miércoles, 3 de octubre de 2012

Enguany la campanya del caqui creixerà un 10% i buscarà nous mercarts


Bon pronòstic per a la campanya del caqui que s’iniciarà en els pròxims dies. A pesar de les inclemències meteorològiques del passat cap de setmana, la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer espera que enguany se superen les 75.000 tones, el que suposaria un 10% més que l’any anterior. En els últims anys s’ha aconseguit un increment progressiu de la producció del caqui ja que han sigut molts agricultors els que han decidit canviar les seues collites de cítrics o fruita d’estiu i apostar per aquesta fruita.

Des de la D.O. Ribera del Xúquer continuen buscant ampliar el mercat ja que bona part de la collita es deriva a l’exportació.  «Tenim molt de treball encara per fer per a seguir creixent en  mercats emergents com Estats Units i Canadà en els que vam obtindre bons resultats l’any passat i ara esperem millorar-los», ha explicat Rafael Perucho, tècnic del consell regulador de la D.O. Kaki Ribera del Xúquer. Un dels aspectes que s’han prioritzat des de la Denominació d’Origen és donar a conéixer el caqui a nivell nacional. Aquest organisme realitza una campanya de promoció en els mitjans de comunicació nacionals a través de microespais en els programes de més audiència. En aquesta ocasió s’ha reduït el pressupost destinat a aquesta partida en un 50% i seran uns 250.000 els euros assignats per a aquest tipus de campanyes.

Control del caqui
La D.O. Kaki Ribera del Xúquer denuncià el passat any la utilització de la marca de forma fraudulenta per alguns comerços en la venda de més de 40.000 tones de caqui. L’organisme intenta corregir aquest fet i aconseguir que molts productors de la Ribera, principal zona productora, s’adherisquen a la denominació. «Estem fent un seguiment en el mercat i a través del control evitar que en un futur açò succeïsca ja que es tracta de la utilització d’una marca protegida» ha assenyalat el tècnic del consell D.O. Ribera del Xúquer.

Font: A. TALAVERA (Las Provincias)

No hay comentarios:

Publicar un comentario