lunes, 21 de octubre de 2013

El Govern pretén eliminar els jutjats de Carlet


La nova llei de planta i demarcació judicial que prepara el Govern d’Espanya i que contempla la supressió de l’actual mapa de partits judicials per a concentrar els jutjats en les tres capitals de la província ha generat una cascada de reaccions contràries en la Comunitat Valenciana. Si bé en l’àmbit dels magistrats, amb el jutge degà Pedro Viguer al capdavant, dóna suport a un projecte que “agilitzarà” la justícia i “millorarà” les càrregues de treball, el Consell alcaldes dels partits judicials es mostren en contra.
En l’àmbit de l’advocacia, almenys els que desenvolupen la seua activitat lluny de la capital, la proposta de reforma tampoc agrada. Rafael Ortiz, delegat a Ontinyent de l’Il·lustres Col·legi d’Advocats de València (ICAV), realitza una “valoració totalment negativa” d’una reforma de la qual no se sap “quant va a estalviar”. Ortiz apunta que els quatre jutjats d’Ontinyent (34 pobles) “està molt empantanegat”. El delegat d’ICAV suggereix que, de fer reformes, es cree un cinqué jutjat a Ontinyent. El propi, Fernando De Rosa, vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) reconegué que la ràtio d’assumptes del partit judicial era per a tindre 5,5 jutjats, recordava ahir Ortiz.
"Entenc que a Mislata, Paterna o els voltants de València ben comunicats es baralle la possibilitat de portar-los a València, però a Carlet o Ontinyent, en l’extrem de la província, és una barbaritat", alega.
El ben cert és que a Ontinyent el malestar és molt gran. Des de l’ajuntament que presideix Jorge Rodríguez indicaren ahir que van a iniciar esta setmana contactes amb els advocats, procuradors i agents socials del partit judicial per a realitzar una campanya i “conscienciar” contra la reforma del ministre Gallardón.

Font: J.L.G Levante-EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario