El fort descens de
les temperatures després d’un inici de tardor extremadament calorós ha provocat
danys en el caqui, una de les fruites més rendibles en les dos últimes dècades de
la Ribera. Encara no existeix cap estimació perquè, segons expliquen des de la
Unió de Llauradors, els pèrits començaren despús-ahir a realitzar este treball.
Les més afectades
són les partides ubicades a les zones més baixes dels termes municipals de
Benimodo, l’Alcúdia, Carlet i Massalavés. El pitjor moment es va viure la matinada
del passat divendres quan les temperatures aplegaren als dos graus baix zero.
“Hem comprovat que amb dos graus baix zero, el caqui es fa malbé i realment
l’expansió en zones on fa molt de fred suposa un preill”, alertà ahir un
productor.
Per la seua banda,
el portaveu de la Unió de Llauradors per al caqui a la Ribera, el carletí
Eduard Esparza, assenyalà que quan la fruita pateix els rigors de les baixes
temperatures “presenta una espècia d’aurèola marró al voltant de la corona i
perd el color groc enrogit tradicional”. “Visualment –afegeix- el camp es veu
afectat perquè cauen les fulles que són molt sensibles al fred, però la fruita
no pateix tant, encara que hi haja parcel·les sense cap fulla”.
Carlos Alós - Levante
Carlos Alós - Levante
No hay comentarios:
Publicar un comentario