jueves, 13 de diciembre de 2012

El PP ratifica la retallada d'un 40% de trens a Carlet



Carlos Alós - Levante EMV 

Que les institucions estan cada vegada més allunyades i es mouen a un ritme diferent al de la ciutadania és ben evident. Un exemple d'això és el que  acaba d'ocórrer al Parlament valencià en un assumpte de transcendència per a la comarca de la Ribera. Els grups polítics representats a les Corts Valencianes van debatre la setmana passada les retallades que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana imposà el gener a la línia 1 de Metrovalencia, quasi un any després de la supressió de diferents serveis.

El resultat del debat va ser l'esperat: el PP rebutjà recuperar les freqüències de pas que liquidà a principis d'any i que afecten els municipis de Castelló de la Ribera, Alberic, Massalavés, l'Alcúdia, Benimodo, Carlet i Alginet. Els populars imposaren la seua majoria per a rebutjar una proposició no de llei de Compromís que reclamava el restabliment del servei en la línia 1 i l'acompliment del pla de millora que el PP va prometre el 2007. Les retallades es produïren a principis d'any, la moció es va presentar el 7 de febrer i de nou el 7 de juliol i s'ha acabant tractant el 7 de desembre. Durant el debat, la diputada de Compromís Mònica Oltra criticà la reducció d'un 40% dels serveis diaris a la Ribera al passar de 20 intervals cada 15 minuts a 12 intervals. A més a més, lamentà l'eliminació de serveis a primera hora del matí i a partir de les 18.00h "quan més treballadors i estudiants l'utilitzen”.

Per part del PP agafà la paraula el diputat Fernando Giner qui assegurà que els serveis suprimits eren els que menys viatgers tenien i assenyalà que "no tenia sentit" posar en marxa trens "amb quatre persones". A més a més, definí que el servei té "una acceptació molt elevada com el demostren les enquestes de satisfacció". Des d'EU, Marina Albiol assegurà que el servei és "cada vegada pitjor" perquè FGV ho consenteix "a pitjor servei menys gent i a més pèrdues menys serveis i per tant es devalua i per a mantindre-ho ha de pujar el preu" afegí.

El portaveu d'infraestructures del PSPV, Francesc Signes, assegurà que el PP ha incomplert "totes i cadascuna de les promeses" que ha realitzat sobre la millora del servei en la línia 1 de Metrovalencia. Signes assegurà que els populars prometeren inversions que permetrien acostar la comarca al centre de València amb freqüència de pas de trens cada 15 minuts en hores punta i lamentà que els estudiants de municipis com Alberic o Castelló de la Ribera els costa més temps anar a la Universitat Politècnica que l'AVE desplaçar-se de València a Madrid. En l'actualitat les freqüències de pas de trens són de 40 minuts des de Castelló de la Ribera i 30 des de l'Alcúdia "i s'han eliminat trens en horaris de matí i vesprada que creen molts problemes per a estudiants i treballadors", afegí. "Han retallat per a estalviar quatre milions quan el deute és de més de 1.000 i han apujat el preus un 12% i un 100% fins a l'aeroport", criticà.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario