martes, 24 de julio de 2012

Festa en honor a Sant Bernat



Carlet va celebrar ahir la festa de  Sant Bernat, Maria i Gràcia. La Confraria va organitzar la programació festiva, que va començar a les 8 hores amb una missa resada a la parròquia de l'Assumpció.

A continuació, després d'un volteig de campanes, va començar la romeria fins a l'ermita de Sant Bernat, en què es va realitzar el trasllat processional de les relíquies dels Sants Patrons. La romeria va comptar amb l'acompanyament d'autoritats, confrares, comissió de festes 2012, comissions falleres, dolçaina i tabalet, la banda de música i cavallistes. Aquest any s'ha comptat amb un convidat d'honor, el comte de Carlet, Federico Coll Barris, que ha volgut acompanyar els carletins en el dia de la seua festa patronal.

Una vegada a l'ermita, donada per sa mare, la comtessa Paloma Barris, a la Confraria dels Sants Patrons, es va oficiar una missa solemne en el paratge que envolta el santuari. Les comissions falleres i devots dels sants van realitzar una ofrena de flors als patrons.

Tot seguit, els feligresos van gaudir d'un esmorzar popular. Tots els participants van passar el matí en el paratge natural que envolta l'ermita. Més tard hi va haver un dinar de germanor. Durant tot el dia es va celebrar una jornada de convivència entre els carletins al paratge de l’ermita.

De vesprada  tingué lloc  teatre infantil basat en la figura dels nostres patrons. Els xiquets també van poder divertir-se amb un castell unflable.

A les 20 hores van tornar en processó les relíquies dels sants a l'església de l'Assumpció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario