viernes, 6 de julio de 2012

Les farmàcies ajornen 15 dies la vaga indefinida prevista per a dilluns


La Generalitat Valenciana deu 480 milions d’euros a les farmàcies valencianes des del passat febrer.

Les farmàcies de Carlet juntament amb la resta farmàcies valencianes han decidit ajornar dos setmanes la vaga indefinida que tenien prevista començar este pròxim dilluns, a l'espera d'un pla de pagaments proposat pel Ministeri de Sanitat i amb la finalitat de "donar un vot de confiança al Govern i a la Generalitat", segons han comentat des del sector després de celebrar sengles assamblees a València i Alacant este divendres.

La decisió d'ajornar la vaga indefinida fins al 23 de juliol s'ha pres per unanimitat en l'assemblea del Col·legi de Farmacèutics de València, ja que solament vuit han votat en contra d'aquesta mesura, dels quasi 800 representants que han acudit, segons han comentat membres del Col·legi a Europa Press.

L'assemblea celebrada a Alacant també ha aprovat la suspensió temporal de la vaga fins al 23 de juliol. "Volem donar-li un vot de confiança a la ministra Ana Mato i al Govern d'Espanya", ha indicat el president del Col·legi de Farmacèutics d'Alacant, Jaume Carbonell, a Europa Press.

"Els donem 15 dies, però ni un de més perquè estem súper apurats", ha manifestat Jaume Carbonell president del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant a Europa Press.

Els professionals farmacèutics esperen ara la reacció del Ministeri de Sanitat a través del pla de pagaments proposat per la ministra "o bé a través dels pagaments directes des de la Conselleria de Sanitat", han apuntat des del Col·legi de València.

En la reunió celebrada esta setmana, la ministra de Sanitat va proposar a la presidenta del Consell Valencià de Col·legis de Farmacèutics de València, María Teresa Guardiola, incloure els farmacèutics de la Comunitat en un pla de pagaments a proveïdors perquè pogueren veure regularitzada la seua situació i saldar així el deute per la factures des del mes de febrer, que ascendeixen a 480 milions d'euros. Per la seua banda, Guardiola va demanar per escrit la proposta de la ministra.

Informació de l'Agència EUROPA PRESS


No hay comentarios:

Publicar un comentario