jueves, 24 de enero de 2013

Predicció de l'oratge del 24 al 30 de gener de 2013

Esta passada matinada a Carlet s'han registrat ràfegues de vent de fins a 80km/hora. Portem dos setmanes patint un oratge estrany, ¿quina és la predicció per als pròxims dies? 
Pel que fa a la resta del dia de hui no afluixarà este vent de mestral (de NW) que continuarà donant ratxes molestes, en un dia que està marcat també per una recuperació notable de les temperatures (no està fent tant de fred com ahir) i pel pas d'intervals de núvols que esta matinada ens han deixat alguns ruixats esporàdics.
I clar, la pregunta obligada és... quan pararà definitivament este vent? Bé, cal que tinguem una miqueta més de paciència, a partir de demà les ràfegues baixaran d'intensitat i serà un aire més aponentat,  ja serà al llarg del pròxim dilluns, però sobretot dimarts, quan es calme d'una manera definitiva a tot el nostre territori. 
Pel que fa a demà divendres, este vent amestralat perdrà força i no pegarà tan fort. Les temperatures es ressentiran un miqueta i les màximes baixaran un o dos graus respecte a les de hui (difícilment superarem els 15ºc en les hores centrals). Ens arribarà més nuvolositat a partir del migdia i de cara a la vesprada que no deixarà gens de pluja, empastrarà el cel i poc més.
Dissabte tindrem un dia quasi primaveral en les hores centrals perquè el vent entrarà aponentat. Diumenge, el vent de ponent continuarà sent moderat i fins i tot una miqueta molest perquè no pararà del tot. Les temperatures seguiran suaus i agradables. Al cel estarem molt pendents d'un front de núvols que entrarà per l'oest del país i que ens deixarà el cel enteranyinat. Per últim, dilluns seguiran arribant intervals de núvols sense deixar-nos gens de pluja. El vent entrarà de nou amestralat (de NW, nord-oest) i amb ratxes igualment moderades que aniran perdent intensitat de cara a la vesprada, on l'ambient serà per fi més tranquil. Els models apunten que, a partir de dimarts, ja parlarem d'un ambient absolutament encalmat i tranquil per tot el nostre territori després de dos setmanes donant-ne per dalt i per baix.

Jovi Esteve
PREDICCIÓ DE L'ORATGE PER A CARLET


  

No hay comentarios:

Publicar un comentario