jueves, 4 de abril de 2013

FGV conclou els treballs de millora de la catenària entre Carlet i Castelló de la Ribera



Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha conclòs els treballs per a la instal·lació de noves pèndoles en el tram de la Línia 1 de Metrovalencia comprés entre Carlet-Castelló de la Ribera, que té una longitud de 20 quilòmetres. L'actuació ha comptat amb un pressupost assignat de 98.565 euros.
La pèndola és l'element vertical conductor que uneix el fil de contacte de la catenària amb el cable de sustentació.L'objectiu d’esta nova instal·lació és aconseguir, a través de les noves peces equipotencials, una major eficiència energètica i al seu torn una major fiabilitat del servei. Els treballs s'han dut a terme en horari nocturn per no alterar la normal circulació dels trens.
Les noves pèndoles són equipotencials; és a dir, permeten el pas del corrent a través d'elles sense arcs ni espurnes, de manera que tot el conjunt: fil de contacte, pèndola i sustentador actuen com un solament per a conduir el corrent, tenint llavors menys desgast, menys pèrdues elèctriques i millor conductivitat. Això reverteix en una major fiabilitat del servei i una major eficiència energètica.
Anteriorment es posaven fils de coure similars a filferros gruixuts, de manera que la seua funció era solament sostenir el fil de contacte, sense assegurar la conducció elèctrica a través d'ells. Amb l'increment de consum dels nous trens, és necessari substituir-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario