sábado, 21 de diciembre de 2013

Tretze detinguts amb dos quilos d'heroïna en una operació antidroga



La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal integrat per tretze persones que es dedicava al tràfic de drogues i operava en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana. En l’operació s'han decomisat dos quilos d’heroïna, entre altres substàncies estupefaents. Fonts del Ministeri de l’Interior han indicat que la droga requisada representa la quantitat més gran d’heroïna confiscada per la Policia en territori valencià en els últims anys i amb la qual s’hagueren pogut realitzar unes 19.200 dosis.

Els detinguts són set homes i sis dones d’entre 27 i 62 anys i d’origen espanyol, dotze d’ells com a presumptes autores de delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal, i un altre arrestat pel presumpte delicte de blanqueig de capitals. L’operació policial culminà la setmana passada amb la detenció de tots els membres de l’organització després d’una recerca iniciada al mes de setembre, quan es va tindre coneixement de l’existència en la població d’Algemesí d’un grup de persones dedicat al tràfic de substàncies estupefaents.

Els principals investigats, un home i una dona, tenien la infraestructura suficient per abastir de droga a grups d’altres localitats, a més a més de vendre al detall a la seua localitat. Aquesta parella dirigia un grup organitzat amb els rols plenament definits. Amb ells “treballava” un home de la seua absoluta confiança que realitzava les funcions de “correu”, així com una altra persona encarregada de guardar les substàncies estupefaents. El “correu” es desplaçava per carretera amb el seu propi cotxe subministrant les substàncies a les persones d’un grau inferior, assentades a València, Carlet i Villena. Aquest individu va ser detingut al seu cotxe quan es dirigia a Villena a realitzar una de les entregues. En els seients del darrere del vehicle portava quatre paquets d’heroïna, que pesaren poc més de dos quilos.

Els investigadors aconseguiren identificar també els responsables de la distribució de la droga a xicoteta escala a València, Carlet i Villena, després d’unes complicades actuacions, ja que desenvolupaven l’activitat a barris socialment conflictius. A conseqüència de les investigacions 13 persones han sigut detingudes i s’han practicat 11 registres en aquestes tres poblacions, on s’han intervingut poc més de dos quilos d’heroïna, 11.600 euros, 52,4 grams de substància de tall, tres bàscules de precisió, un cotxe, 15 telèfons mòbils i utensilis per a la manipulació de la droga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario