lunes, 11 de febrero de 2013

Augmenta el consum de carn de cavall


En el últims anys ha augmentat considerablement el consum de carn de cavall a les nostres llars. Açò ve donat per diversos motius, d'una banda la crisi ha accentuat el sacrifici d'equins per l'alt cost econòmic que suposa el manteniment i d'altra banda per la qualitat de la seua carn i el preu en comparança amb la vedella. El major consum va emparellat a un augment dels sacrificis, a la Comunitat Valenciana es mataren l'any passat 8.908 cavall, segons la Conselleria de Sanitat, la qual cosa representa un creixement del 21% respecte al mateix període de l'any anterior, que se'n mataren 7.340.

La dada és més impactant quan es compara la xifra total de la cabanya equina valenciana que constava de 14.944 exemplar el 2012, segons la Conselleria d'Agricultura, la qual cosa significa que un 60% acabà en l'escorxador, un explícit indicatiu d'un alt consum. No obstant, l'augment dels sacrificis és un fenomen comú en altres autonomies com Andalusia on en només un any va créixer un 300%. Un altre indicador infal·libre del major consum de carn de cavall és la caiguda del nombre de sacrificis de ramat boví, més car, que ha passat de 127.517 exemplars el 2008 a 91.176 l'any passat, segons indicà el cap de Servei de Gestió de Risc Alimentari de la Conselleria de Sanitat, Eduardo Gómez.

En el cas de Carlet, l'empresa Hermanos Valero tenen a la nostra ciutat un dels 43 engranalls de cavall que hi ha al territori valencià. Els animals apleguen amb huit o deu mesos i són alimentats durant quatre mesos. Fins a 21.000 quilos de pinso, a més a més dels cereals i la brossa, es destinen a la setmana a la criança de 400 animals que mengen i corren per a estar ben musculats i tindre una carn estreta i saborosa. Entre els ramaders i les carnisseries de cavall d'on ixen els filets, hamburgueses, llonganisses, ossos, vísceres, cecina i fetge hi ha un pas intermedi imprescindible que és l'escorxador. Fins a quatre matadors hi ha a la Comunitat: La Pana que l'any passat sacrificà 3.168 equins, Benaguasil, 1321, Picassent, 2054 i l'escorxador d'Oriola, 192.

Diari Información

No hay comentarios:

Publicar un comentario