martes, 26 de noviembre de 2013

La Guàrdia Civil deté a Carlet membres d'una banda dedicada a assaltar xalets



La Guàrdia Civil d'Albacete ha detingut onze persones de nacionalitat romanesa i membres d'una xarxa que robava en habitatges i xalets de segona residència. Se'ls atribueixen 92 fets delictius, nou d'ells perpetrats a Sogorb. La resta els van cometre a localitats d'Alacant (21), València (56) i Albacete (6). Les detencions, dins de l'operació Arqueges, s'han produït a Caudet (Albacete), Benetússer, Almussafes, Carlet, Alfafar i València capital.

Les recerques es van iniciar al desembre de 2012 arran de cinc robatoris comesos en xalets de Caudet i de la denúncia d'un matrimoni britànic d'avançada edat, que va ser assaltat mentre dormia en el seu dormitori per cinc encaputxats que portaven destrals i llanternes. La parella va ser emmanillada i emmordassada i els subjectes es van emportar joies, targetes de crèdit i altres objectes de valor, així com el vehicle aparcat en el garatge.

Una recerca va permetre identificar el líder del grup, circumstància que va possibilitar saber qui eren la resta dels membres de la banda, així com verificar la destinació dels objectes sostrets, que era la venda en mercats ambulants de la Comunitat Valenciana, l'enviament a Romania i la venda entre compatriotes. El grup se servia d'un garatge a València com a base d'operacions i comptava amb un cap i un altre component que ostentava el control d'un subgrup que planificava i cometia els robatoris. Un altre subgrup s'encarregava del transport i venda de mercaderia. La Guàrdia Civil estudia ara la seua possible implicació en altres 60 delictes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario