viernes, 30 de agosto de 2013

L'alcaldessa gasta 30.000€ en una història de Carlet als dos anys de presentar-se la de Trullenque



Ara fa dos anys, Ramon Trullenque Peris presentava el llibre Història de Carlet, dues mirades diacròniques, a partir de les Anotacions per a una història de Carlet del seu avi, R. Trullenque Esteve. És el nét, qui fa una relectura summament interessant de l’obra del seu iaio, des d’unes “mirades diacròniques”. El llibre dels “dos Trullenques”, estructurat en 13 capítols, consta de la descripció del territori, l’època musulmana, la conquesta de Jaume I i el repoblament de les terres de Carlet, les Germanies, l’expulsió dels moriscos, el segle XIX, la desamortització i el carlisme, l’agricultura, la indústria i la població de Carlet, entre altres temes, tots ells summament interessants. El llibre acaba amb una extensa bibliografia i uns apèndixs, així com també amb unes fotografies precioses del Carlet de fa 100 anys.

A banda de la magnífica obra de Trullenque, Carlet també té una monografia històrica sobre la ciutat escrita per Salvador Alcover l’any 1924 i reeditada per Caixa Carlet el 1983. Per si això fóra poc, el nostre municipi també compta amb el llibre de l’historiador carletí Sergi Doménech, guanyador de la beca municipal d’investigació.

Ara, Crespo ha signat un conveni per a la realització del projecte Historia de Carlet en el qual es pretén estudiar i analitzar la història de Carlet. Per a açò, l'ajuntament de Carlet i la Fundació Caixa Carlet aportaran la totalitat de la dotació econòmica en un 75 % (27.851,17€) i un 25 % (9.283,73€) respectivament. Per la seua banda, la Universitat de València es compromet a través dels diferents departaments de la Facultat de Geografia i Història, a aportar la metodologia, instruments i el personal de suport a la recerca necessari per a dur-ho a terme.

De la mateixa manera es compromet a dirigir les tasques necessàries per a l'edició de l'obra Historia de Carlet. 
El llibre recorrerà el passat d'aquest municipi de la Ribera Alta des de la prehistòria fins a l'actualitat, passant per l'arqueologia, la geografia o la història de l'art. Els resultats del treball s'oferiran a la població, a més, en conferències específiques.
La signatura del conveni ha comptat amb la presència de Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció territorial, i Esther Alba, degana de la facultat de Geografia i Història.

No hay comentarios:

Publicar un comentario