lunes, 16 de febrero de 2015

Diversos treballadors de l’Ajuntament de Carlet avalen la declaració del cap de la Policia contra l'alcaldessa, imputada per prevaricació i assetjament.


El testimoni del cap de la Policia Local de Carlet, José Llopis, que apunta a pressions de l’alcaldessa, Maria Ángeles Crespo, per a anul·lar multes de trànsit no és l’únic que figura en la denúncia presentada per la fiscalia davant el jutjat número tres de Carlet i que ha motivat la imputació de l’alcaldessa per un possible delicte de prevaricació administrativa i contra la integritat moral.

Diversos treballadors de l’Ajuntament de Carlet han avalat ja la declaració de l’actual cap de la Policia, ara de baixa, sobre que l’alcaldessa era la que decidia quines multes es retiraven i quines no, i corroboren que ella mateixa donava instruccions per la retirada de les sancions, segons la denúncia.
Els testimonis als quals ha pres declaració la Fiscalia, confirmen la versió del cap de la Policia sobre les pressions per part de l’alcaldessa. Crespo ha negat que pressionara als agents i redueix la seua participació en un simple “suggeriment” o “recomanació”. Durant les declaracions també s’ha aportat documentació detallada que la fiscalia ha tingut en compte a l’hora de formular la denúncia contra l’alcaldessa. Els testimonis haurien avalat que la pràctica habitual era que les sancions havien de passar per la taula de Crespo i que ella mateixa escrivia sobre el butlletí una A o una R segons considerava si la multa havia d’anul·lar-se o ratificar-se. D’aquesta manera, l’alcaldessa s’agafaria a una potestat que correspon als instructors dels expedients o als propis agents.

Pràctica que vulnera la legalitat
Quan el cap de la Policia hauria fet saber a Crespo que eixa pràctica vulnerava la legalitat i, en el marc del presumpte assetjament laboral, hauria denunciat pressions de Crespo als funcionaris. És en eixe context quan el cap de la Policia es planta i comunica a l’alcaldessa que els agents no tenen per què rebre pressions d’un càrrec polític.  Segons la versió del cap de la Policia seria a partir d’aquest moment quan començaria l’assetjament laboral denunciat que dóna peu a la denúncia de la fiscalia al jutge.

Compromís qualifica de “gravíssimes” les dos imputacions.
La portaveu de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha manifestat al respecte que “la doble imputació és la punta de l’iceberg d’una gestió municipal apuntalada en un règim caciquil, una gestió ben sovint opaca que s’ha basat en una discriminació contínua tant de ciutadans com dels propis treballadors municipals”. Ortega considera “molt lamentable” que l’alcaldessa “pretenga desviar l’atenció i manipular l’opinió pública presentant-se com “la defensora dels ciutadans” quan la realitat és que se la imputa per prevaricació precisament per pressionar per llevar multes a uns ciutadans i a altres no, amb una evident càrrega d’arbitrarietat i de discriminació evident en els fets”. D’altra banda, “són molts els antecedents de tracte discriminatori, clarament vexatori i fins i tot inhumà cap a un conjunt de treballadors i treballadores, bé relegats de les seues funcions o castigats per no ser afins, com ara netejadores o encarregats d’obres clarament perseguits, entre molts altres exemples, funcionàries seguides per detectius privats contractats per l’ajuntament de forma secreta a instàncies de l’alcaldessa, contínues discriminacions econòmiques segons la voluntat de l’alcaldia i dels seus propis interessos, i un llarg i molt lamentable etcètera que no s’hauria de repetir mai més.”
L’Executiva Local de Compromís ha volgut mostrar també tota la seua solidaritat “amb tots els treballadors i treballadores que han patit eixes pràctiques durant tants anys” i donar les gràcies “a les persones que, com el cap de la policia, han tingut el coratge de denunciar els fets i posar-los en coneixement de la fiscalia.”

Font: Levante - Carlos Alós 13/02/15

No hay comentarios:

Publicar un comentario