miércoles, 4 de diciembre de 2013

El caqui de Carlet es veu afectat per les baixes temperatures



El fort descens de les temperatures després d’un inici de tardor extremadament calorós ha provocat danys en el caqui, una de les fruites més rendibles en les dos últimes dècades de la Ribera. Encara no existeix cap estimació perquè, segons expliquen des de la Unió de Llauradors, els pèrits començaren despús-ahir a realitzar este treball.

Les més afectades són les partides ubicades a les zones més baixes dels termes municipals de Benimodo, l’Alcúdia, Carlet i Massalavés. El pitjor moment es va viure la matinada del passat divendres quan les temperatures aplegaren als dos graus baix zero. “Hem comprovat que amb dos graus baix zero, el caqui es fa malbé i realment l’expansió en zones on fa molt de fred suposa un preill”, alertà ahir un productor.

Per la seua banda, el portaveu de la Unió de Llauradors per al caqui a la Ribera, el carletí Eduard Esparza, assenyalà que quan la fruita pateix els rigors de les baixes temperatures “presenta una espècia d’aurèola marró al voltant de la corona i perd el color groc enrogit tradicional”. “Visualment –afegeix- el camp es veu afectat perquè cauen les fulles que són molt sensibles al fred, però la fruita no pateix tant, encara que hi haja parcel·les sense cap fulla”. 

Carlos Alós - Levante

No hay comentarios:

Publicar un comentario