lunes, 3 de junio de 2013

Hernandorena presenta 20 varietats noves de fruita de pinyol




El sector agrícola tracte d’adaptar-se als nous temps. Un viver de Carlet, presentà divendres 20 noves varietats de fruita de pinyol primerenca, entre elles d’albercoc, nectarina, paraguià o pruna. Des de la firma expliquen que la major part de la clientela d’este tipus de varietats està en zones càlides i que per això aposten per les varietats primerenques. Divendres i dissabte, Vivers Hernandorena presentà les novetats que llança al mercat.

L’empresa es productora de plantes i es dedica a la búsqueda de noves varietats per a oferir-les als seus clients. Segons explica la comercial Rosa Hernandorena, la hibridació comença a guanyar espai i ja són moltes les empreses que es dediquen a la innovació genètica i al creuament de distintes varietats.

“Hui en dia estan traient varietats amb una nova floració per a climes determinats, sobretot per a les zones càlides; són varietats que s’adapten molt millor al que existia abans. El que es busca es millorar el producte i la seua qualitat, perquè s’obtenen millors collites, amb més quilos, millor presència i gust i s’evita, per exemple, que s’òbriga el pinyol que causa mala imatge en la fruita” assenyala.

Una de les novetats presentades divendres és un albercoc de color roig i també una bresquilla primerenca de pell roja, però de carn blanca. Es tracta de varietats que tenen pinyol  en el mercat, assenyalen. “No existia una bona varietat de bresquilla per a dates tan primerenques i ara s’obté i amb un calibre important”, assenyala Rosa Hernandorena.

Els especialistes asseguren que la innovació genètica en la fruita s’obri pas i que té tant a productors com a clients els interessa la reconversió de varietats perquè s’obrin noves vies de comercialització de la fruita que es produeix a la Ribera. 

Carlos Alós - Levante EMV


No hay comentarios:

Publicar un comentario