lunes, 25 de marzo de 2013

700 dones de Carlet participaran demà en la festa del davantal


En els dies previs a la Setmana Santa, l'Associació d'Ames de Casa Tyrius programa esta activitat en commemoració dels anys en què les dones estrenaven davantal durant els dies de Pasqua. Al llarg dels dies festius, quan les famílies estaven amb els seus amics en la muntanya, les dones lluïen este peculiar complement.
Anualment, les dones de Carlet rememoren aquella etapa amb la Festa del Davantal. Durant tota la vesprada gaudeixen de la gastronomia típica d'estes festes el xocolate, la mona i la llonganissa de Pasqua. Després del berenar, les dones es recreen amb cants i balls populars en el recinte del Mercat municipal. Esta iniciativa compta amb la participació de més de 700 dones de totes les edats.
En la festa es mostra una gran diversitat de davantals, producte de l'originalitat de les carletines per a confeccionar-los. La Festa del Davantal se celebra a Carlet durant més de 20 anys. Anteriorment s'atorgaven premis als millors davantals, però des de fa diversos anys no s'entreguen guardons sinó que es concedeix un obsequi a cadascuna de les participants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario