jueves, 24 de octubre de 2013

Un estudi desvela que el 41% dels xiquets de Carlet d'entre 10 i 14 anys tenen excés de pes.



Les dades s’han obtingut entre els escolars de Carlet i mostren un augment d’incidència en els últims anys amb malalties associades.

L’obesitat infantil és una de les malalties considerades com l’epidèmia del segle XXI segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS); és per això que les infermeres del Centre de Salut de Carlet han volgut realitzar un estudi per a conéixer la proporció d’afectats en el nostre municipi. Segons este informe, el 41% dels escolars d’entre 10 i 14 anys tenen excés de pes i d’estos, un 19% es considera sobrepès.

Estes xifres, que es troben dins de la mitjana de la Comunitat Valenciana (44% excés de pes), demostren un important augment d’incidència en els últims anys. “Amb este estudi, a més de conéixer la prevalença, hem volgut valorar els riscos que provoca en altres malalties com les cardiovasculars, diabetis, colesterol” explica la coordinadora d’Infermeria de Carlet i directora d’este projecte, Maria Carmen Hernández. D’esta manera, s’ha descobert la gran incidència en els xiquets amb obesitat que té la diabetis tipus dos que abans era considerada només una malaltia d’adults. A més a més, també hem vist com molts casos de menors que presenten alteracions en la tensió i alts nivells de colesterol.

El següent pas després de l’estudi és la posada en marxa d’un programa d’atenció als xiquets. “Hem de sensibilitzar les mares i pares que l’obesitat no només s’associa amb l’estètica sinó que és un risc potencial”, assenyala Hernández. Una de les característiques que distingeixen este estudi realitzat per professionals del Departament de Salut de la Ribera és que ha estat realitzat pel sector d’infermeria a causa d’observar la incidència de malalties associades en els pacients.

Este estudi també serveix per a conéixer els recursos necessaris de Carlet i per a començar a tractar els xiquets abans que siguen adults i les malalties siguen més greus. “El principal tractament en estos casos és realitzar canvis en els hàbits de vida, tant nutricionals com d’exercici. I treballar amb tota la família abans que els mals hàbits estiguen implantats”, apunta la coordinadora d’Infermeria de Carlet. Degut a la mateixa observació, les infermeres han esbrinat que estos canvis han de realitzar-se el més prompte possible perquè siguen efectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario