domingo, 21 de abril de 2013

Centenars de carletins participen en la Trobada d'Escoles en Valencià a Alberic




Durant el dia de hui ha tingut lloc la 28a Trobada de centres en valencià de la Ribera. Més de 30.000 persones han omplit Alberic en la que ben probablement serà la trobada més multitudinària de totes les que se celebren al llarg del territori valencià.

A les 10 del matí ha començat la cercavila reivindicativa en què han participat milers de persones de la major part de centres educatius de la nostra comarca, acompanyades per les autoritats, entre les quals es trobaven l'alcalde de Benimodo, Francisco Teruel, i la regidora de Carlet Maria Josep Ortega. La marxa ha estat amenitzada per la xaranga de l'IES Eduardo Primo i la Unió musical d'Alberic. Posteriorment, els parlaments de l'alcalde d'Alberic i del president d'Escola Valenciana han donat la benvinguda als assistents a la Trobada, que ha començat puntualment amb més de 130 tallers de tota la Ribera, entre els quals es trobaven els dels centres carletins, on han participat, com cada any, riuades de xiquets i de xiquetes, en un ambient molt festiu i amb un oratge esplèndid.

Enguany les trobades recorden la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, sobre el qual s'ha inaugurat una exposició itinerant promoguda per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha declarat 2013 com a Any Estellés.

Durant tot el matí han tingut lloc diverses actuacions a l'entaulat instal·lat a la Glorieta, que han finalitzat amb una dansà a càrrec del grup de danses d'Alfarb. També hi ha hagut partides de pilota, exhibició de patinatge i d'arts marcials, així com partides simultànies d'escacs, entre altres activitats. En definitiva, un gran dia de festa per a xiquets, pares i mestres de la comarca de la Ribera.



No hay comentarios:

Publicar un comentario