martes, 29 de mayo de 2012

El carletí Miguel Camarasa guanya el XXIV Open Matemàtic






L'estudiant de Carlet, Miguel Camarasa Buades, ha guanyat el XXIV Open Matemàtic organitzat pel Col·lectiu Frontera de Professors de Matemàtiques. El jove de Carlet té 17 anys i estudia primer de Batxiller en l'IES Eduardo Primer.


A més de classificar-se com a campió en aquest reconegut torneig matemàtic, Miguel Camarasa també ha obtingut el premi de bellesa per la seua originalitat en abordar els problemes.



En aquesta edició del concurs, que ha girat entorn del tema ‘Laberints i Matemàtiques’, han participat més de 1.600 estudiants de més de 25 centres educatius de tota Espanya. El campionat està dirigit bàsicament a alumnes d'Ensenyament Secundari: ESO, Mòduls Professionals de Grau Mitjà i Batxillerat, encara que estava obert a tots els participants. Miguel ha hagut d'enfrontar-se a difícils problemes de probabilitat, geometria i àlgebra.

El lliurament del premi es va realitzar el passat 12 de maig en l'Ajuntament de Requena.



Aquesta era la tercera vegada que l'estudiant de Carlet es presentava a aquest torneig matemàtic. Ho ha fet durant els anys 2010, 2011 i 2012. L'any passat va aconseguir classificar-se en una destacada posició i va obtenir també el Premi de Bellesa per la seua originalitat en abordar els problemes.

 Miguel Camarasa té passió per les matemàtiques i açò li ha portat a participar en nombrosos concursos, tornejos i olimpíades. En 2012, a més de guanyar el Open Matemàtic, ha participat també en el Mediterranean Mathematics Competition i en el XIX Concurs Europeu Cangur Mediterrani. En 2010 i 2011 ha participat en l'Olimpíada Matemàtica que organitza la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana ‘Al-Khwarizmi’ en la seua fase provincial i autonòmica. 

2 comentarios:

  1. este chico es un artista de las matematicas de berian haber mas ayudas para estas personas enonabuena te lo mereces

    ResponderEliminar