domingo, 24 de febrero de 2013

Les albades i la Crida donen pas a les Falles de Carlet 2013


La tradicional nit d’albades de divendres i la Crida Fallera d’ahir donen pas a l’inici de la festa valenciana per excel·lencia, les falles. Divendres, les Falleres Majors i Infantils de les set comissions de la ciutat van rebre un regal de la Junta Local Fallera en forma d'albades. A les 22:00 hores es reuniren les diferents comissions falleres, membres de la Junta Local Fallera i representants de la Corporació Municipal per a visitar cadascuna de les falleres majors de Carlet.

En una ronda nocturna es versaren cançons tradicionals valencianes acompanyades de tabal i dolçaina. Esta és una tradició que Carlet ha recuperat des de fa deu anys i que se celebra la nit anterior a la Crida Fallera.

Continuant amb la tradició, ahir dissabte va tindre lloc la jornada estel·lar dels fallers, la casa consistorial acollí l'acte que marca l'inici de les festes falleres, la Crida. A les 18:00 hores es concentraran els participants a l'Avinguda de la Caixa d'Estalvis des d'on iniciaren una cercavila acompanyats de la Unió Musical. Una vegada a l'ajuntament, al voltant de les 19:00, es realitzarà l'acte simbòlic del lliurament de la clau de la ciutat als fallers de la mà del regidor de cultura. El president de la Junta Local Fallera, Iván Martínez va rebre en nom de tots els fallers esta clau que obrirà les portes de la ciutat a les festes josefines. 
A continuació se celebrarà una salve i una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats a l'església de l'Assumpció de Nostra Senyora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario