martes, 27 de noviembre de 2012

Veïns de Benimodo es llancen a recaptar fons per a salvar el sostre de l'església

Enrique Martinez
La impossibilitat d'obtindre ajudes públiques per a finançar el manteniment del patrimoni davant les dificultats financeres de la Generalitat, ha animat un grup de veïns de Benimodo a tractar de recaptar fons pel seu compte per a salvar el sostre de l'església, molt deteriorat en alguns punts, com importants goteres i l'escrostonament de parets que les últimes pluges han agreujat. 

De moment ja s'ha creat una comissió de veïns per a restaurar l'església. La búsqueda de fons ha començat amb loteries i rifes, berenars, bingos, i jocs infantils. L'alcalde, Paco Teruel assegura que "els veïns estan menejant-se molt i anem a vore si la diputació ens pot tirar una maneta perquè té partides per a rehabilitar este tipus d'espais. Deixant de banda l'aspecte religiós, l'església és patrimoni del poble i hem de reparar-la" explica l'alcalde. El temple presenta un gran deteriorament de la teulada i n'hi ha nombroses filtracions que uneixen els les naus, especialment la del campanar i urgeix una rehabilitació. Els tècnics han estudiat la situació de la teualada i conclouen que és necessària la intervenció. Pero no n'hi ha diners. 

El rector de la Púrissima Concepció, José Ribes, assegura que "de moment, no n'hi ha perill d'ensolsida però estes coses s'han d'agafar en temps. Si no s'actua ja, després serà pitjor. Al ritme que podem, però s'han d'anar fent coses i la resposta dels veïns ha estat molt positiva. No n'hi ha dany gravíssim però hem de solucionar-ho perquè veiem que per les capelles entra aigua quan plou", explica el rector de Benimodo. "Els veïns estan menejant-se perquè són conscients que el major patrimoni històric i religiós que té este poble és la parròquia i volen conservar-la en bon estat" afegí Ribes. L'església de Benimodo data del segle XVI i està dedicada a la Puríssima Concepció. La parròquia té la consideració de Bé de Rellevància Local. Les cròniques assenyalen que començà a construir-se el 1574, sobre una antiga mesquita. 

Levante - Carlos Alós



No hay comentarios:

Publicar un comentario