martes, 26 de junio de 2012

CC.OO denuncia el tancament per les vesprades dels Centres de Salut de la Ribera durant l’estiu


Comunicat enviat per CC.OO.

El sindicat CC.OO. vol denunciar públicament el tancament per les vesprades dels Centres Sanitaris de la comarca des de l’1 de Juliol al 30 de Setembre de 2012. Tots els Centres de Salut i Consultoris de La Ribera estaran tancats de 15h a 8h i només es prestarà atenció urgent a la població en els Punts d’Atenció Continuada.

Tota l’atenció sanitària ordinària i programada es concentrarà de matí, en menys personal ja que els mesos de Juliol, Agost i Setembre són el període de vacances dels professionals que treballen als centres. Des del nostre punt de vista no té cap justificació ja que encara que la població estiga de vacances, molta gent es queda a les urbanitzacions i a les platges de la comarca i a més a més perquè som una zona costera i en estiu tenim un augment de població d’altres comunitats que venen a les nostres costes a passar l’estiu.

A esta situació cal afegir la disminució progressiva de la plantilla que s’ha produït en els últims anys, que està ocasionant una massificació de les consultes i de l’assistència sanitària en general per falta de personal.

Per altra banda està canviat el sistema de derivar als pacients des de l’A. Primària a l’A. Especialitzada. Fins ara els Metges de Capçalera podrien enviar directament als pacients a una consulta d’Especialista. En este moment el Metge de Capçalera fa la petició i és el Coordinador de les Especialitats el que decideix quin és el pacient que requereix Atenció Especialitzada, i li dóna la cita, i quin ha de continuar essent atés pel seu Metge de capçalera, ignorant la petició de consulta que este ha realitzat, per la qual cosa, les citacions ja no es donen des dels Serveis de Cita Prèvia dels centres, sinó des de l’Hospital de La Ribera directament. Hi ha especialitats que tenen les agendes tancades (Nefrologia, Neurologia…), altres que tenen més de 3 mesos d’espera ( Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Urologia…).

També hem detectat una disminució progressiva de la substitució del personal, que ha passat del 61,37% en l’any 2010 al 40,01% en 2012. On més ha disminuït el percentatge ha sigut en A Primària que va ser en 2010 del 64% i en 2012 36,74%. Esta falta de personal en els Centres d’A. Primària va a ocasionar que es deteriore l’atenció sanitària a la població progressivament, perquè es van a massificar les consultes així com el servei d’urgències de l’hospital, a l'estar saturades les consultes ordinàries dels centres de salut.
La forma de millorar la salut a la població és tindre una Atenció Primària de qualitat, si li restem recursos humans a la sanitat bàsica, no podrem dedicar-nos a promocionar hàbits saludables o a previndre malaties, només podrem ocupar-nos de les persones malaltes.

Des de CC.OO. volem demanar-li a la Conselleria de Sanitat i a la Empresa que gestiona la Sanitat en el Departament de Salut de La Ribera que no abandone un servei tan bàsic com la Sanitat pública i dedique els recursos humans i econòmics suficients per donar una assistència sanitària de 
qualitat, perquè la Sanitat no pot ser un negoci, és un servei a la població i una inversió en qualitat de vida.

Comunicat de CC.OO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario