domingo, 10 de marzo de 2013

Alberto Hervás finalista en l'Olimpíada de Filosofia


Dos estudiants del col·legi la Devesa acaben d'aplegar a la fase final de l'Olimpíada de Filosofia de la Comunitat Valenciana. Són Alberto Hervàs Aparisi, de Carlet i Ángela Ramírez Gómez, d'Almussafes, que juntament amb un centenar d'estudiants de tota l'autonomia han participat en els últims dies en l'Olimpíada filosòfica. Ho han fet davant d'un aforament selecte, ja que la catedràtica d'Ètica de la Universitat de València, Adela Cortina, directora de la fundació Etnor, que acaba de fer 20 anys dedicada a la difusió i el respecte dels valors ètics en empreses i organitzacions públiques i privades, posà el colofó.

L'Olimpíada de Filosofia ha celebrat enguany la seua cinquena edició i la fase final, a la qual han accedit els huit millors participants, se celebrà la passada setmana a la seu de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de València.
¿Tenim dret a mentir? Els participants han reflexionat sobre esta pregunta i per a accedir a la fase final els organitzadors han valorat especialment l'originalitat dels plantejaments, la coherència en les argumentacions, l'aportació filosòfica rellevant al debat sobre la mentida i la qualitat literària dels textos presentats pels alumnes.
En la final, que estava oberta al públic, cadascun dels participants realitzava una exposició del seu treball i s'encarregava de defensar les seues argumentacions enfront de les interpel·lacions de la resta de participants. L'estudiant de Carlet Alberto Hervàs aconseguí el tercer lloc amb el seu treball "Mentira y valor".
L'Olimpíada Filosòfica pretén impulsar una matèria que no té massa popularitat entre l'alumnat, però que té una gran transcendència sobre la resta de continguts perquè permet preguntar, indagar, buscar, reflexionar i elaborar teories.
Levante - Carlos Alós

No hay comentarios:

Publicar un comentario