martes, 11 de junio de 2013

L'Ajuntament de Carlet condemnat a pagar 159.242 euros per danys a una vivenda



El Tribunal Superior de Justícia ha fixat en 159.242 euros la indemnització amb la qual l’Ajuntament de Carlet ha de rescabalar un veí al qual provocà danys en la seua vivenda durant les obres del nou ajuntament. El jutge reconeix el dret del veí a una indemnització pels desperfectes en la seua propietat provocats per les obres de la nova casa consistorial.

L’expedient de responsabilitat patrimonial l’inicià d’ofici el propi consistori carletí el març del 2007 pels danys i perjudicis a una vivenda del carrer Assumpció de Nostra Senyora al costat de l’ajuntament, que aleshores estava en obres. Des del consistori assenyalen que la indemnització ja s’ha abonat i que aquest corre a càrrec de la companyia asseguradora contractada per a cobrir el risc de responsabilitat civil durant les obres.

En concret, segons la sentència, les obres de l’ajuntament provocaren la demolició parcial de l’habitatge. Per això, el jutge condemna l’ajuntament a abonar 159.242 euros, que desglossats corresponen 60.000 a danys morals, 5.145 euros al mobiliari i altres 87.610 a la reposició de l’edificació amb IVA inclòs, a més dels honoraris i redacció del projecte i dels impostos i taxes. No obstant això, el plet s’ha perllongat en el temps perquè el veí reclamava més del doble de l’import fixat com a indemnització.

Carlos Alós - Levante EMV

No hay comentarios:

Publicar un comentario