miércoles, 26 de febrero de 2014

L'incendi d'ahir ha afectat al voltant de 7.000m2

L'incendi d'ahir a l'albereda del riu Magre ha afectat al voltant de 7.000m2. L'escassesa i la secor extrema de la vegetació a l'interior del llit, totalment sec des de fa mesos, va fer que el foc s'expandira en només uns minuts.


La falta de pluja obliga els llauradors de Carlet a regar com si fóra estiu



No existeixen registres en l’Agència Estatal de Meteorologia d’un semestre tan sec a Carlet com l’actual. Els 37,4 litres per metre quadrat recollit a la nostra localitat des del passat 1 de setembre converteixen a l'any 2013 al període de tardor i hivern com al més sec que es recorda. Així ho confirma el banc de dades d’AEMET, que té registres continuats des de fa més de 60 anys i que mai havia quantificat un període com l’actual.
Els regants també corroboren l’existència d’una sequedat extrema, perquè han hagut de realitzar regs d’urgència en els camps durant la tardor i l’hivern per l’absència de pluges. De fet, la mala campanya citrícola per baix del calibre és també conseqüència de la manca de pluja.
Font: Levante EMV - Carlos Alós

martes, 25 de febrero de 2014

El foc torna a sacsejar Carlet

El foc torna a sacsejar Carlet. L'estat d'abandó i brutícia en què es troba el llit del riu Magre ha fet que es propagaren ràpidament les flames afectant més de 7.000m2. A hores d'ara es troba ja totalment apagat. 




Anitin, interproveïdor de Mercadona, eleva la seua facturació a 58 milions d'euros



Mercadona segueix sent el combustible perfecte per als forns d’Anitin Panes Especiales S.L. L’interproveïdor dels supermercats de Juan Roig va tornar a incrementar la seua facturació en 2013 fins aconseguir la xifra de 57,8 milions d'euros. L’augment és, aproximadament, d'un 3,5 per cent, segons informa la pròpia mercantil.

L'empresa de Carlet, que elabora els seus productes en quatre plantes de fabricació d'un total de 40.000 metres quadrats i té en plantilla a 560 treballadors, ha incrementat la seua producció un 18,2% en l'últim any. De les 23.860 tones que va generar el 2012, va passar a produir-ne 28.200 el 2013, un increment que també ha repercutit en els beneficis de la firma, que van ser de 4,4 milions d'euros l'any passat, un 2,3% millors que els de 2012, tal com detalla la companyia.

Ara, al capdavant d’Anitín Panes Especiales queda Agustín Blay, fundador de la companyia. L'eixida de Juan Blay respon «a les noves inquietuds de l'empresari, que ha decidit bolcar-se en el desenvolupament d'un nou projecte empresarial independent de caràcter internacional, dedicat a la fabricació i exportació de productes de panificació seca». 

Mari Carmen Marqués, Premi Extraordinari de FP en Administració i Finances

L'alumna de l'IES 9 d'Octubre de Carlet, Mª Carmen Marqués, ha sigut guardonada amb el Premi Extraordinari de Formació Professional que concedix la Conselleria d'Educació per a reconéixer els millors expedients de cada especialitat.

Mª Carmen Marqués ha obtingut el premi extraordinari corresponent al grau superior d'Administració i Finances. Des de l'IES 9 d'Octubre han manifestat que el professorat i la comunitat educativa del centre compartixen amb la premiada l'alegria i l'orgull d'este premi. El lliurament del guardó es realitzarà el pròxim mes de maig. 


viernes, 21 de febrero de 2014

Cinefòrum a Carlet

Pel·lícula: "4 mesos, 3 setmanes, 2 dies" 




10 anys d'intercanvis entre la Devesa i Hamburg




Des de la setmana passada estudiants del col·legi ANADA EHRE d'Hamburg comparteixen uns dies amb l'alumnat d'alemany de 3r i 4t d’ESO de la Devesa Bilingual School de Carlet.

Enguany se celebren 10 anys d'intercanvi, durant els quals moltes famílies han tingut l'oportunitat d'acollir estudiants alemanys en les seues cases. Aquesta experiència no solament se centra en l'aprenentatge de la llengua, sinó a compartir cultura, costums i gastronomia. En el pròxim mes d'abril serà l'alumnat de la Devesa qui visitarà el col·legi alemany i s'allotjarà en les llars alemanyes.

Amb aquest intercanvi, juntament amb uns altres que es realitzen a França i EUA, així com les estades mensuals o trimestrals a Anglaterra i Canadà, es desenvolupa en l'alumnat les competències del segle XXI, amb una mentalitat internacional oberta als canvis, que els permetran integrar-se en una societat i un entorn laboral cada vegada més globalitzat i plural.

A més, l'alumnat de la Devesa Bilingual School pot obtenir en el propi col·legi les titulacions Trinity i Cambridge, en ser centre col·laborador d'ambdues institucions.

miércoles, 19 de febrero de 2014

L'alcaldessa es reuneix amb el secretari autonòmic de dependència



L'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, s'ha reunit aquest matí a l'ajuntament amb el secretari autonòmic d'Autonomia Personal i Dependència, Manuel Escolano, per a traslladar-li les seues inquietuds respecte al decret que estableix les quanties dels preus públics en l'àmbit de serveis socials (copago dels recursos tant residencials com a centres de dia i de nit a les persones depenents).

En la reunió, que també estava present la regidora de Benestar Social, Manuela Redondo, i la treballadora social de l'Ajuntament, s'ha tractat la situació actual dels usuaris de la residència la Llum i de totes les persones depenents de la localitat que estan en algun servei d'atenció residencial o de centre de dia. L'ajuntament vol aconseguir el major benestar social i personal de tots els ciutadans depenents del municipi de Carlet.

Així mateix, el secretari autonòmic ha aprofitat la seua estada a Carlet per a visitar les instal·lacions de la Residència la Llum i de la Residència Mixta de la Tercera Edat i conèixer de primera mà els serveis que es presten en tots dos geriàtrics.

martes, 18 de febrero de 2014

Anit se celebrà la quarta reunió del projecte REMIDA per al desenvolupament sostenible



L'Ajuntament de Carlet va acollir anit la quarta reunió del Grup de Treball de Carlet en el marc del projecte REMIDA, constituït per representants de l'Ajuntament, de la societat civil i membres de l'Agència Energètica de la Ribera (AER).
El projecte REMIDA (acrònim de smaRt Energy coMmunities and chaIns inmeD Àrea)té com a objectiu fomentar la demanda d'eficiència energètica i energies renovables. Per a això es proporciona als governs municipals ferramentes estratègiques per a fomentar el desenvolupament sostenible.
La reunió d'anit va servir per a presentar els primers resultats de l'inventari d'emissions de CO2 (BEY). Un BEY és un estudi que quantifica l'energia final que es consumix i que es produïx dins del terme municipal. Amb el BEY es quantifiquen les emissions de CO2 actuals (any de referència 2012) per a fixar un objectiu de reducció d'estes emissions per al 2020 i així ajudar a aconseguir els objectius fixats per la UE pel que fa al canvi climàtic, independència energètica i/o fonts autòctones d'energia. El BEY constituïx la primera fase i compromís dels municipis amb la iniciativa de la Comissió Europea del Pacte dels Alcaldes.
A més, l'AER va presentar l'anàlisi DAFO realitzat a partir del marc normatiu i sistema de suport a l'estalvi d'energia i les energies renovables, així com a partir d'enquestes efectuades a diferents actors rellevants pel que fa a l'energia.
L'AER forma part d'un consorci amb 10 socis europeus que inclou membres d'Espanya, Itàlia, França, Grècia, Eslovènia, Montenegro i Bòsnia. El projecte REMIDA té una duració de 27 mesos i està cofinançat per la Comissió Europea amb fons FEDER a través del programa MED.
Carlet acollirà els dies 26 i 27 de febrer unes jornades del projecte REMIDA en les quals participaran representants europeus socis del projecte.

jueves, 13 de febrero de 2014

Compromís Carlet es reuneix amb el Secretari Autonòmic d'Infraestructures per a reclamar millores en les estacions de FGV



Després de les reiterades peticions no ateses a través de mocions, preguntes parlamentàries i denúncies públiques, els regidors de Compromís Carlet, acompanyats del diputat a les Corts Valencianes Juan Ponce, s’han reunit amb el Secretari autonòmic d’Infraestructures i transports, Victoriano Sánchez—Barcáiztegui i amb el Director Gerent de FGV, Pablo Cotino.

En la reunió han exposat la problemàtica que en l’actualitat afecta la ciutadania de Carlet, especialment pel que fa a l’abandonament de l’estat de l’edifici de l’estació i l’existència d’un pas de vianants sense senyalitzar que fa perillar la seguretat de les persones, especialment perquè es utilitzat per escolars, usuaris de l’Espai Jove i de les escoles de música ubicades a pocs metres de l’estació.

Així mateix, també s’ha traslladat la necessitat d’un pas de vianants per a l’estació de Benimodo –que és la més propera a la zona més poblada de Carlet- i s’ha traslladat la preocupació per l’estat actual d’abandonament, manca d’il·luminació i de mobiliari urbà, i per l’estat de l’edifici i del pàrquing.

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Carlet ha manifestat que “a pesar que a la reunió no hem rebut cap resposta negativa a les nostres peticions, ens preocupa la falta evident de preocupació pel transport públic per part de la Conselleria, i més després d’escoltar parlar el Director Gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana del dèficit que genera esta línia en concret.  És evident que amb polítiques de retallades en el sector que perjudiquen el servei, disminuint la freqüència de pas de trens i baixant la qualitat del servei, de cap manera estan fomentant l’s del transport públic, i això ja s’ha notat en la disminució de l’ús del ferrocarril pels veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Els representants de  Compromís han fet saber que faran un seguiment de l’actuació de FGV en estes estacions per a comprovar si les paraules dels directius  de l’ens públic no es queden en una simple declaració d’intencions

miércoles, 12 de febrero de 2014

La Universitat Politècnica estudia el deteriorament del barri del Vidre



Estudiants d’Arquitectura Tècnica de la Universitat Politècnica de València, dirigits pel professor Jorge Hervás, estan estudiant el diferent grau de deterioració del barri del Vidre de Carlet. El barri té un origen interessant –perquè amb la legislació actual no seria possible el seu naixement-, el barri data del 1957 i amb l’establiment dels laboratoris farmacèutics d’Arturo Clariana i la fàbrica de vidre, que portava el nom de la seua dona, Vidres La Rosa. Allí es confeccionaven ampolles de vidre que utilitzava la farmàcia per a comercialitzar la penicil·lina i els primers xarops d’amoxicil·lina autoritzats per la Seguretat Social.

A meitat dels anys 70, la fàbrica instal·lada en la zona acaba en mans de Bernardino López, però tanca definitivament durant les inundacions de 1982, que l’afectaren de manera greu. De fet, va tindre molta repercussió una fuita de gasoil  que afectà tota la població, assenyala l’estudi.

Els estudiants han conclòs que lluny de ser una barrera, la via del tren pot ser una oportunitat de millora, perquè hi ha molts ajuntaments “que sí que han resolt aquest impacte amb una pantalla vegetal, arbres, i un pas a nivell més còmode i en altura”, expliquen. Els alumnes proposen alternatives a l’ajuntament perquè execute inversions com el soterrament de contenidors, inversió en il·luminació pública, posar en valor l’estació o millorar els passos de vianants sobre la via. Segons l’estudi dels alumnes de la UPV, actualment hi viuen 64 persones. 

Font: C. Alós - Levante EMV

martes, 11 de febrero de 2014

La Guàrdia Civil confisca 600 plantes de marihuana d'una vivenda de Carlet



La Guàrdia Civil ha confiscat 600 plantes de marihuana situades a l'interior d'una vivenda de Carlet i ha detingut tres hòmens d'entre 21 i 47 anys.

El passat mes de gener, la Guàrdia Civil començà a investigar la possible existència d'un laboratori de cultiu de marihuana a Carlet i inicà les pertinents indagacions per a poder localitzar-lo. Les investigacions fetes pels agents els van conduir a una caseta de camp situada al nostre terme municipal on tenien el laboratori.

En el registre practicat en la caseta de camp, la Guàrdia Civil va trobar al segon pis un laboratori clandestí dedicat al cultiu de marihuana, que es trobava dividit en dos quartos, amb plantes al seu interior i que depenent de la fase de creixement que es trobaven, estaven situades en una habitació o en una altra.

Aquest laboratori comptava amb tot allò necessari per a l'elaboració de la droga: material de ventilació, llums calorífics, filtres d'aire, sistema de calefacció i il·luminació per al creixement i assecat de les plantes, així com divers material per a l'elaboració, plantació i recol·lecció. Així mateíx, en el registre practicat, la Guàrdia Civil també ha decomissat una escopeta retallada, que es trobava amagada entre llençols al rebost de la vivenda.

Per tot això, divendres i diumenge passat, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de tres hòmens, d'entre 21 i els 47 anys, tots ells de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, delicte de tinença il·lícita d'armes i frau de fluid elèctric.

En total, els agents del cas van confiscar un total de 300 plantes de marihuana en fase de creixement i 300 esqueixos per a la seua plantació, el pes total de les qual ascendeix a 25 quilos aproximadament. Les diligències han passat al Jutjat d'Instrucció número 2 de Carlet.

lunes, 10 de febrero de 2014

Terratrèmol de 2,3 graus amb epicentre a Guadassuar


El nostre terme va registrar ahir un moviment sísmic de 2,3 graus en l’escala de Richter, que no ha provocat danys. El tremolor es va produir anit a les 23.35h a una profunditat de sis quilòmetres i va tindre l’epicentre al municipi de Guadassuar, segons informen des de l’Institut Geogràfic Nacional. Les mateixes fonts han indicat que el terratrèmol va ser molt lleu i no ha ocasionat danys ni personals ni materials.

Maria Cucala, Fallera Major del Cresol


Fotos: Alberto Hervàs Hervàs


El Teatre Giner de Carlet va acollir dissabte la presentació de la Fallera Major de la falla el Cresol, Maria Cucala Martí, que va imposar la banda a la seua Cort d’Honor d’enguany. Maria va estar en tot moment acompanyada pel president de la comissió, Josep Mur Díaz Hellín. 

Foto: Alberto Hervàs Hervàs



Fotos: Alberto Hervàs Hervàs

Fotos: Alberto Hervàs Hervàs

viernes, 7 de febrero de 2014

Ramon Trullenque presenta el seu nou llibre "Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina".



El passat 4 de febrer va tindre lloc la presentació del llibre Medicina i gènere. La incorporació de la dona a la medicina, obra del Dr. Ramon Trullenque Peris. L’acte, celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de València, va ser presentat per Antoni Signes, i comptà amb la participació del professor Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Medicina, la periodista Rosa Solbes, membre del Consell Assessor de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i del Dr. Ramon Trullenque, autor del llibre.

A partir de l’Arxiu de la Universitat de València, Trullenque revisa l’evolució que han fet les dones fins a integrar-se plenament a la medicina, des dels seus inicis, a les darreries del segle XIX, fins a l’actualitat. El carletí també s’aventura en una certa visió futura de la medicina, que segons l’autor serà “excessivament tecnificada i deshumanitzada”.

Ramon Trullenque ha escrit articles en prop de 400 revistes, ha publicat cinc llibres (entre ells Història de Carlet, dues mirades diacròniques), ha realitzat 700 comunicacions en congressos nacionals i internacionals, ha organitzat i participat en més de 200 cursos, conferències i taules redones i ha dirigit prop de 30 tesis doctorals. A més a més, Trullenque també ha sigut president de la Societat Valenciana de Cirurgia i vicepresident de la Societat Espanyola de Cirurgians, i pertany a les societats científiques espanyoles i internacionals més prestigioses del món de la cirurgia.

miércoles, 5 de febrero de 2014

Benimodo recupera els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés



Quinze anys després, Benimodo recupera els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés, i amb la d’enguany seran ja dotze les edicions celebrades. Els premis comptaran amb dues modalitats: poesia i narrativa curta, el primer premi tindrà una assignació de 400 euros, 250 per al segon i 150 per al tercer. L’organització estarà a càrrec de l’ajuntament de Benimodo i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El concurs està dirigit als alumnes de segon cicle de batxillerat i cicles formatius de la Ribera Alta i Baixa. “Estem buscant un tribunal de nivell perquè examine les obres i hem pensat en personatges tan destacats com Didín Puig o Xavier Hervàs. Tot per seguir retent homenatge a Vicent Andrés Estellés. Benimodo acull tots els anys el Sopar Estelles i part de la seua família seguix residint ací, la qual cosa per a nosaltres és un honor”, explica l’alcalde, Paco Teruel, al diari Levante.

Els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés van nàixer el 1987 i arribaren a convertir-se en un referent a la comarca. Ara, 15 anys després de la darrera edició, tornen per a promocionar nous valors literaris valencians i ajudar al foment i l’edició d’obres en la nostra llengua.

Fort augment del paro a Carlet durant el mes de gener



Segons les dades oficials facilitades pel SERVEF, Carlet ha patit durant el mes de gener un fort augment pel que fa a la desocupació, situant-se en un total de 1.638 demandants d’ocupació (268 més respecte al més anterior). D’aquests 1.638 , 828 són homes i 810 dones. El grup d’edat amb major percentatge d’atur és que està situat entre els 25 i els 44 anys. L'àrea més castigada continua sent la del sector servei, seguit del de l’agricultura, la indústria i la construcció.

L'alcadessa de Carlet es reuní ahir amb les ames de casa

Foto: Alberto Hervàs


L'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, es va reunir ahir en la Casa de la Cultura amb el col·lectiu de les mestresses de casa.

En aquesta primera assemblea de l'any es va informar al col·lectiu dels comptes de l'associació. Per la seua banda, l'alcaldessa va explicar les activitats programades per l'Ajuntament per a la commemoració de la Setmana de la Dona que se celebrarà del 3 al 13 de març, així com les últimes novetats que s'estan duent a terme des de la institució municipal.

Per part de les mestresses de casa van presidir la reunió la presidenta, Ana Iniesta, la tresorera i la secretària.

martes, 4 de febrero de 2014

Les parròquies de Carlet celebren la festa de sant Blai


Foto: Alberto Hervàs

Les esglésies de Carlet van celebrar ahir la festa de Sant Blai. Els veïns celebren aquesta festivitat cristiana amb la benedicció d'aliments.

Els feligresos van acudir a missa per a beneir dolços, rosquilletes i rotllets d'anís. La tradició li assigna a Sant Blas un do de curació miraculós de les malalties de gola i d'ací la benedicció dels aliments per a previndre dolències d'aquest tipus.


Fotos: Alberto Hervàs

lunes, 3 de febrero de 2014

Club d'Atletisme els Coixos. El 2013 en imatges.

El PSPV es pregunta el perquè de l'eliminació del cinturó DIC



La revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Carlet de 2007, aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme, va entrar en vigor el gener del 2008. En aquest Pla General es contemplava una zona no urbanitzable d’exclusió de les activitats subjectes a declaració d’interés comunitari, és a dir, el que es pretenia amb aquesta exclusió era que en ple boom urbanístic es garantira un cinturó a Carlet protegint el nucli urbà de la instal·lació de qualsevol tipus d’indústria que fóra molesta per als veïns. 

Segons el PSPV de Carlet, la sorpresa va vindre quan el juliol d’enguany es va portar al Ple una modificació del Pla General anul·lant aquest cinturó, amb la qual cosa, Carlet queda desprotegit de les possibles indústries que en un futur sol·liciten la seua instal·lació. El que els socialistes es pregunten què ha dut a l’alcaldessa ha derogar aquesta protecció. 

Rosa Ana Nadal i Alba Arenes, Falleres Majors de la Falla El Vidre

Foto: Alberto Hervàs Hervàs




La Falla El Vidre es va vestir dissabte amb la millor indumentària valenciana per a presentar les seues Falleres Majors. La Fallera Major de 2014, Rosa Ana Nadal Simarro i la Fallera Major Infantil, Alba Arenes Nadal van ser les principals protagonistes de la nit. Els presidents de la comissió, Álvaro Morales Patón i Álex Silvestre García Pla, van acompanyar les falleres en este emotiu acte.





















Fotos: Alberto Hervàs


sábado, 1 de febrero de 2014

La Generalitat deu 686.000 euros als carletins pel 'xec vivenda'



La Generalitat no paga les ajudes concebudes a la vivenda des de març del 2009. Açò ha provocat que siguen moltes les persones que segueixen esperant les subvencions atorgades per compra, lloguer o rehabilitació.

A Carlet, el deute és de 686.000 euros només en concepte de ‘xec vivenda’, és a dir, les ajudes concebudes per la compra d’un habitatge nou de protecció oficial. Una suma molt important de diners que segueixen esperant nombroses famílies.

Alguns dels afectats demanaren els diners de la subvenció de bestreta als bancs, a través de convenis ambla Generalitat, i les entitats financeres han sol·licitat la seua devolució amb interessos, la qual cosa ha empitjorat encara més la seua situació aplegant fins i tot als embargs per impagament

No només es deuen diners del 'xec vivenda' sinó que també s’han deixat de pagar des del 2009 les ajudes al lloguer i a la rehabilitació d’habitatges.