martes, 25 de noviembre de 2014

Multada una dona amb 1.800 euros per colar-se sis voltes en el metro

Una dona ha sigut multada amb 1.800 euros per sis faltes d’estafa després de colar-se el mateix nombre de vegades en el metro de la línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), sense pagar el bitllet, segons una sentència del jutjat d’instrucció número 2 de Carlet. La condemnada, que no es presentà al juí, ha de pagar també una irrisòria indemnització de 12 euros a FGV pels transports que realitzà i no pagà.

Els fets van ocórrer entre el 8 de gener i el 23 d’abril d’enguany, quan R.M. viatjà en sis ocasions sense bitllet en trens de la línia 1 de Metrovalencia. La dona va ser descoberta entre les estacions de Carlet i Montortal pels interventors, que emplenaren els corresponents butlletins de denúncia, i un dels dies s’hi colà dos vegades en el metro, primer en el trajecte d’anada i després en el de tornada.


A més a més, R.M. insultà i amenaçà presumptament els treballadors de FGV quan li van requerir el bitllet, segons declararen els interventors en el judici, encara que la dona no va ser condemnada per estos fets perquè no van ser reflectits en la denúncia presentada per les sis estafes. La jutge de Carlet condemna també R.M. al pagament de les costes del juí. 

viernes, 21 de noviembre de 2014

Les Germanes de la Doctrina Cristiana celebren la festa de les seues 17 beates martiritzades


Les religioses de la congregació de les Germanes de la Doctrina Cristiana de Carlet celebraren ahir una missa amb motiu de la festivitat litúrgica de les seues 17 beates màrtirs, que foren ‘elevades als altars’ pel papa Joan Pau II l’1 d’octubre de l’any 1995. El novembre del 1936 la superior general de la congregació, Ángeles Lloret Martí, i altres 17 religioses de la Doctrina Cristiana de València i Barcelona van ser martiritzades durant la persecució religiosa. Dos de les monges van ser despenyades pel barranc dels Gossos, al terme municipal de la Llosa de Ranes i quinze més afusellades al picador de Paterna.

L’institut de vida consagrada de les Germanes de la Doctrina Cristiana va ser fundat per la religiosa Micaela Grau l’any 1880 amb el carisma de “difondre la doctrina de Jesucrist mitjançant l’ensenyament, a xiquets i adults, sobretot entre les persones més necessitades”, segons fonts de la congregació.


En l’actualitat, les religioses de la congregació compten amb comunitats a Espanya, Colòmbia i el Perú. En la diòcesi regenten un total de cinc cases, entre comunitats i col·legis, atesos per mig centenar de religioses aproximadament, que “a través de la promoció humana i l’evangelització, treballen dia a dia per atendre les necessitats més urgents de l’església i la societat”.

miércoles, 19 de noviembre de 2014

"Recollida de piles usades a Carlet" - Article d'opinió de Vanessa Mendoza

Secció: La veu del carletins

Article enviat a noticiescarlet@gmail.com


"La manera de vestir, d’expressar-nos, i fins i tot el lloc on vivim, diuen molt de nosaltres. De la mateixa manera l’aspecte d’un poble diu molt de la gent que viu en ell."

Caminant per Carlet, podem trobar xicotets arbres requetepodats en forma d’ovni, podem visitar edificis públics, i de nova construcció, que no tenen arbres i jardins al seu voltant. Al nostre poble podem observar l’existència de nombrosos solars polsosos, que ben aprofitats farien tant la funció de parc, com la de pàrquing públic. Eixí mateix podem seure a jardins del poble, i adonar-nos que molts d’ells no tenen l’ombra que proporciona un bon arbre; o passejant, podem observar àmplies voreres, desproveïdes, tant de l’ombra d’un bon arbre, com del confortable banc on poder seure. En canvi, no hi ha vorera de Carlet, camp, o barranc, que no compte amb la presència d’alguna brutícia o residu, obsequi dels vianants.

Vorera piscina municipal de Benimodo - Punxa Carlet
A les voreres i carrers de Carlet, ens podem entropessar amb gran varietat de residus, que els ciutadans deixem al nostre pas; tal vegada de manera inconscient: burilles de tabac, bricks, ampolles, restes de llepolies, llaunes, mocadors, xicles, excrements, bosses de plàstic…; fins i tot carrets de supermercat. Però si hi ha algun d’aquests residus que de manera especial, em cride l’atenció, és la presència de piles usades a les nostres voreres. Cosa que em fa pensar, que altra quantitat considerable de piles usades, va a parar, malauradament, a la nostra bossa del fem.


Tant els comerciants del poble, com els responsables dels edificis públics, han de saber que compten amb eines, que poden utilitzar de manera gratuïta, contribuint eixí al correcte reciclatge d’aquests residus tan contaminants. Hauríem de dipositar les piles usades, als diferents punts de recollida que tenim al nostre poble.

La Fundació “Ecopilas” fica a la nostra disposició, el servici gratuït, de recollida de piles usades. Es pot contractar per correu electrònic: info@ecopilas.es o be cridant al seu número de telèfon: 902 10 34 38.

En breu podrem consultar els punts de recollida a la web de la Fundació Ecopilas: www.ecopilas.es, entrant en el “MAPA DE RECOGIDA” i buscant pel codi postal de la població, ciutat o província. Aquest llistat s’actualitzarà per incloure el llistat complet de Carlet i altres poblacions.











Aquest és el llistat facilitat per la fundació Ecopilas al que es poden adherir tan altres empreses, com edificis públics del nostre poble:

PUNTS DE RECOLLIDA A CARLET:

MAS Y MAS CARLET: Creu Negra, 4
COINFER - G.P. GESTION S.L.: Creu Negra, C/ Holanda, 2
DIALPRIX: C/ Goya, 2
DIALPRIX: C/ Corbella, 10
CONSUM: C/ Balaguer 13
CONSUM: Rigoberta Menchu, Camí L'Alcùdia
COOP. AGRÍCOLA SANT BERNAT: C/ Massalet, 15
GASOLINERA COOP. SANT BERNAT: Ctra. Creu Negra, 10
ECOPARC: C/ D'Alzira
FERRETERIA GIMÉNEZ: Corbella 104
GRAFBILL: Balaguer, 97


Hem de tindre en compte, que el bon estat d’un poble es manté amb la col·laboració de tots. Tant és responsabilitat de les autoritats pertinents, mantenir en bon estat els carrers, parcs i jardins d’un poble, com el donar facilitats, dotant el poble de les suficients papereres i contenidors (fem i reciclatge), donar un bon horari i servei d’ecoparc (també a empreses), habilitar parcs i jardins perquè els carletins gaudim d’una millor qualitat de vida, i alguns dells perquè puguem viure amb harmonia animals i persones, i conscienciar als ciutadans, perquè aquests, se n’adonen, i contribuïsquen favorablement, al manteniment del seu poble.

Notícies Carlet no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/a. Podeu enviar-nos els vostres articles, notícies i comentaris al correu noticiescarlet@gmail.com