sábado, 16 de marzo de 2013

Detecten un alt nivell de pesticides en l'aigua d'Ausiàs March


Pou d'Ausiàs March

L'ajuntament de Carlet emeté ahir un ban on recomanava els veïns de la urbanització Ausiàs March que s'abstingueren de consumir aigua de l'aixeta per a beure i cuinar, a pesar que fa 17 anys que no ho poden fer per l'alt nivell de nitrats. Fons sanitàries confirmaren que les anàlisis fetes han detectat un alt nivell d'herbicides en el pou de la urbanització i encara estan a l'espera d'una contranàlisi, la situació es repeteix en un altre punt de la comarca després dels casos detectats a Alzira, Carcaixent, Llaurí i Corbera.
El pou contaminat abasta exclusivament a la urbanització, en la qual resideixen aproximadament unes 500 persones, encara que la xifra es dispara en els mesos d'estiu. Les mateixes fonts assenyalaren que els nivells d'herbicides trobats en l'aigua de la urbanització afecten exclusivament este pou i que el que abasteix Carlet i Benimodo, a la partida del Pi la Cabra, no presenta cap problema.
La regidora Laura Sáez explicà que els problemes en el pou de la urbanització Ausiàs March es remunten a molts anys enrere i que l'elevada concentració de nitrats "és un problema històric". La regidora assegurà que la solució per a la urbanització és connectar-la amb el pou del Pi la Cabra, que abasteix Carlet. Assegurà que en el proper Ple està previst aprovar el projecte, pressupostat en 600.000 euros, i iniciar a continuació la primera fase.
L'ajuntament concretà en un comunicat que s'ha trobat la presència de residus fitosanitaris (plaguicides) en la xarxa de distribució de l'aigua de la urbanització en una mostra presa el passat 13 de març. Per això, el consistori aconsella no utitlitzar l'aigua per al consum o per a cuinar, però sí per a la higiene personal i per a la rentadora.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario