La Cooperativa Sant
Bernat de Carlet es troba ja en plena campanya de la fruita d’estiu i es manté un any més com a la principal productora en este sector. En l’actualitat,
la cooperativa de Carlet destina el 80% de la producció a l’exportació. El president
de la cooperativa, Vicent Monzó, indicà després d’acompanyar en la visita
d’ahir al vicepresident del Consell que es tracta d’una producció que està
“molt condicionada” a la marxa dels mercats i que enguany aplega amb un
avançament per la calor i la falta de pluja.
La cooperativa agrícola de Carlet també dóna un xicotet respir a les altes xifres d’atur que pateix la ciutat amb
la contractació per a la temporada de fins a 700 persones per als magatzems, 500
per als camps i mig miler de socis que es dediquen a la collita, fonamentalment
nectarina, bresquilla i paraguaià, que ha guanyat pes en el conjunt de les
explotacions per la recomanació de la cooperativa de diversificar el producte.
Els càlculs de la
cooperativa per a aquesta campanya se situen en els deu milions de quilos,
encara que la previsió no apunta a una gran campanya pel que fa a l’economia
per la competència que suposa el baix preu de la maduixa, immersa en una de les
pitjors campanyes que es recorden, i de la pinya o el plàtan que es ven a un
preu molt baix amb la qual cosa la fruita carletina, i d’altres punts de la
comarca com Torís, xoquen amb un mercat molt saturat. A açò s’afegeix que la
fruita de pinyol és cara de confeccionar amb un cost que se situa en uns 800
euros per fanecada.
Font: Levante EMV
Font: Levante EMV
No hay comentarios:
Publicar un comentario