martes, 29 de enero de 2013

Les granges de Carlet pateixen una 'onada de robatoris'


La Unió de Llauradors i Ramaders denuncia una onada de robatoris en distintes granges de Carlet, sobretot a la partida de la Muntanyeta, davant la impotència i indefensió dels ramaders afectats perquè es repeteixen reiteradament en el temps. Els ramaders sospiten que estos robatoris els duen a terme grups organitzats que aconsegueixen vendre de forma fàcil en el mercat la mercaderia furtada, ja siguen animals o instal·lacions d'aigua i gas per coure.


En una d'estes granges de Carlet es van emportar al novembre més de 150 pollastres, al desembre van tornar a entrar a furtar i ara altra vegada, fa una setmana, els van trencar la tanca, les finestres i s'endugueren la instal·lació de coure d'aigua i de gas; a més d'un calefactor, una granadora i cable elèctric. Les pèrdues podrien superar els 20.000 euros. Han presentat denúncies en la caserna de la Guàrdia Civil de Carlet i han parlat també amb l'alcaldessa de la localitat.

Els ramaders estan realment atemorits i ja no saben què fer perquè els lladres aprofiten qualsevol absència per a cometre els robatoris. José Ayllón, ramader de La Unió de Carlet afectat per estos furts indica que "en l'últim robatori ens n'anàrem a menjar una hora a casa i en tornar ja ens havien furtat, és com si ens estigueren vigilant per a saber quan anem i tornem. No tenim a penes vida familiar i ens passem el dia pràcticament a la nostra granja que està a dos quilòmetres del poble, és el nostre mitjà de vida i si ens ho lleven ens maten".

La Unió reclama major vigilància en les zones rurals per a evitar este tipus de robatoris i torna a insistir en la necessitat de canviar l'actual Codi Penal i, amb això, la tipificació dels delictes en el sector agrari i que deixen de considerar-se com mera falta de furt el robatori d'animals o collites que no supera els 400 euros. A més, segons el parer del sindicat agrícola i ramader "és necessari castigar la reincidència en el camp perquè ara un lladre pot cometre en el termini d'un any fins a quatre robatoris i ser tipificat només com a una falta, deixant per tant totalment indefens el ramader. La Unió assenyala que els robatoris, al costat de la crisi de preus que pateixen i els alts costos de producció, poden ser alguns dels principals factors que provoquen el cansament i l'abandó dels ramaders a la Comunitat Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario