sábado, 23 de febrero de 2013

275 aniversari del col·legi de les Escoles Pies de València, fundat pel comte de Carlet

Cúpula de l'església del col·legi
Este cap de setmana se celebra el 275 aniversari del Reial Col·legi de les Escoles Pies de València. Els escolapis aplegaren a terres valencianes el 1737 de la mà de Felip de Castellví, comte de Carlet, que els havia conegut a Saragossa. 
El conjunt del Reial Col·legi de les Escoles Pies de València està format pel convent, l'església i el col·legi. S'alça sobre una superfície de planta rectangular en el popular barri valencià de Velluters. El convent i el col·legi foren construïts pel frare Blas de l'Esperit Sant, el qual distribuí el conjunt al voltant d'un pati central interior de forma rectangular, en el qual gira tot el conjunt, que fou construït a iniciativa del noble Felip de Castellví (1675-1740), comte de Carlet, un dels grans impulsor de l'obra escolàpia a Espanya. 

Este antic col·legi, situat al centre de València, és des de fa més de 250 anys un focus de cultura per a la societat valenciana. Cap al segle XVIII era el millor del col·legis que tenien els escolapis a Espanya. 
La celebració d'este 275 aniversari, presidida per monsenyor Carlos Osora, arquebisbe de València, comptarà amb la participació dels antics alumnes del Cors i Grup Musical Escola Pia, baix la direcció del qui va ser el seu fundador i director durant molts anys, Ángel Martinez

No hay comentarios:

Publicar un comentario