viernes, 24 de enero de 2014

La Guàrdia Civil de Carlet deté quatre persones per estafar mig milió d'euros



Des del mes de setembre la Guàrdia Civil venia investigant una sèrie de delictes d'estafa i falsificació de documents públics i privats a través de venda de vehicles per Internet, mitjançant l'Operació 'Karbaru' per esbrinar, localitzar i detenir els autors d'aquests fets. Fruit de les perquisicions es va poder esbrinar que es tractava de quatre persones que oferien vehicles d'alta gamma de segona mà importats d'Alemanya en pàgines de compra-venda d'Internet a un preu inferior al del mercat.

El modus operandi consistia, en alguns casos, a prometre el lliurament immediat dels vehicles i, una vegada abonat el 20 per cent en concepte de reserva, argumentar diferents motius per retardar el seu lliurament amb l'objectiu final de no realitzar-la. En altres ocasions es lliurava el vehicle, previ pagament de la totalitat del preu acordat, i deixaven pendents els tràmits necessaris per a la regularització del vehicle a Espanya, que tampoc es realitzava mai.

A més, abans del lliurament del vehicle aquest era sotmès a una manipulació mecànica on se li rebaixava el nombre de quilòmetres del marcador, la qual cosa augmentava fraudulentament el seu valor i, en conseqüència, el lucre per part dels autors. Així mateix, oferien una garantia del vehicle de tres a quatre anys, amb un cost de 500 euros i signada per ambdues parts que posteriorment no es tramitaven.

La fase d'explotació d'aquest operatiu, realitzada entre els dies 20 i 22 de gener per la Guàrdia Civil a Carlet, es va saldar amb la detenció d'aquestes quatre persones, tres homes i una dona, d'edats compreses entre els 26 i els 37 i d'origen espanyol i brasiler com a presumptes autors de delictes d'estafa, apropiació indeguda i falsedat documental.

Segons les recerques realitzades fins al moment per l’institut armat, s'ha pogut esclarir la venda de més de 25 vehicles en condicions irregulars pels detinguts i en diferents punts de la geografia espanyola, esperant esclarir més a mesura que s'avancen en les recerques. Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Carlet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario