lunes, 10 de diciembre de 2012

Benimodo rep un donatiu de 1.000 teules per a reparar l'església


Benimodo acaba de trobar una espècie de mecenes per a salvar la deterioració de la teulada de l'església, davant la falta de fons per a la seua reparació. El benefactor és Vicent Garcia Castillo, un veí d'Almussafes que ha decidit donar un miler de teules per a contribuir a la reparació de la teulada. La donació ha estat possible després que Garcia, de 90 anys, va conéixer a través del diari Levante la mobilització ciutadana a Benimodo per a recollir fons amb els que reparar la teulada de l'església.

A més a més, les peces que ha cedit tenen un cert valor històric ja que haurien estat construïdes a finals del segle XVIII, segons explicà el seu propietari, que el passat dimecres visità en companyia d'uns quants familiars l'església de Benimodo que les acollirà. Garcia assenyalà al diari Levante que les teules procedeixen d'un antic molí que es construí a Almussafes al costat de l'ampliació de la Séquia Reial que s'edificà en el segle XVIII a petició del duc d'Híjar, qui ostentava la baronia de Sollana i decidí ampliar el canal per a poder regar aquelles terres. Per tant, les teules del molí, si no són anteriors, estarien datades a finals del segle XVIII. No obstant això, el creixement urbà d'Almussafes obligà fa uns anys a retirar el molí del seu emplaçament, encara que les teules es guardaven en la seua totalitat. L'alcalde de Benimodo, Paco Teruel, assegurà que la donació els ve "molt bé" perquè les teules són "molt adequades" per a la reparació de la teulada.

Garcia assegura que tenia simpatia per Benimodo perquè coneix  molts veïns ja que treballà durant anys a la cambra agrària. El diari Levante ja informà el passat 18 de novembre que davant la impossibilitat d'obtindre ajudes públiques, un grup de veïns d'este municipi havien constituït una comissió per a tractar de recollir fons pel seu compte. La teulada de l'església de la Puríssima es troba molt deteriorada en diferents punts, especialment la part que dóna al campanar que presenta importants goteres i descrostraments de parets que les últimes pluges han agreujat i que resulten molt visibles.

Carlos Alós - Levante

Enrique Martínez


No hay comentarios:

Publicar un comentario