viernes, 1 de marzo de 2013

Teatre i tallers per a fomentar la lectura en els escolars de Carlet


Els alumnes d'Educació Infantil 4 i 5 anys i de 1r i 2n d'Educació Primària dels centres escolars de Carlet han assistit esta setmana a les representacions de l'obra teatral 'Consonant', a càrrec de la companyia valenciana Maduixa Teatre en el Teatre Giner.

L'activitat forma part de la programació del XII Pla de Foment de la Lectura que coorganitzen la Biblioteca municipal i la Fundació Caixa Carlet i patrocina esta última.
El Pla de Foment de la Lectura pretén acostar els alumnes al món de les lletres i transmetre'ls el gust per llegir a través d'un ampli ventall d'activitats que es desenvolupen al llarg del curs escolar en coordinació amb els centres educatius.

'Consonant', de Juan Pablo Mendiola, pren com a referent l'univers imaginari del poeta Joan Brossa per a transformar les lletres en objectes, en un espectacle amb una forta càrrega visual que conjuga dansa, jocs d'ombres, música i noves tecnologies i que connecta immediatament amb l'espectador.
La companyia Maduixa Teatre s'ha convertit en els últims anys en un referent del teatre valencià gràcies a una trajectòria sòlida i reconeguda. 'Consonant' va ser guardonada en 2012 a Gijón amb el Premi Fetén (Fira Europea d'Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes).


Les activitats del Pla de Foment de la Lectura a Carlet han continuat este matí amb tallers en la Biblioteca municipal. Almudena Francés s'ha encarregat de l'animació lectora del llibre de Margaret Mahy 'El segrest de labibliotecària', en el qual han participat els alumnes de segon cicle de Primària. Amb esta activitat es pretén familiaritzar els xiquets amb els llibres i amb la biblioteca municipal (on estan col·locats els llibres, les funcions de la bibliotecària...), que reconeguen els diferents tipus de lectura i aconsellar-los les lectures per les quals mostren major interés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario