martes, 18 de junio de 2013

Carlet es queda sense jutge de violència de gènere perquè el Govern no cobreix les baixes



El jutjat competent en els assumptes de violència contra la dona del partit judicial de Carlet s’ha quedat sense titular. Les retallades pressupostàries han provocat que el Ministeri de Justícia haja decidit en els últims temps que les baixes de jutges ja no es cobreixen i que la càrrega de treball es reparteix entre la resta dels jutges de primera instància.

Fonts del Palau de Justícia de Carlet assenyalen que la situació ha causat malestar perquè es tracta d’un assumpte tan sensible com el de la violència contra les dones. Segons explicaren, la titular del jutjat està de baixa per embaràs i, de moment, l’absència serà d’aproximadament un mes, encara que podria ampliar-se en el futur. Segons expliquen, la situació obliga que només s’atenguen les urgències, la qual cosa ineludiblement provocarà un retard en la resolució dels assumptes que tramita este jutjat, en concret el número tres, que és també responsable de les denúncies de violència de gènere.

Les retallades en l’àmbit judicial han provocat, segons expliquen, que les baixes per malaltia dels funcionaris no es cobrisquen si són inferiors a 30 dies, encara que, en molts casos porten sense substituir-se passat este període de temps. No obstant això, en relació als jutges, la situació és encara pitjor ja que aplica un sistema de substitució interna pel qual la resta de jutjats de la seu judicial es reparteixen els assumptes quan el titular està de baixa per malaltia, permís o la seu està vacant.

A més a més, el jutjat responsable de violència contra la dona de Carlet, que atén 82.200 veïns de l’Alcúdia, Alginet, Almussafes, Benifaió, Benimodo, Carlet i Silla, acumula en un any el doble d’expedients pendents. Segons les estadístiques del CGPJ, a principis de 2012 la seu judicial de Carlet tenia 55 assumptes sense resoldre mentre que a finals d’eixe any en tenia 96, quasi el doble.

Així mateix, el partit judicial de Carlet registrà durant el 2012 un augment de denuncies de casos de violència contra la dona en passar de 229 presentades el 2011 a les 245 presentades l’any passat, un increment que encara és major si comparem amb les 197 denúncies tramitades el 2009. Les dades fan referència precisament a l’any en què les retallades de la Generalitat obligaren a tancar l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte a Carlet, que atenia majoritàriament casos relacionat amb la violència de gènere i que ara es derien a l’oficina d’Alzira.

Carlos Alós - Levante EMV 

No hay comentarios:

Publicar un comentario