martes, 31 de marzo de 2015

Desmantellen cinc laboratoris de marihuana en un mateix edifici de Carlet



La Guàrdia Civil ha desmantellat set plantacions de marihuana situades en diversos habitatges de les localitats de Carlet, Sumacàrcer i Alberic, i ha detingut huit persones. Els agents han confiscat en els registres més de 800 plantes de marihuana, 700 grams de cogolls, així com divers material per a afavorir el creixement i desenvolupament de les plantes, aparells elèctrics i aires condicionats, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

La Guàrdia Civil venia investigant la possible existència de laboratoris dedicats al cultiu de marihuana en les localitats de Carlet, Sumacárcer i Alberic. Fruit de les recerques, es va poder comprovar que en set domicilis situats a Carlet, Sumacàrcer i Alberic existien laboratoris clandestins de producció de marihuana. De fet, en un mateix edifici de Carlet es trobaven cinc plantacions.


Els detinguts són vuit persones, tots de nacionalitat espanyola, quatre d'elles acusades d'un delicte contra la salut pública (cultiu o elaboració de drogues) i dues de defraudació de fluid elèctric. Les diligències han sigut entregades en els jutjats de Carlet i en el Jutjat d'instrucció número 2 d'Alzira.




Programació de la Setmana Santa a Carlet

























31 de març - Dimarts Sant
- 18.30h missa a la parròquia de Sant Josep
- 19.30h missa a la parròquia de l'Assumpció
- 20.00h Encontre Dolorós

1 d'abril - Dimecres Sant
- 09.00h missa a la parròquia de l'Assumpció
- 19.30h missa a la parròquia de Sant Josep 
- 22.00h viacrucis amb la imatge del Natzaré 

2 d'abril - Dijous Sant
16.30h missa a la parròquia de l'Assumpció
17.00h missa a la parròquia de Sant Josep
18.30h missa a la parròquia de l'Assumpció
23.00h oració davant el Monument a la parròquia de l'Assumpció
23.00h Hora Santa a la parròquia de Sant Josep. 

3 d'abril - Divendres Sant
- 08.30h viacrucis al centre de la Mare de Déu dels Desemparats, carrer del Reverend Rafael Peris (Parròquia de Sant Josep)
- 09.30h viacrucis a la parròquia de Sant Josep.
- 17.00h celebració de la Passió del Senyor a la parròquia de Sant Josep.
- 18.00h celebració de la Passió del Senyor a la parròquia de l'Assumpció

4 d'abril - Dissabte Sant 
- 20.00h solemne Vigília Pasqual a la parròquia de Sant Josep
- 22.30h solemne Vigília Pasqual a la parròquia de l'Assumpció 

5 d'abril - Diumenge de Pasqua
- 09.30h missa a la parròquia de l'Assumpció 
- 10.30h missa a la parròquia de Sant Josep 
- 11.30h missa a la parròquia de l'Assumpció 

Vídeo de l'operació Aruba a Carlet

lunes, 30 de marzo de 2015

Desarticulada a Carlet una banda dedicada a estafar ancians


Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat una banda criminal radicada a Carlet dedicada a estafar persones d’edat avançada, de les quals es guanyaven la confiança amb la promesa de cuidar-los i, una vegada amb accés a les seues cases, robar-los la documentació i els objectes de valor.
Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, els delinqüents fins i tot obligaren diverses víctimes a vendre les seues vivendes per a quedar-se amb els diners de la venda o registrar-les al seu nom.
En el marc de l’operació ‘Aruba’, els agents han arrestat sis persones de nacionalitat romanesa, a les quals se’ls imputa els delictes de prostitució, estafa, amenaces, robatori amb violència, agressió sexual, pertinença grup criminal i obstrucció a la Justícia. En la intervenció, que ha comportat tres registres a Carlet, s’ha saldat també amb el decomís de diversa documentació relacionada amb els delictes d’estafa, dotze mòbils, tres tauletes, diverses joies, dos matxets de grans dimensions i dos pistoles simulades.
L’operació s’inicià el mes de novembre, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de l’existència d’un grup de persones que podria estar dedicant-se a estafar persones d’edat avançada a Carlet. Els agents comprovaren que es tractava d’un grup organitzat format per sis persones naturals de Romania, tres homes i tres dones d’edats entre els 15 i els 37 anys i d’un mateix clan familiar.
Els integrants de la banda estaven “perfectament organitzats” i, mentres les dones es dedicaven a captar els ancians, els homes cometien els delictes, aplegant fins i tot a amenaçar les seues víctimes en el cas de trobar problemes per a cometre les estafes.
Per a guanyar-se la confiança dels ancians, els prometien que els anaven a cuidar, i, una vegada entraven als domicilis, els sostreien els objectes de valor i els agafaven la documentació per donar d’alta línies de telefonia mòbil. De la mateixa manera, els convencien perquè veneren les seues vivendes per obtindre els diners de la seua venda o posar-les al seu nom.
Una de les víctimes posà la meitat de la seua vivenda a nom d’un membre de la banda, que a més a més li va sostraure diversos efectes i diners en efectiu per valor de més de 12.000 euros. En altres casos, els delinqüents contractaven línies telefòniques i terminals de gamma alta, unes operacions que comportaven als ancians un deute amb les operadores de milers d’euros.
D’altra banda, els homes de l’organització obligaven les dones de la mateixa a exercir la prostitució. L’operació, que continua oberta, ha sigut desenvolupada per l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Carlet. Les diligències han sigut traslladades al Jutjat d’Instrucció número 3 de Carlet. 

L'ajuntament crea una plaça de personal de confiança per a fer-li la campanya al PP, segons denuncia Compromís

Quan la legislatura està pràcticament finalitzada i, fins i tot, ja ha tingut lloc l’últim ple ordinari, l’ajuntament de Carlet, amb els vots del PP, ha aprovat la creació d’una plaça de confiança destinada, en teoria, a “coordinar i assessorar a la regidora de serveis municipals”, amb una dotació de 24.000 € anuals.

La portaveu de Compromís, Maria Josep Ortega, ha manifestat al respecte que “és summament descarat que a punt de tancar la legislatura vulguen fer una contractació d’esta classe, que clarament va destinada a fer que un militant del PP, a costa dels diners de l’ajuntament, organitze la campanya d’eixe partit”. Ortega ha afegit que “voler vincular això amb la jubilació de Crespo no té cap sentit, i més quan la regidora de serveis municipals ja compta amb dedicació exclusiva”. “Si durant els quatre anys de legislatura eixa regidora no ha necessitat cap persona més, ¿quina justificació té intentar, a dos mesos de les eleccions i a pocs dies de ser convocades legalment, col·locar a una persona de la confiança del seu partit? Realment fa molta pudor a aprofitament partidista pur i dur”.

El Grup municipal  Compromís ha presentat al·legacions  al respecte per tal que es deixe sense efecte la creació d’eixa plaça, ja publicada al Butlletí Oficial de la Província, que representa una modificació de la plantilla per a 2015.


La portaveu de Compromís ha conclòs dient que “esperem que els entre en l’últim moment un atac de vergonya, ho reconsideren i anul·len la creació d’una plaça que és de tot punt injustificable i que sens dubte atempta a la neutralitat de les institucions públiques davant de les conteses electorals”.

Juniors Carlet guanya el 3r premi en el XXXI Festival de la Cançó

Cremen el segon cotxe a Carlet en una setmana


sábado, 28 de marzo de 2015

Nova operació antidroga a Carlet


Carlet ha tornat esta setmana a estar en l’epicentre d’una important operació contra el narcotràfic duta a terme per la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Policia Nacional. La Udico ha detingut un total de 22 persones en distints punts de Sagunt, Carlet i Algemesí. Els agents antidroga han decomissat vora dos quilos de metamfetamina, una quantitat inusualment elevada d’esta droga, així com xicotetes quantitats de cocaïna i una important suma de diners en metel·làlic i armes.


La macrooperació, que ha requerit la participació de quasi un centenar d’agents de distintes unitats policials i ha hagut de ser desenvolupada en dos fases ocupà tot el dimecres i bona part del dijous- és conseqüència d’una investigació iniciada fa diversos mesos.

miércoles, 25 de marzo de 2015

Hui dimecres 25 de març vaga de Metrovalencia de 10 a 13 hores. Atenció als serveis mínims.

Continuen les vagues a Metrovalencia

Continuen les jornades de vaga convocades a Metrovalencia. Hui les parades anunciades es portaran a efecte en la franja horària compresa entre les 10 i les 13 hores.

S'oferiran uns serveis mínims del 55% durant el tram de la vaga convocada pels sindicats el dia 25 de març, tal com ha dictaminat la Direcció General de Treball de la Generalitat.

Els horaris d'estos serveis estan a disposició dels usuaris en les instal·lacions i estacions de Metrovalencia, en el telèfon gratuït d'atenció al client 900 46 10 46 i en la web www.metrovalencia.es, a més de poder establir comunicació a través de les xarxes socials de facebook (facebook.Com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).



         HORARIS PER A DIMECRES 25 DE MARÇ




martes, 24 de marzo de 2015

Continuen els atacs vandàlics a Carlet amb tres incendis intencionats en menys de 24 hores



Tres incendis en només 24 hores han causat gran alarma en la població de Carlet. El primer dels focs es va produir al voltant de les deu i mitja de la nit del dissabte en un vehicle aparcat a la ronda del Malecó a l’alçada del carrer Xúquer. El segon incendi va passar diumenge a la nit i afectà un contenidor de fem, i pràcticament de manera simultània en un altre punt de la localitat, la persiana d’una planta baixa també començà a cremar-se. La Guàrdia Civil sospita que els focs van ser intencionats. 

lunes, 23 de marzo de 2015

Carlet perd més de 6.000 vehicles diaris des de l'inici de la crisi


El recompte de la Intensitat Mitjana Diària (IMD) de trànsit registrat en les carreteres que passen per Carlet i que són competència de la Generalitat tampoc percep signes de recuperació al tancament del 2014. La Conselleria d’Infraestructures acaba d’actualitzar les dades referides a l’últim any complet i els resultats són perfectament equiparables als cinc anys anteriors i assenyalen que el 2014 no ha sigut l’any de la recuperació, almenys pel que fa al trànsit.

Carlet perd sis mil vehicles

El pas de vehicles per Carlet ha tornat a descendir el 2014, segons les medicions realitzades per la Conselleria és el més baix de la sèrie dels últims cinc anys. L’any passat creuaren el nucli urbà de Carlet una mitjana de 10.651 vehicles enfront dels 12.832 del 2010. El 2007, segons les dades de la Generalitat, aplegaren a circular 16.500 vehicles diaris per Carlet. 

Font: C. Alós - Levante

Citma GVA - Conselleria d'Infraestructures

El de Benimodo és el baixador de Metrovalencia amb major nombre de cridades amb l'intèrfon


La xarxa d’intèrfons de Metrovalencia, va atendre l’any passat 82.200 peticions d’informació, dividides en les estacions, parades, ascensors i els baixadors de la línia 1. Els intèrfons són uns dispositius a través dels quals els usuaris poden posar-se en contacte amb els agents del Lloc de Comandament de Metrovalencia per establir una conversa i poder demanar informació i ajuda per part dels clients que ho sol·liciten prement el botó de l’intercomunicador. El baixador amb més comunicacions és el de Benimodo, seguit pel de Massalavés i el de la Pobla de Vallbona.

Quant al motiu de les cridades, en els intèrfons d’estacions i parades predominen la petició d’informació general com els horaris de pas de trens, ja que en estes instal·lacions no hi ha teleindicadors, i la informació general sobre tarifes.

domingo, 22 de marzo de 2015

Vandalisme a Carlet

Esta nit passada Carlet ha patit diversos atacs vandàlics: rodes punxades, vidres rebentats i un cotxe cremat. 



sábado, 21 de marzo de 2015

La Guàrdia Civil deté un dels narcos més buscats d'Europa, acusat de l'assassinat d'un veí de Carlet el 2010



La Guàrdia Civil ha detingut al Marroc tres narcotraficants fugits de la justícia espanyol i implicats en l’homicidi d’un veí de Carlet i membre d’una banda rival l’abril del 2010 a la Garrofera de Guadassuar.

Estes tres persones, acusades d’homicidi, tràfic internacional de drogues i pertinença a organització criminal, fugiren al Marroc després de les primeres detencions dutes a terme per l’homicidi amb la intenció de continuar planificant les seues activitats de narcotràfic i així proveir d’haixix organitzacions criminals d’Espanya, Itàlia i altres països d’Europa.

L’abril del 2010 al paratge de la Garrofera de Guadassuar es va produir un foc creuat entre ambdues bandes rivals on morí una persona, un home de 35 anys veí de Carlet, i altres tres membres d’estes organitzacions resultaren ferits de diversa consideració, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Juntament amb la Gendarmeria Reial Marroquina, la Guàrdia Civil establí un dispositiu de recerca que ha culminat amb la detenció a Marràqueix i Casablanca de tres integrants de la banda, entre ells el cap i autor material de l’homicidi, J.P.G, àlies Pepito.

Després de la detenció, foren extradits a Espanya, on a més de la causa pendent per l’homicidi a Guadassuar, han de ser posats a disposició de l’Audiència Nacional per altres casos de narcotràfic comesos en l’última dècada. A més a més, el líder també és requerit a Itàlia per la seua directa implicació en l’enviament d’importants partides d’haixix a este país.

La Guàrdia Civil considera que amb estes detencions s’ha aconseguit desarticular “un important grup criminal responsable d’introduir haixix des del Marroc a Espanya així com a diferents països d’Europa”. En els registres practicats al Marroc s’han requisat vora dos milions d’euros i un milió dos-cents mil dirhams, així com una gran quantitat de dispositius mòbils.

La banda criminal desarticulada era una de les més actives d’Europa i està implicada en diferents actuacions de narcotràfic investigades per la Guàrdia Civil,  com és el cas dels més de 55.000 quilos d’haixix decomissats que intentaren introduir a través de la costa mediterrània, o l’operació “Grillos” on s’acredità que els detinguts enviaren des del nord d’Àfrica més de 25.000 quilos d’haixix fins a València durant diversos anys. L’autor material de l’homicidi i líder de l’organització també està involucrat en el tràfic de 13.000 quilos d’haixix ocults en el veler “Flying Lady”.

Després de produir-se l’homicidi el 2010, agents del Grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València posaren en marxa l’operació Desired, la qual van detindre quatre integrants d’una de les bandes involucrades. En una segona fase desenvolupada el 2012, es van detindre altres tres persones implicades en els fets i s’aconseguí saber que els altres tres membres –els detinguts ara- havien fugit al Marroc. 



Compromís demana que es reprenga el funcionament de la delegació de l’Escola d’Idiomes de Carlet, sense classes des de fa un mes



Des del passat 23 de febrer els alumnes de la delegació de l'Escola Oficial d'Idiomes de Carlet han vist suspeses les seues classes sine die a causa de la baixa per  maternitat de la seua professora, una absència que també afecta la delegació de Carcaixent. Cal recordar que les dos delegacions van començar el seu funcionament  a principi d’este curs per tal d’absorbir l’alta demanda d’alumnat d’anglés.

Compromís Carlet, a través del Grup Parlamentari, ha realitzat una pregunta parlamentària la Conselleria perquè expliquen el motiu pel qual  no han cobert fins ara la baixa i com pensen solucionar els problemes ocasionats a l'alumnat per la important pèrdua d'hores lectives que també afecten els exàmens trimestrals que havien de realitzar. Segons la portaveu  de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, "ens trobem novament amb la política de retallades del Partit Popular que tan negativament ha afectat la nostra societat. És de tot punt inadmissible que una baixa, i més quan és  programada com en este cas, no es cobrisca durant tant de temps i perjudique tants carletins i carletines.” Ortega ha afegit que “el retard premeditat en el cobriment de les baixes dels centres educatius és una pràctica habitual de la conselleria, però en el cas de la delegació de l’EOI es fa molt més notòria per l’existència d’una única professora i suposa la suspensió del servei.”

L’EOI, reivindicació històrica de Compromís Carlet

Ortega ha recordat que “esta delegació de l’Escola Oficial d’Idiomes a Carlet ha sigut una reivindicació històrica de Compromís, per a aconseguir la qual hem presentat  esmenes als pressupostos de la Generalitat any rere any  i mocions de suport al nostre ajuntament, però és intolerable la situació a què s’ha arribat en el seu primer curs per la desídia i la incompetència dels governants del PP”.

Per últim, Ortega ha anunciat que "des de Compromís Carlet demanarem també explicacions al Partit Popular de Carlet perquè informe de les gestions realitzades per solucionar el problema. No sols cal anunciar i vanagloriar-se dels serveis públics, sinó que més important encara és responsabilitzar-se perquè funcionen  adequadament.” 

sábado, 14 de marzo de 2015

El món del futbol s'acomiada d'Alberto Esparza Herrán


El CD Almeria i el Llevant UE han volgut manifestar el seu condol per la mort d’Alberto Esparza Herrán, jugador de l’entitat blaugrana i de l’equip andalús en la dècada dels cinquanta i dels seixanta. Esparza, nascut a Carlet el 12 de novembre del 1934, va morir dissabte passat a Almeria, on va viure el darrer 50 anys.


“Esparza era un d’aquells centrecampistes que liderà una generació de futbolistes. Era un fenomen i un d’eixos jugadors que hui en dia valdria moltíssims diners”, asegura en un comunicat el club andalús. El carletí formà part d’una gran generació de futbolistes com Roa, Iribarne, Bazaco, Rojo o Falcón.


Festa la Carpa Sona 2.0


Previsió de l'oratge per a la setmana fallera


Després d’una setmana amb temps estable i temperatures altes estem a les portes d’un canvi d'oratge. Hui dissabte serà el dia més inestable a curt termini, amb eixe embossament d’aire fred en altura travessant la Comunitat Valenciana pel nord. Ens espera un inici de cap de setmana amb temps molt variable i insegur. 

A partir de dimarts toca patir, i molt!

A hores d’ara els models (i coincidiexen tots) donen dimarts com un dia de transició cap a una inestabilització general de l’oratge a tota la Comunitat dimecres, amb una entrada pronunciada de vents de llevant que deixarien pluges generals i persistens tant dimecres com dijous, dia de la cremà.
Falten cinc dies perquè es confirme el que que acabem d’anunciar, però de no canviar els mapes la pluja la tenim assegurada des de dimecres de vesprada fins divendres o disssabte de la setmana que ve.

jueves, 12 de marzo de 2015

Crespo abandona la política i no encapçalarà la llista del PP les pròximes eleccions


María Ángeles Crespo anuncià ahir mitjançant un comunicat que no encapçalarà la llista del Partit Popular les pròximes eleccions municipals. Crespo assegura que ho fa per dedicar-se a la seua família i que no és per cansament, per temor a una derrota (en les passades eleccions europees el PP perdé més de 2.000 vots a Carlet) o per la recent imputació judicial per presumpta prevaricació.

El comité electoral local elevà anit al provincial la proposta perquè la regidora Laura Sáez siga la candidata a l’alcaldia. Crespo ja assenyalà en la llista electoral del 2011 Sáez com al seu delfí. En esta llista ja li deixà el camí per a una futura successió en apartar els edils que podien fer-li ombra o complicar-li el nomenament, molts d’ells històrics del PP local.  

miércoles, 11 de marzo de 2015

Pulmons verds a Carlet

Pulmons verds a Carlet - Vanessa Mendoza Castillo

Article enviat a noticiescarlet@gmail.com

Enllaços relacionats:

Benimodo convoca els Premis Literaris Vicent Andres Estellés


L'ajuntament de Benimodo ha convocat els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés 2015. Els participants es podran donar cita en les modalitats de narrativa breu i poesia, amb l'objectiu de fomentar l'ús del valencià i estimular la creativitat literària entre els estudiants de segon cicle de Secundària, Batxillerat i cicles formatius.


Els primers premis de narrativa curta i poesia estaran dotats amb un premi de 400 euros, 250 per al segon i 150 per al tercer. Els participants podran presentar una sola obra en cadascuna de les modalitats i hauran d'estar escrites en valencià i ser inèdites. La presentació dels treballs es realitzarà abans del 24 d'abril, remetent-se els originals a l'adreça benimodo_premis@gcva.es

martes, 10 de marzo de 2015

Enguany es traslladaran les mascletaes a Carlet per a estar a més de 500 metres de massa forestal



El tradicional punt de llançament de l'albereda per als espectacles pirotècnics de Carlet haurà de variar per a estar a més de 500 metres de la massa forestal. Així, el nou punt d'ubicació serà, segons han informat fonts municipals, el carrer Joanot Martorell. D'aquesta manera, la Nit del Foc prevista per al pròxim 18 de març i la mascletà del dia de Sant Josep, ambdues a càrrec de la pirotècnia Turís, tindran un nou emplaçament que evitarà sancions a l'ajuntament. 

domingo, 8 de marzo de 2015

La fiscalia conclou que la pediatra de Carlet estafà 14.000 euros a 60 afectats


La pediatra que el gener del 2012 va ser detinguda per administrar vacunes falses a menors i dones en el centre de salut de Carlet i al consultori de Benimodo, on passava consulta, estafà uns 14.000 euros. En total hi ha uns 60 afectats en estos municipis.

La fiscalia ultima l’escrit d’acusació, en considerar que existeix un possible delicte d’estafa i falsedat documental i el més probable és que en breu declare davant l’apertura del judici. La pediatra, que va ser suspesa de sou i feina, dispensava sèrum a menors i dones en compte de les vacunes per a la pigota, meningitis, pneumococ o el papil·loma humà, que assegurava administrar.


El modus operandi era en tots els casos semblant: advertia els familiars dels menors, amb els quals ja havia adquirit cert grau de confiança, que podia obtindre més barates les vacunes que no formaven part del receptari de la Seguretat Social. La pediatra arribà a cobrar  fins a 500 euros per una vacuna del papil·loma.

Carlos Alós - Levante EMV