viernes, 29 de noviembre de 2013

Sense Tele ‪‎Carlet‬ ni Canal 9 ja no podrem vore mai més vídeos com este

Sense Tele Carlet i sense Canal 9 ja no podrem vore mai més vídeos com este. El nostre poble es queda mut sense un mitjà audiovisual que parle del que passa al nostre voltant: del camp, de l'oratge, de les falles i les festes, de l'esport, etc. Nosaltres, mentre puguem, intentarem posar el nostre granet a Internet informant en valencià sobre les notícies del nostre poble.

miércoles, 27 de noviembre de 2013

Les Germanas de la Doctrina Cristiana celebren la festa de les seues 17 beates martiritzades



Les religioses de la congregació de les Germanes de la Doctrina Cristiana de Carlet i d’arreu de l’arxidiòcesi de València celebraren dimecres passat misses en les distintes comunitats amb motiu de la festivitat litúrgica de les seues 17 beates màrtirs, que foren elevades als altars pel Papa Joan Pau II en Roma l’1 d’octubre de l’any 1995.
Les religioses celebraren eucaristies a les localitats valencianes de la Pobla de Vallbona, Xirivella, Tavernes de la Valldigna i Carlet. El novembre de 1936, la superiora general de la congregació, Ángeles Lloret Martí, i altres 16 religioses de la Doctrina Cristiana de València i Barcelona foren martiritzades durant la persecució religiosa. L’institut de la vida consagrada de les Germanes de la Doctrina Cristiana va ser fundat per la religiosa Micaela Grau l’any 1880 amb el carisma de “difondre la doctrina de Crist mitjançant l’ensenyament a xiquets i adults, sobretot entre les persones més necessitades”.
En l’actualitat, les religioses de la congregació compten amb comunitats a Espanya, Colombia i el Perú. A la diòcesi tenen un total de cinc cases, entre comunitats i col·egis, ateses per mig centenar de religioses aproximadament, que “a través de la promoció humana i l’evangelització, treballen dia a dia per a atendre les necessitats més urgents de l’església i la societat”, han afegit. 

martes, 26 de noviembre de 2013

Indignació entre el públic carletí pel tancament de RTVV en l’acte organitzat per Compromís



Més d’un centenar de persones van assistir a Carlet a l’acte públic sobre la situació de RTVV organitzat per Compromís i on participaren, moderats per la portaveu local Maria Josep Ortega,  els actors de la sèrie L’Alqueria Blanca Lola Moltó  i Berna Llobell i el membre del Consell d’administració de RTVV Rafa Xambó.
Ortega va fer referència al tancament ara fa any i mig de Tele-Carlet, “un tancament que es produí també sense cap mena de diàleg i sense cap justificació”  i va informar que ha presentat una moció perquè el Ple de l’Ajuntament de Carlet exigisca al govern valencià que no tanque RTVV.
Xambó demana al president Fabra que escolte  la societat valenciana i alerta del “probable intent per fer desaparèixer les proves del saqueig de Canal 9”.
Xambó va remarcar que l’efecte més perniciós del tancament serà la descohesió de la societat valenciana, que deixarà de tindre cap mitja comunicatiu que abrace tot el territori. Va afegir que amb el tancament, el govern valenciàarrasarà tota la indústria audiovisual valenciana.  Xambó va manifestar que el tancament suposaria de principi una factura molt més gran per a la Generalitat que la continuïtat i va informar que la proposta que han presentat els treballadors és “molt rigorosa” i compleix  amb el compromís de dur endavant RTVV amb els 65 milions d’euros previstos al contracte programa. El sociòleg riberenc  va afegir que amb un nou ERO negociat, que siga just i no vulnere cap dret fonamental, amb prejubilacions, contractes a temps parcial, reducció en les despeses d’externalització, etc., es pot assumir perfectament el repte de continuar les emissions amb total “garantia de qualitat i de sostenibilitat econòmica”i va demanar una actitud més oberta, reflexiva i tolerant del president del Consell que siga capaç d’escoltar el clam de la societat i evite el tancament i “les conseqüències funestes que provocarà”.
Xambó va advertir també de l’intent més que probable de “fer desaparèixer les proves del saqueig perpetrat a Canal 9” i que, després d’intentar impedir-ne  el tancament, és prioritari  que s’impedisca també que  se n’esborren els rastres “perquè la ruïna a què han dut a RTVV no ha de quedar impune”.
Els actors auguren la mort de la indústria audiovisual valenciana, amb la pèrdua de més de 5.000 llocs de treball
Per la seua banda, tant l’actriu carletina Lola Moltó (la popular Dora de l’Alqueria) com Berna Llobell (el no menys popular tio Pep) van exigir al Consell que busque consensos per a la continuïtat  de RTVV i van insistir que “RTVV no és dels polítics i tampoc dels treballadors, sinó de tota la societat valenciana, a la qual s’està desposseint d’un element bàsic per a la llengua i la cultura”.  Van manifestar que “el tancament suposarà sense dubte la mort del sector audiovisual valencià” amb la pèrdua de més de 5.000 llocs de treball. El propi Berna Llobell va manifestar que ell ja havia pensat emigrar a altres territoris,  a l’igual que poden fer molts altres actors i actrius valencians.
El públic assistent, entre el qual hi havia molts seguidors de la sèrie estrella de Canal 9, a través de  gran quantitat d’intervencions va manifestar  un elevat grau d’indignació per la decisió del president Fabra d’acabar amb la ràdio i la televisió públiques valencianes. 






Felipe Orts, guanyador de la Challenge CV de Carlet



El sub-3 Felipe Orts ha sigut el primer en creuar la línia de meta del Ciclocross Ciutat de Carlet. Orts ha estat acompanyat en el pòdium de la sexta puntuable de la Challenge de la Comunitat Valenciana pe l’elit Dani Guerrero i Álvaro Garcia, segon i tercer respectivament.

La carrera organitzada pel VC Carlet ha comptat amb més de dos centenars de participants que es presentaren en la línia d’eixida a les 09.30 del matí. En la resta de categories disputades, el guanyadors van ser Josep Llinares, en júnior; Borja Altur, en cadetes; David Gallardo, en màster 30; Dany Díaz, en sénior; Pio Luis Vela, en màster 40; José J. Balaguer, en màster 50; Ángel Martínez, en màster 60; Francisco Javier Muñoz, en infantils; Miguel Solera, en alevins i Gabriel Mart en principiants. 

Campanya solidària a Carlet organitzada pels Júniors

El grup d'Estil de Vida dels Juniors MD Carlet ha iniciat una campanya solidària perquè els xiquets més necessitats no es queden sense el seu somriure nadalenc. Recollida de joguets, material escolar, roba i donatius econòmics.

Dies de recollida:

- Dimarts 10 i dijous 12 de desembre de 19.30 a 20.30h a les Casetes dels Mestres (Júniors).
- Dissabte 14 de desembre al mercat de Carlet.
- Dilluns 16 i dijous 19 de desembre de 19.30 a 20.30h a les Casetes dels Mestres (Júniors).

També podreu col·laborar econòmicament amb la vidriola solidària que estarà en alguns establiments de Carlet. 


La Guàrdia Civil deté a Carlet membres d'una banda dedicada a assaltar xalets



La Guàrdia Civil d'Albacete ha detingut onze persones de nacionalitat romanesa i membres d'una xarxa que robava en habitatges i xalets de segona residència. Se'ls atribueixen 92 fets delictius, nou d'ells perpetrats a Sogorb. La resta els van cometre a localitats d'Alacant (21), València (56) i Albacete (6). Les detencions, dins de l'operació Arqueges, s'han produït a Caudet (Albacete), Benetússer, Almussafes, Carlet, Alfafar i València capital.

Les recerques es van iniciar al desembre de 2012 arran de cinc robatoris comesos en xalets de Caudet i de la denúncia d'un matrimoni britànic d'avançada edat, que va ser assaltat mentre dormia en el seu dormitori per cinc encaputxats que portaven destrals i llanternes. La parella va ser emmanillada i emmordassada i els subjectes es van emportar joies, targetes de crèdit i altres objectes de valor, així com el vehicle aparcat en el garatge.

Una recerca va permetre identificar el líder del grup, circumstància que va possibilitar saber qui eren la resta dels membres de la banda, així com verificar la destinació dels objectes sostrets, que era la venda en mercats ambulants de la Comunitat Valenciana, l'enviament a Romania i la venda entre compatriotes. El grup se servia d'un garatge a València com a base d'operacions i comptava amb un cap i un altre component que ostentava el control d'un subgrup que planificava i cometia els robatoris. Un altre subgrup s'encarregava del transport i venda de mercaderia. La Guàrdia Civil estudia ara la seua possible implicació en altres 60 delictes.

La Devesa ret homenatge a les víctimes d'accident de trànsit



El col·legi la Devesa va organitzar divendres passat un acte de conscienciació sobre les víctimes d’accidents de trànsit. Rosa González Soldado, autora del llibre Vive i guanyadora del premi Ciudadania Ponle Freno d'A3, assistí convidada pel grup Sorolla a una conferència on va poder exposar la seu experiència davant un brutal accident de trànsit que la deixà 18 dies en coma, 48 en REA i la portà a superar més de 30 operacions després d’estar més de 6 mesos ingressada. L’escriptora proclamà el seu missatge: “tot és possible en la nostra justa mesura, només has de trobar quina és la teua”. No deixes que res impedisca que s’escapen els teus somnis”. González Soldado intentà mostrar als joves la capacitat per superar les més dràstiques situacions i que, com afirmà la convidada, “a la carretera no li has de tindre por, però sí molt de respecte”.

Després de la xarrada, es reuní tot l’alumnat al pati del col·legi per a guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes d’accidents de trànsit. Alhora, el professor de música interpretà amb el saxo l’Ave Maria de Shubert. En acabar, tots els presents llançaren centenars de bufes blanques al cel plenes de missatges positius en record de les víctimes. 

domingo, 17 de noviembre de 2013

Álvaro García i Eva Valero protagonistes en el diari Superdeporte


Els corredors de l'equip Bigbikes VC Carlet, Álvaro García i Eva Valero, protagonistes en el diari Superdeporte pels seus últims resultats obtinguts.


I Volta i Pujada Popular a Matamon

I Volta i Pujada popular a Matamon

Per un Matamon més verd.

Organitzen: Matamon Trail i el Grup Aventurer de Carlet


sábado, 16 de noviembre de 2013

Concentració a Carlet per la continuïtat de RTVV


Regidors del Bloc-Compromís a l'Ajuntament de Carlet així com ciutadans a títol individual es van voler sumar ahir divendres al migdia a les concentracions d'arreu de la Comunitat Valenciana demanant la continuïtat de RTVV.


jueves, 14 de noviembre de 2013

Apunta't a la JAM poètica de Carlet



Si vols compartir la teua afecció poètica
Si vols conèixer el que altres escriuen
Si vols fer amics de versos i gaudir de nits amb bons rapsodes
Apuntat a la JAM poètica de Carlet
Sense límits d’edat o condició social, ni idioma o llengua.
Contacta a: bescuiter@gmail.com
O al face: Antony McBonet | Cartell de Robert Primo 


miércoles, 13 de noviembre de 2013

El tancament de Tele Carlet





Article complet en l'edició comarcal del Levante EMV (10-11-13)
C. Alós / P. Bohigues

L’anunciat tancament de RTVV per part de la Generalitat no serà el primer d’una televisió a mans del PP. Tampoc en l’àmbit de la Ribera. Els populars ja han clausurat fa més d’un any i mig les televisions locals de Cullera i Carlet, després de convertir-les durant anys en arma electoral a favor del Partit Popular. La història de Nou –l’antiga Canal Nou- pareix calcada a la de Tele Cullera i també a la de Tele Carlet. Fermament assentades en ambdues localitats, on tingueren un públic fidel durant dècades, ambdós mitjans s’erigiren com altaveus dels governs del Partit Popular.

Tele Carlet emetia al voltant de dos hores de continguts propis de dilluns a divendres, amb programes d’elaboració pròpia. També es donava especial difusió a les Falles. L’espai que més audiència tenia era la retransmissió dels plenaris municipals, amb emissions històriques fins a ben entrada la matinada i amb una audiència molt elevada. 

Propaganda i manipulació sempre a favor del governant. 

L’anunci oficial del tancament de Tele Carlet es remunta a l’abril de 2012 després de 23 anys d’existència. Era la segona més veterana, després de Berca d’Algemesí. Com Canal 9, Tele Carlet era una plataforma de propaganda partidista favorable al PP. Oberta, com la televisió autonòmica, per governs d’esquerra, la cadena sempre silencià les veus discrepants i enaltí les iniciatives del govern local.

Poc abans del tancament de Tele Carlet, obligat per la reforma televisiva i el seu impossible encaix en la TDT després de frustrar-se el projecte comarcal per a ocupar un canal digital, el PP de Carlet vetà una massiva manifestació el març de 2012 de la comunitat educativa, emparada per tots els centres docents públics de la localitat, contra les retallades. El PP local al·legà que la manifestació no complia els requisits per a aparéixer en la TV local. L'alcaldessa, Maria Ángeles Crespo, assegurà llavors que la televisió local només cobria els actes que organitzava, participava o patrocinava l’ajuntament i que la cadena mai havia donat cobertura informativa a activitats organitzades per sindicats o partits polítics. No obstant això, la televisió sí que gravà la visita dels senadors del PP a Carlet quan Crespo tenia acta en la Cambra Alta i fins i tot aplegà a desplaçar un equip a Alacant a un míting del PP.

El govern local assegurà que després del tancament les emissions es reanudarien en el futur a través d’Internet, com feren municipis com Cullera, però, de moment, la cadena mai ha tornat a emetre. Durant 23 anys el canal local jugà un paper rellevant en la cohesió ciutadana amb emissions d’elaboració pròpia pràcticament cada dia.

martes, 12 de noviembre de 2013

Primo Mendoza guanya el tercer premi en la Fira de la Mel



La nostra compar s'ha emportat la majoria dels premis en el concurs de mels que va tindre lloc el passat cap de setmana a Montroi. El bon oratge amb el qual ha comptat Fivamel propicià una massiva afluència de visitants, que un any més, ha tornat a reunir al sector apícola de la Comunitat Valenciana al voltant d’este esdeveniment lúdic i comercial que celebra amb esta, díhuit edicions. Fivamel atorga des de fa temps premis a les distintes modalitats de mel que hi ha en el sector apícola. L’empresa carletina Primo Mendoza aconseguí el tercer premi en la modalitat de Milflors.


lunes, 11 de noviembre de 2013

Bloc-Compromís Carlet exigeix a l’alcaldia que no oculte als veïns d’Ausiàs March la contaminació de l’aigua per pesticides



Davant les darreres informacions difoses per l’ajuntament de Carlet, per l’inici de les obres de canalització d’aigua a la urbanització Ausias March, on en cap moment s’informa de l’estat de contaminació de l’aigua potable per plaguicides, la portaveu de Bloc-Compromís Maria Josep Ortega ha assegurat hui que “des l’Ajuntament de Carlet estan amagant que l’aigua d’Ausiàs March, a més d’estar superant en excés els nivells màxims de nitrats permesos des de fa anys  (78 mg/l quan el màxim permés és de 50 mg/l), també està contaminada per pesticides”.  Ortega ha assenyalat  que “la ciutadania té dret a estar informada de l’estat actual de l’aigua, i a hores d’ara continua contaminada  per plaguicides”.

Compromís Carlet  va demanar que les analítiques periòdiques foren penjades en la web de l’ajuntament, petició que no ha estat atesa en cap moment. Segons Ortega “La ciutadania de la zona afectada porta més de 8 mesos amb aigua contaminada en les seues aixetes, i malgrat que hem preguntat a l’alcaldia  quines són les mesures que s’han pres mentre es duen a terme les obres de canalització d’aigua del pou de la xarxa local, la realitat és que no s’ha fet res al respecte, i més quan es tracta d’una zona allunyada de comerços on adquirir aigua potable embotellada”.  

En este sentit, la portaveu de Compromís ha explicat que “així com altres pobles de la comarca han solucionat provisionalment el problema instal•lant filtres o fonts d’osmosi públiques, com és el cas de Corbera, Almussafes, Alzira o Carcaixent, a Carlet s’està privant d’un dret humà fruit d’un desgovern que pensa més en accions propagandístiques que a donar solucions immediates en un assumpte tan greu”.

“Davant d’esta situació, des de Compromís exigim a l’alcaldia que dispose les mesures necessàries perquè el veïnat tinga accés a l’aigua potable fins que finalitzen les obres, així com que s’alerte de forma clara i permanent a través de la web i de tots els mitjans municipals, que l’aigua no és apta per al consum. L’Ajuntament ha de permetre  a la ciutadania accedir a una informació clara i veraç perquè es tracta d’una qüestió de salut pública que afecta les persones. Cal remarcar que ja en el moment de conèixer-se el problema, l’alcaldia no va informar els veïns fins que el nostre grup municipal la va avisar que si no ho comunicava d’immediat al veïnat afectat ho posaria en coneixement de la fiscalia”, ha conclòs Ortega.

domingo, 10 de noviembre de 2013

Quan fa ponent, des del Cabeçolet, tens a Matamon a un pam



Quan fa ponent, des del Cabeçolet, tens a Matamon a un pam. Sembla que és una muntanya que es belluga acostant-se als ulls de qui se la mira. I la sensació líquida de que totes les coses passen pel sedàs d’aquest promontori esdevé aclaparadora, com un punyent al roig fent de la carn una translúcida matèria o com si l’ànima s’estigués, per sempre, despullada i orfe, a l’abast de la curiositat provocadora del seu relleu harmònic.

Matamon té una característica especial, tal vegada esborronadora. És un muntijol que colpeja els sentits i sacseja els sentiments. L’apreciació del transcórrer del temps s’enfonsa en mig d’uns fluixes críptics, impossibles de controlar. És per això que, moltes vegades, el que et dic, açò que qualsevol dia serà a les teues mans, segurament haja estat distorsionat. No a l’hora present, quan ho escric i t’ho transmet, sinó des del mateix origen, molt abans, des del primigeni temps que vaig emprar el que succeí com uns fets diàfans i contundents, inclòs amb formes definides i raons concretes, per a narrar-los. Però, com et dic, sotmesos com estem a l’influx indefugible d’aquest paisatge d’horitzó quimèric que ens observa impassible, magnètic i omnipresent, tu ets qui ha de garbellar fi per treure el gra de la palla i així cloure el cercle. El teu cercle. O, si vols, el cercle d’altres que també orbiten sota el mant de la seua influència.

Text: Antoni Martínez i Bonet 
Foto: Alberto Martínez Hervàs

Carlet proclama a les Falleres Majors del 2014



Ahir dissabte, la Junta Local Fallera de Carlet va organitzar al Saló Giner l'acte de proclamació de les Falleres Majors de les distintes comissions falleres de Carlet per a l'exercici 2014. En esta nit tan especial es presentaren en societat les falleres majors i infantils de les distintes comissions de Carlet. 

Totes elles, junt als seus presidents, gaudiren del seu esperat moment en ser proclamades com a representants de la seua falla, en l’acte se’ls imposà la banda acreditativa a cadascuna d’elles. La celebració finalitza amb l’himne de la Comunitat Valenciana

Les Falleres Majors i presidents de les comissions falleres de Carlet per al 2014 són:

Falla País Valencià:
Fallera Major: Maria Ángeles Llopis Dauder
President: Francisco Pueblas Marco

Falla Avinguda Blasco Ibañez:
Fallera Major: Raquel Martínez Ramos
President: Javier Gorba Oliver

Falla Plaça Espanya:
Fallera Major: Bárbara Casero Añó
Fallera Major Infantil: Anabel Fernandez Hernández
President: Juan Pedro Buendía
President Infantil: Joan Buendía Picó

Falla Futbol:
Fallera Major: Vicky Martinez Bernal
President: Vient Ferrer Casas

Falla Vidre:
Fallera Major: Rosa Ana Nadal Simarro
Fallera Major Infantil: Alba Arenes Nadal
President: Álvaro Morales Patón 
President Infantil: Alex Silvestre García Plá

Falla Cresol:
Fallera Major: Maria Cucala Martí
President: Josep Mur Diaz-Hellin


D'altra banda, la Falla Pensat i Fet proclamà les seues Falleres Majors el passat dos de novembre als Salons Siglo XXI.

Fallera Major: Míriam Limorti Rodríguez 
Fallera Major Infantil: Irene Chenoll
President: Francisco Javier Gómez Planelles 
President Infatil: Josep Bea Fabrich