sábado, 15 de diciembre de 2012

El camp torna a donar una treva a les altes xifres d'atur de Carlet


Carlet ha registrat en el mes de novembre la xifra més baixa de desocupació des de desembre del 2010. La desocupació ha concedit una treva a la ciutat que ha tancat el mes amb 1.394 desocupats, 425 parats menys que en el mes d'agost. S’encadenen així baixes consecutives durant tres mesos.
En este últim mes s'ha reduït la desocupació en un 10'2 % respecte al mes d'octubre, un descens molt superior a la mitjana comarcal (5'6 %) i a l'autonòmica (3'1%). Al finalitzar el mes de novembre, Carlet registra una taxa de desocupació registrada del 13'7 %. Per a això s'ha tingut en compte el nombre de parats (1.394) i la població activa (10.124). Esta dada reflecteix un millor comportament de l'ocupació respecte a l'any passat, quan en el mateix mes la desocupació es va reduir en tan sols 142 persones des del mes d'agost (enfront dels 425 d'enguany). Dels actuals 1.394 desocupats, 652 són dones i 742 són hòmens.
Un altra dada molt positiva que ha publicat este mes el SERVEF ha sigut la contractació de 631 persones en el mes de novembre. El 70 % de les contractacions han beneficiat el sector masculí, sobretot els hòmens d'entre 25 i 44 anys. A més, del total de les contractacions, 36 s'han realitzat de forma indefinida i 595 temporals. Tots els sectors econòmics han registrat una milloria, però el gros d'esta contractació (67 %) s'ha realitzat en el sectorserveis, el 23 % en el sector agrícola, el 9 % en l'industrial i l'1% en el sector de la construcció. El sector serveis ha liderat la creació d'ocupació en este últim mes, però ha sigut també determinant en la creació de llocs de treball l'inici de la campanya citrícola. L'agricultura s'ha convertit en un pilar fonamental de l'economia local i s'ha registrat un transvasament de demandants d'ocupació d'altres sectors com el de la construcció a l'agrícola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario