jueves, 2 de agosto de 2012

Dimiteix la presidenta de la fundació Caixa Carlet


La presidenta de la fundació Caixa Carlet, hereva de la centenària entitat de crèdit, abandona el seu càrrec. Rosa Primo compleix huit anys al front de la fundació que gestiona el patrimoni social que deixà l’antiga caixa d’estalvis després de la fusió amb Bancaixa, hui diluïda en Bankia, i ara al mateix temps nacionalitzada per l’Estat.

Rosa Primo explicà ahir que no es tracta d’una dimissió, sinó que “s’ha obert una etapa i que aquesta ha aplegat a la seua fi”. Han sigut dos legislatures i crec que era el moment adequat” Durant aquests anys, Primo ha estabilitzat i consolidat l’entitat i fins i tot pacificat després d’uns turbulents inicis ja que els tres primers presidents, Ramon Trullenque, Vicent Borràs i Enrique Forés, només duraren quatre anys.

Amb la tempesta financera en el seu grau màxim i l’obra social de les caixes d’estalvi en entredit per la desaparició de les històriques entitats de crèdit valencianes, la fundació Caixa Carlet ha arribat a mantindre durant aquests anys la seua obra social aliena als moments que viu el sector. En aquesta dècada, la fundació ha destinat a obra social més de quatre milions d’euros.

La fundació es creà com una entitat pròpia el 2001 amb un patrimoni de 500 milions de pessetes que més endavant aplegà als 600 -3,6 milions d’euros-  a més dels immobles que ara ocupa Bankia al carrer Bosch Marín així com les nau de la Trilladora.

El carletí Salvador Tàpia serà el substitut de Rosa Primo al front de la fundació Caixa Carlet. Tapia que ha sigut corresponsal de mitjans de comunicació, és una persona de consens per a dirigir l’entitat en plena tempesta financera i crisi econòmica. Aplega al càrrec amb el suport de tots els partits representats en el patronat, que és una extrapolació de les majories existents a l’Ajuntament de Carlet. Tàpia de 52 anys, assegurà ahir que el fet d’haver rebut el suport de tots els partits suposa un fort recolzament. “Aplegue amb molta il·lusió i també conscient de la responsabilitat que suposa el càrrec, que representa a tot un municipi. La idea és seguir la línia que ha portat a terme l’anterior presidenta”. 


C.Alós (Levante-EMV)

No hay comentarios:

Publicar un comentario