jueves, 27 de septiembre de 2012

Previsió Oratge a Carlet 27/28/29 de setembre 2012

Font: Jovi Esteve

HUI DIJOUS la massa d’aire més fresc se situarà en forma d’un embossament d’aire fred (Gota freda o DANA) al sud-oest del país per la zona del Golf de Cadis. L’atmosfera, per tant, la tindrem més inestable perquè, a més, el vent canviarà de direcció i començarà a entrar més humit (entre llevant i gregal) fent que la nuvolositat siga més abundant i que les primeres pluges comencen a recórrer la Comunitat de sud a nord al llarg de la vesprada, on arribaran també al nostre poble. Les temperatures lògicament continuaran a la baixa i l’ambient refrescarà més, sobretot quant comence a ploure.

DIVENDRES l’oratge presentarà pitjor cara. Esta DANA (o gota freda que tindrem pel sud-oest del país), ens donarà molta inestabilitat junt a una borrasca en superfície que tindrem pel sud-est peninsular i que ens bombejarà vents més humits entre llevant i gregal amb ratxes moderades, fent que les precipitacions siguen més persistents i localment de certa intensitat. 

DISSABTE, El dia quedarà encara molt inestable, amb abundant nuvolositat i unes pluges que, en funció de com evolucione este panorama incert, seran més o menys presents per la nostra comarca però que tendiran a remetre al llarg de la vesprada-nit. De matí encara seran abundants i serà al llarg de la vesprada-nit quant vagen remetent progressivament. 
Per últim, DIUMENGE, sembla que esta DANA (gota freda) es diluirà pel sud de França. Com estarà ja més lluny de nosaltres, l’atmosfera presentarà una millora més notable sense descartar alguna gota o ruixat residual i esporàdic al llarg del matí però, amb tendència a millorar la situació a mesura que avance el dia. 



Font: Jovi Esteve, meteoròleg
http://algemesi.inforatge.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario