domingo, 18 de noviembre de 2012

Armengol ingressa en l'Acadèmia de Belles Arts de València

L'artista Rafael Armengol, nascut a Benimodo l'any 1941, i on encara manté el seu lloc de treball, ha ingressat esta setmana en la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València. Armengol ha aconseguit un dels màxims reconeixements per a un artista per la seua "consolidada trajectòria artística, les seues destacades investigacions i experiències en el camp dels llenguatges pictòrics", segons indiquen des de la institució de la que ja és acadèmic. 

Armegol explicà ahir al diari Levante que per a accedir a l'acadèmia, que té una trentena de membres, és necessari rebre el suport en una votació de qui són membres. A la plaça optaven nou candidats "És una entitat molt reconeguda que assessora artísticament les institucions" diu Armengol. En un acte solemne i molt emotiu, segons el definiren els assistents, el pintor de Benimodo realitzà un discurs que versà sobre el color i que després fou contestat, com és tradició, per altre discurs del president de l'Acadèmia, Roman de la Calle.

"S'ha de donar un quadre quan s'accedeix a l'acadèmia i jo he decidit que siga un de la sèrie dedicada a Domenico Ghirlandaio, un pintor del Renaixement italià". La candidatura del pintor de Benimodo fou votada i recolzada per unanimitat i  la seua incorporació com a acadèmic numerari de la secció de Pintura, Gravat i Dibuix suposa un colofó a una brillant trajectòria professional. 

Info: Levante-EMV C. Alós
Podeu Visitar la seua obra en la pàgina www.rafaarmengol.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario