lunes, 18 de marzo de 2013

El macroabocador agreujarà la contaminació dels aqüífers de la Ribera



El problema de la contaminació de l'aigua potable que s’estén com una taca d'oli per la Ribera es vorà agreujat si, finalment, el terme municipal de Guadassuar acull el macroabocador de residus urbans que projecta el consorci Ribera-Valldigna. Justament en este lloc trobem una àrea geogràfica d'afecció dels aqüífers de la Plana i el Caroig, dels quals s'abasteix fonamentalment la comarca. És una de les advertències que es llançaren dissabte en la concentració que reuní un centenar d'alcaldes i regidors de 25 poblacions de la Ribera davant de la planta de Guadassuar en protesta contra la instal·lació d'esta infraestructura, aprovada pel Consorci el febrer de 2012.
En representació de Carlet només hi assistiren els regidors del Bloc-Compromís, malgrat ser una convocatòria unitària que reuní tant a membres del PP, PSPV, Bloc-Compromís i EUPV de tota la comarca així com formacions independents i diputats nacionals i autonòmics. Els allí congregats, amb els primers edils de l'Alcúdia, Massalavés i Benimodo al capdavant, denunciaren que la ubicació del macroabocador s'ha pres "sense l'existència d'estudis tècnics previs i seriosos" i recordaren que la zona no figura com a apta per a la ubicació d'este tipus d'instal·lacions.
Els riscos ambientals s'incrementen donada la proximitat de la Séquia Reial -a només 5 metres- les aigües de la qual nutreixen el llac de l'albufera, i la proximitat a 1km dels ullals del riu Verd, zona declarada Lloc d'Interés Comunitari que forma part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana.
Paral·lelament, l'abocador estarà ubicat a menys de de 500 metres del nucli urbà de Montortal on viuen unes 150 persones i a uns 2km de l'Alcúdia i Massalavés, amb les conseqüents molèsties que la seua activitat provocarà en matèria de salubritat.
La concentració estava motivada per l'eixida a informació pública de l'autorització ambiental de la nova planta i macroabocador de la Ribera, contra la qual els presents signaren una sèrie d'al·legacions que seran presentades al Consell abans que finalitze el termini el pròxim dia 3 d'abril.
Salva Vives / Levante EMV







No hay comentarios:

Publicar un comentario