martes, 8 de mayo de 2012

50 escolars de Carlet rememoren la història de Sant Bernat


Més de mig centenar d'escolars dels col·legis Juan Vicente Mora i La Devesa van reviure ahir la història del patró de la ciutat, Sant Bernat. Els alumnes van participar en una excursió que visitava els llocs del naixement, baptisme i martiri de Sant Bernat i les Germanes.

Es tracta d'una iniciativa de la Biblioteca Pública Municipal i la Fundació Caixa Carlet dins de la campanya d'animació lectora que programen conjuntament tots els anys.



Al matí es van reunir els estudiants a l'ermita de Sant Bernat, situada a la partida de Pintarrafes a Carlet. L'escriptor Bernat Montagud, autor del conte "Ahmet i Bernat, una història actual”, va ser l'encarregat d'explicar-los als alumnes la història de Sant Bernat. Els estudiants van esmorzar en els voltants del santuari i continuaren l'excursió cap a Alzira. Una vegada en la capital de la Ribera Alta, van visitar l'església de Santa Catalina, on van ser rebuts per l'alcaldessa de la ciutat, Elena Bastidas.




L'excursió ha sigut gratuïta per a tots els escolars, ja que ha sigut patrocinada per la Fundació Caixa Carlet. Aquesta activitat és el punt i final a una sèrie de sessions que van començar en el mes de novembre i en les quals els alumnes han treballat la història de Carlet i la localització dels escenaris de la vida de Sant Bernat en la comarca de la Ribera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario