miércoles, 27 de noviembre de 2013

Les Germanas de la Doctrina Cristiana celebren la festa de les seues 17 beates martiritzades



Les religioses de la congregació de les Germanes de la Doctrina Cristiana de Carlet i d’arreu de l’arxidiòcesi de València celebraren dimecres passat misses en les distintes comunitats amb motiu de la festivitat litúrgica de les seues 17 beates màrtirs, que foren elevades als altars pel Papa Joan Pau II en Roma l’1 d’octubre de l’any 1995.
Les religioses celebraren eucaristies a les localitats valencianes de la Pobla de Vallbona, Xirivella, Tavernes de la Valldigna i Carlet. El novembre de 1936, la superiora general de la congregació, Ángeles Lloret Martí, i altres 16 religioses de la Doctrina Cristiana de València i Barcelona foren martiritzades durant la persecució religiosa. L’institut de la vida consagrada de les Germanes de la Doctrina Cristiana va ser fundat per la religiosa Micaela Grau l’any 1880 amb el carisma de “difondre la doctrina de Crist mitjançant l’ensenyament a xiquets i adults, sobretot entre les persones més necessitades”.
En l’actualitat, les religioses de la congregació compten amb comunitats a Espanya, Colombia i el Perú. A la diòcesi tenen un total de cinc cases, entre comunitats i col·egis, ateses per mig centenar de religioses aproximadament, que “a través de la promoció humana i l’evangelització, treballen dia a dia per a atendre les necessitats més urgents de l’església i la societat”, han afegit. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario