El sector agrícola
tracte d’adaptar-se als nous temps. Un viver de Carlet, presentà divendres 20
noves varietats de fruita de pinyol primerenca, entre elles d’albercoc, nectarina,
paraguià o pruna. Des de la firma expliquen que la major part de la clientela d’este
tipus de varietats està en zones càlides i que per això aposten per les
varietats primerenques. Divendres i dissabte, Vivers Hernandorena presentà les
novetats que llança al mercat.
L’empresa es
productora de plantes i es dedica a la búsqueda de noves varietats per a
oferir-les als seus clients. Segons explica la comercial Rosa Hernandorena, la hibridació
comença a guanyar espai i ja són moltes les empreses que es dediquen a la
innovació genètica i al creuament de distintes varietats.
“Hui en dia estan
traient varietats amb una nova floració per a climes determinats, sobretot per
a les zones càlides; són varietats que s’adapten molt millor al que existia
abans. El que es busca es millorar el producte i la seua qualitat, perquè s’obtenen
millors collites, amb més quilos, millor presència i gust i s’evita, per
exemple, que s’òbriga el pinyol que causa mala imatge en la fruita” assenyala.
Una de les novetats
presentades divendres és un albercoc de color roig i també una bresquilla
primerenca de pell roja, però de carn blanca. Es tracta de varietats que tenen
pinyol en el mercat, assenyalen. “No
existia una bona varietat de bresquilla per a dates tan primerenques i ara s’obté
i amb un calibre important”, assenyala Rosa Hernandorena.
Els especialistes
asseguren que la innovació genètica en la fruita s’obri pas i que té tant a
productors com a clients els interessa la reconversió de varietats perquè s’obrin
noves vies de comercialització de la fruita que es produeix a la Ribera.
Carlos Alós - Levante EMV
Carlos Alós - Levante EMV
No hay comentarios:
Publicar un comentario