lunes, 20 de enero de 2014

Carlet invertix 52.000 euros en ajudes a autònoms


L'Ajuntament de Carlet ha dut a terme un Pla de Suport a l'Emprenedor i a l'Autònom amb el principal objectiu de crear ocupació a Carlet fomentant l'ocupació per compte propi.
Per a això, el consistori ha creat una línia d'ajudes econòmiques i subvencions dirigides a autònoms, autònoms col·laboradors i socis treballadors o cooperativistes d'empreses d'economia social.
Amb esta iniciativa s'ha aconseguit registrar 32 nous autònoms que han rebut una ajuda de 1.500 euros per al finançament dels gastos corrents del primer any d'activitat (seguretat social, llum, lloguer, telèfon, aigua…), que és l'equivalent al 50 % de la quota anual d'autònom. Així mateix, a 14 autònoms també se'ls ha concedit una subvenció de 300 euros per als gastos d'obertura d'establiment (taxa per a sol·licitud de llicència d'activitat i obertura, redacció de projectes, rètols publicitaris, extintors, llums d'emergència…). En total, l'Ajuntament ha concedit ajudes per un import total de 52.200 euros.
L'actual crisi econòmica ha propiciat que nombroses empreses i treballadors autònoms hagen vist reduït el seu volum de negoci i els seus ingressos. La conseqüència ha sigut el tancament d'establiments comercials i, per tant, l'augment de parats. Amb este pla de mesures per al primer any d'activitat, el consistori de la ciutat ha intentat facilitar que els desocupats es convertisquen en treballadors autònoms i s'instal·len a Carlet.
A més de les subvencions anteriorment mencionades, els autònoms també han comptat amb altres mesures com la bonificació del 95 % de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a les obres d'implantació, ampliació o modernització de l'establiment.
Tots ells han rebut assistència tècnica, formativa i de seguiment per part de l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament (ADL) i la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat  (FEVEFCTA). Així mateix, l'Ajuntament també ha firmat un conveni amb Caixa Popular perquè promoguen línies de crèdit.
Este Pla de Suport contemplava les mesures aprovades pel Govern estatal amb l'Estratègia d'Emprenedoria i Ocupació 2013.
Per a poder ser beneficiari d'estes ajudes, els veïns havien d'haver iniciat l'activitat empresarial entre l'1 de gener i el 30 de novembre del 2013, havent-se donat d'alta en este període. L'activitat ha de fer-se a Carlet i el titular havia d'estar empadronat en la ciutat.
L'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, ha manifestat: “Des de l'Ajuntament hem invertit més de 50.000 euros en ajudes directes a fons perdut per a fomentar l'ocupació per compte propi en la ciutat. Gràcies a esta iniciativa s'han obert a Carlet nous establiments de merceria, perruqueria canina, roba esportiva, centres d'estètica, assessoria, etc. En definitiva, hem aconseguit que tres desenes de parats hagen optat per l'autoocupació i se submergisquen en una nova etapa laboral. Valorem positivament la iniciativa i li donarem continuïtat en el 2014.

No hay comentarios:

Publicar un comentario