miércoles, 31 de octubre de 2012

La Direcció General del Cadastre realitza una revisió cadastral que beneficiarà 500 veïns de Carlet


L'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, es va reunir ahir amb els veïns beneficiats per la revisió cadastral parcial que afecta a una superfície d'1.315.424 m², als quals se'ls aplicarà a partir de 2013 els actuals valors cadastrals, que van ser publicats en el Butlletí Oficial de la Província el passat 15 de setembre, com a conseqüència de la gestió duta a terme per l'Ajuntament de Carlet que va sol·licitar aquesta revisió en el mes de març. Les zones afectades són: la Daia, Vidre II, Ausiàs March II, Ausiàs March III, L'Horta, Devesa, Camí Sant Bernat, Pintarrafes, La Targa, Villarrubia residencial, Villarrubia I, Villarrubia II i La Barrina.

En el Pla General d'Ordenació Urbana de 2007, les parcel·les d’estes 13 zones de sòl rústic van passar a ser qualificades com a sòl urbanitzable, modificació que comportava als propietaris a tributar aquestes parcel·les com a zona urbana després de la revisió cadastral de 2008. L'Ajuntament de Carlet, sensible a les economies familiars en estos temps de crisis i tenint en compte que la realitat econòmica i urbanística ha canviat, i que no es preveu que estes parcel·les siguen desenvolupades a curt termini, va instar la direcció general del Cadastre del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques perquè realitzara una revisió cadastral parcial que beneficiarà a al voltant de 500 veïns.

Amb esta revisió parcial es redueix el seu actual valor cadastral amb la consegüent rebaixa econòmica en el rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que tindrà efectes tributaris el pròxim any. La reducció dels valors cadastrals en estes zones és important, arribant fins i tot en alguna d'elles a aconseguir el 70 %.  Estes modificacions van ser traslladades ahir als propietaris de les parcel·les en una reunió que es va celebrar en el Teatre Giner, els qui van mostrar la seua satisfacció per l'actualització del valor dels terrenys a la realitat del mercat, ja que els suposarà un important estalvi econòmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario