lunes, 13 de febrero de 2012

Les baixes temperatures passen factura a la bresquilla i la nectarina


L'ona de fred que està envaint a tota Espanya durant estes setmanes s'ha emportat per davant gran part de la producció agrícola de la campanya de fruita d'estiu a Carlet.

Este matí s'han fet les primeres valoracions de les pèrdues que superen el 60% d'una producció de 14 milions de quilos, principalment de bresquilla i nectarina. Encara és prompte per a fer un balanç total dels danys produïts per les baixes temperatures, però de moment es quantifiquen entre els 12 i els 14 milions d'euros.

En esta valoració es té en compte la producció perduda, així com la incidència directa i indirecta en les pràctiques de cultiu en camp, la manipulació i l'envasament de la fruita, és a dir, en la mà d'obra que es requereix en estos tres processos.

Les baixes temperatures han tingut conseqüències molt negatives en el camp. S'han donat cinc factors meteorològics que han sigut clau perquè es produïren gelades en l'agricultura, humitat baixa, absència de vent, massa d'aire fred, cel totalment ras i massa temps perllongat d'exposició a baixes temperatures. Este últim factor ha sigut clau, ja que en algunes zones del terme municipal s'han arribat a registrar 7 graus baix zero.

Un altre dels condicionants que han agreujat la situació ha sigut l'avançat estat de florida dels arbres. Les suaus temperatures del mes de novembre i desembre van fer florir els fruiters amb major antelació i les gelades han sigut encara més perjudicials.


Font: Ajuntament de Carlet, Fotos: Enrique Ferrer


No hay comentarios:

Publicar un comentario