viernes, 28 de diciembre de 2012

Colla de campaners a Carlet

Des de la parròquia de l'Assumpció de Carlet està formant-se una colla de campaners per a recuperar la forma de tocar les campanes a mà, que amb la mecanització dels campanars ha anat perdent-se. La finalitat de la colla és aprendre a tocar les campanes de forma manual i recuperar els tocs tradicionals de Carlet per als dies de festa. Demà a les 10.00h, al centre parroquial, tindrà lloc la primera trobada amb tots les carletins que hi estiguen interessats. 



miércoles, 26 de diciembre de 2012

L'ICAV oferirà servei jurídic gratuït per als afectats per l'impagament de la hipoteca a Carlet


Un total de 14 municipis de la província acolliran les seus des de les quals la Diputació de València i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV) prestaran servei jurídic gratuït als afectats per l'impagament d'hipoteques als ciutadans de tota la província, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

 Carlet, Catarroja, Gandía, Llíria, Massamagrell, Montcada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Torrent i Xàtiva comptaran amb oficines habilitades per a la prestació del nou servei, bé en les delegacions de l'ICAV, bé en instal·lacions cedides per l'ajuntament local al Col·legi d'Advocats.

Per a això, la corporació provincial subscriurà un conveni de col·laboració amb el col·legi professional el proper mes de gener, pel qual finançarà amb 10.000 euros mensuals (IVA no inclòs) el servei que prestin els lletrats designats pel Col·legi d'Advocats als ciutadans que així ho sol·liciten en este àmbit.



Després de la signatura de l'acord, els municipis es podran adherir al mateix mitjançant acord plenari i, a partir d'aleshores, els veïns interessats podran sol·licitar la prestació del servei mitjançant un escrit davant l'ajuntament de la població on estiga situada la vivenda afectat per la situació de desnonament, institució que s'encarregarà de remetre la instància al Col·legi d'Advocats per a la seva corresponent tramitació.

L'assistència al ciutadà objecte de l'acord inclou l'assessorament jurídic, la mediació, la intermediació i la negociació sobre préstecs i arrendaments relatius a l'habitatge habitual; les actuacions regulades en el Reial decret-llei 6/2012, del 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos; les sol·licituds de suspensió d'alçaments previstes en el Reial decret-llei 27/2012, del 15 de novembre, per els qui es troben en "situació de vulnerabilitat" i reuneixen les circumstàncies econòmiques d'esta norma legal; i qualsevol altra actuació amb les entitats bancàries en interès d'els qui no poden pagar les quotes dels seus préstecs hipotecaris sobre el seu habitatge habitual.

 El conveni de col·laboració entre la Diputació i el Col·legi d'Advocats tindrà una durada inicial d'un any, encara que es prorrogarà tàcitament cada tres mesos, tret que alguna de les parts ho suspenga.

Esmena de Compromís als Pressupostos de la Generalitat sobre el Centre Hortorfructícol de Carlet

Esmena de Compromís als pressupostos de la Generalitat sobre el Centre Hortofructícola de Carlet


martes, 25 de diciembre de 2012

Cuina Carletina: L'Olla de Nadal

L'olla de Nadal, és un plat típic de moltes localitats de la mediterrània, especialment present en la cuina valenciana i catalana. Segons l'escriptor Frances Eiximenis, l'olla, putxero o escudella és el plat de sopa més antic d'Europa que s'haja documentat i explica que al segle XIV era un plat que menjaven tots els catalans i valencians cada dia. Té origen en les famílies de llauradors que bullien les restes de la collita i altres aliments que arreplegaven del rebost. Si sobrava carn d'olla, es passava per a la paella (rossejat) o bé es servia freda i amanida. Segles arrere, els ingredients concrets d'este famós plat depenien de l'economia personal de cadascú i del que es tinguera en cada moment a l'hort i al rebost. Hi havia, a més, les versions "de festa" i les "de diari". Les versions de cada dia tenien més hortalisses i ossos i poca carn, mentre que les de festa, a Catalunya i la Comunitat Valenciana, havien de tindre "els Quatre Evangelistes": porc, gallina, vedella i corder. L'olla de Nadal era la versió de màxima festa. La recepta d'olla amb creïlla és molt recent, ja que este ingredient no es va introduir a la cuina valenciana fins un o dos segles després del contacte amb Amèrica. Fa un temps se li posaven fesols, també d'origen americà.

Este plat típic prové de l'ebullició de la carn d'olla amb cigrons, creïlla, porro, api i carlotes. Com que és un plat calent se sol consumir a l'hivern i en moltes cases és tradició menjar-ne el dia de Nadal. No té una recepta concreta, ja que és un plat tradicional i cada persona, família o poble l'elabora a la seua manera. La carn de l'olla sol estar composada de botifarra negra, blanca (blanquet), pilota, carn magra de vedella, una miqueta de corder, un pit de gallina o pollastre, una miqueta de careta o orella de porc, i cansalada.

La pilota és una part molt característica de la carn d'olla, que es fa barrejant carn picada amb ou, all, julivert i una miqueta de pebre i sal, formant una mandonguilla gran i ovalada que es cou amb el caldo i se sol tallar en rodanxes en el moment de repartir-la. La carn d'olla pot servir-se conjuntament amb les verdures i amb el caldo o per separat. Tradicionalment se separa el caldo i se'n fa una sopa bullint arròs (o fideus). Des que dediquem menys temps a cuinar, per la seua elaboració i la varietat d'ingredients que necessita, s'ha convertit en un plat de Nadal o de dies de festa a l'hivern. 

Recepta de l'olla per a 6 persones:

- 400 grams de cigrons
- 6 xirivies.
- 6 carlotes.
- 6 creïlles.
- 1 galta de porc.
- 100 Grams de cansalada
- 1/4 de magre de porc
- 1/4 de vedella
- 1/2 gallina o mig pollastre
- 3 blanquets .
- 400 grams d'arròs.
- Una miqueta de julivert
- Una miqueta de safrà o un sobret de colorant.


Ingredients per a les pilotes:

- 1/4 de magre de porc picat.
- 50 grams de sagí.
- 6 cullerades grans de pa ratllat.
- 50 grams de pinyons.
- 3 dents d'all.
- 3 ous.
- Un miqueta de farina.
- Sal
- Una miqueta de julivert.
- Canella.


En un perol ben gran posarem els cigrons, i sobre ells tota la carn. A continuació tota la verdura, cuidant que, dalt del tot es queden les creïlles. Després afegim el safrà o el colorant i la sal. Cal tindre en compte sempre que l'olla no s'ha de remenar. Tot seguit, omplirem el perol amb aigua, deixant només un trosset sense omplir perquè no se n'isca al bullir, i ho posem sobre foc fort. Quan alce el bull, reduïm el foc perquè la cocció es faça sense excessos d'evaporació perquè haurà d'estar així unes dos hores, tapem el perol i ho deixem...

Durant este temps, prepararem les pilotes de la següent manera:
Piquem en el morter els alls amb una miqueta de sal i després tallem molt fi el julivert. En un bol de vidre posem la carn, i sobre ella el pa ratllat, el sagí, els pinyons, l'all picat, el julivert, els ous, la sal al gust i un pessic de canella. Ho pastarem tot bé amb les mans fins a que estiga completament homogeni. Després, ens posarem farina en les mans perquè no se'ns apegue la massa i la dividirem en sis parts formant amb cada una d'elles una bola. Quan el guisat estiga ja a més de mitja cocció, posarem les pilotes sobre els altres ingredients procurant que queden cobertes pel caldo.

Quan ja acabe la cocció, unes dos hores, traurem el perol del foc. En una olla a banda posarem el caldo que haurem tret de l'olla en eixe moment i ho posarem al foc de nou, quan alce el bull posem l'arròs i remenarem fins a que torne a bullir. L'arròs estarà al punt en 15 minuts. Haurem de servir-lo de seguida i molt caldós. Mentre es cou l'arròs, servirem l'olla posant la verdura en una font, la carn en una altra, i els cigrons en un plat fondo, tot sobre la taula, i que cadascú se servisca el que vulga i en l'ordre que vulga.


lunes, 24 de diciembre de 2012

Bon Nadal

Vos desitgem unes bones festes amb el cartell d'Enric Espí, un dels guanyadors del concurs de dibuixos escolars de Nadal.



domingo, 23 de diciembre de 2012

De Caixa Carlet a Bankia


De la primera cartilla de ahorros en papel saltamos a las cuentas de la banca online. De las cajas de ahorros locales, como Caixa Carlet, con voluntad de contribuir al beneficio de la gente de su pueblo, hemos pasado a los bancos. Su objetivo es obtener un balance de beneficios positivo al terminar el ejercicio. Es el caso de Bankia. Caixa Carlet pasó a ser Bancaixa, que después fue Bankia. Las cuentas de los usuarios migraron de una marca a otra. Cambió el nombre, las cuentas se asociaron a otras nuevas, y también los logotipos pasaron a ser diferentes. Pero hay una cosa más importante que también ha cambiado: la opinión que el usuario tiene del banco. El sindicato agrícola y caja de ahorros y préstamos de Carlet, Caixa Carlet, nació en 1909 y, como otras entidades locales de ahorro, tuvo en su creación una voluntad social.


Carlet es una población valenciana que actualmente tiene unos 15.000 habitantes, en la ribera del río Xúquer, y que ha tenido en la agricultura su gran motor económico. Sin embargo, la agricultura era un sector económico inestable, con años de buena cosecha y otros en los que el campo era castigado por el clima. Por eso, el ahorro ayudaba a capear el temporal en los malos tiempos. Además de servir de "depósito" de dinero, llevó a cabo actividades de tipo social relacionadas con su carácter agrícola: una almazara para aceite, una trilladora comunitaria, el primer pozo de agua para regadío,... La Caixa Carlet estaba detrás incluso de la construcción del colegio Juan Vicente Mora, en honor a su fundador. En este centro, conocido popularmente como el "Parque", estudió el exministro Bernat Sória, oriundo de esta población.

Parte de los beneficios de estas entidades locales iban destinados a mejorar la vida de sus vecinos: un hogar para los jubilados, un conservatorio de música... Sin embargo, las cajas de ahorro más pequeñas pasaban por una difícil situación, como advirtió el propio Banco de España. En 2001, Bancaixa absorbe Caixa Carlet. Era entonces la caja de ahorros más pequeña de España. Años antes ya se habían fusionado en la gran caja valenciana otras entidades, como las cajas de Alzira, Villarreal, Alberic, Xàtiva o Gandia, en los años '40, o Segorbe y Catellón a finales de los '80. Bancaixa llegó a ser el sexto grupo financiero español, aunque seguía siendo una entidad de crédito de carácter benéfico y social. El crecimiento de la entidad fue notable, ligado al boom del ladrillo. Sin embargo, llegó el momento de la reestructuración bancaria, y finalmente sus dirigentes optaron que la mejor compañera de fusión para Bancaixa era Caja Madrid.

Bankia fue el nombre elegido para la nueva entidad, que salió a bolsa en 2010. Por tanto, la cartilla de Caixa Carlet, que había "migrado" a Bancaixa, repitió el cambio unos 9 años después. Han cambiado los colores de la libreta, pero no los de la fachada de la sucursal. El banco se ha ganado una mala reputación, y no es momento de apostar por una mayor visibilidad. Esta misma semana su exdirector, Rodrigo Rato, se sentaba en el banquillo, en la Audiencia Nacional, imputado por presunto delito de estafa. Tras los rescates bancarios, los escándalos de preferentes, las manifestaciones en contra de la gestión bancaria... es el primer exdirector de banco en rendir cuentas ante la Justicia. La gente ya no se fía de los bancos. La palabra "Bankia" ha sido este año la segunda más buscada en Google en territorio español. No parece que sea por su fiabilidad. En 2010 Rato posaba tocando la campana de su salida a bolsa, mientras levantaba el pulgar hacia arriba. La nueva entidad era todo músculo: en 2011 declaraban unos beneficios de 305 millones de euros. Al poco tiempo se destapó que el agujero era de unos 2.978 millones de euros. Rato dejó la entidad, y esta semana declaró como imputado, el último de los 33 implicados en el proceso.

Cuando uno tenía los ahorros en Caixa Carlet podía ver a pocos metros de su casa las inversiones de la entidad en su pueblo. Ahora las mismas personas miran con recelo su libreta de color marrón, y si dirigen la mirada hacia el televisor podrán ver al que hasta hace poco fuera su máximo dirigente, Rodrigo Rato, saliendo de su declaraciónante el juez como imputado. Bankia se comió a Bancaja, que antes se había comido a Caixa Carlet. Las cajas ayudaban a la gente y dieron beneficio "social" a sus vecinos (que pregunten si no a los músicos, estudiantes o agricultores locales, por poner un ejemplo). En el caso de este banco, que ha propiciado el mayor rescate bancario de la historia de España, los únicos beneficiados parecen haber sido sus exdirigentes. Por eso la cartilla de ahorros que antes fue blanca y después azul, es ahora de color marrón.

Victor Rey, sesiondecontrol.com

viernes, 21 de diciembre de 2012

Apunt sobre el percentatge de desocupació a Carlet durant el mes de novembre


APUNT IMPORTANT SOBRE EL PERCENTATGE DE DESOCUPACIÓ A CARLET DURANT EL MES DE NOVEMBRE.




Segons les dades oficials publicades en l'EPA de l'últim trimestre, depenent de l'INE i de la Secretaria d'Estat d'Economia, la població activa de Carlet es de 7.119 persones (i no de 10.124). Estes dades s'extrauen de la quantitat de persones que s'incorporen, bé en el règim general, en l'agrari, en la llar o com autònoms, a més d'aquelles que busquen treball en l'actualitat. Per tant, amb les xifres de desocupació de novembre (1.394), el percentatge d'aturats a Carlet durant el passat mes i tenint en compte les dades oficials no és d'un 13,7% sinó d'un 20%.


-Població de Carlet: 15.485

-Població activa de Carlet: 7.119

-Aturats durant el mes de novembre: 1.394 

-Percentatge d'aturats: 20%.



Fonts: Ministeris d'Ocupació, Servei valencià d'ocupació i Levante-EMV del 16 de desembre de 2012.

jueves, 20 de diciembre de 2012

Demà divendres arriba la Llum de la Pau a Carlet

Demà divendres el Grup Scout Brownie celebra l'arribada de la Llum de la Pau a Carlet. La concentració serà a les 19:30h a la Plaça de l'Auditori per a iniciar la cercavila fins a les dos esglésies. Des del Grup conviden a tots els carletins que vulguen a participar d'este emotiu acte.


El 9 d'octubre aconsegueix el segon lloc en la fase autonòmica del campionat Skills

Els representants de l'IES-FP 9 d'octubre de Carlet han aconseguit el segon lloc en la fase autonòmica del Campionat Internacional "Skills" de Mecatrònica. L'institut Cotes Baixes d'Alcoi ha acollit enguany esta fase, que precedeix a la nacional que tindrà lloc els dies 11 i 17 de febrer a Madrid. La Mecatrònica és una modalitat dirigida a crear especialistes en el funcionament de la maquinària industrial i combina distintes especialitats com la mecànica, l'electrònica o la neumàtica. 

En esta fase han participat sis instituts del conjunt de la Comunitat Valenciana, on s'han proclamat guanyadors els representants de l'institut d'Alcoi. La prova consta d'una part de mecànica i una altra on han de crear una programació informàtica que puga posar en marxa la maqueta de la màquina en la que han treballat.


miércoles, 19 de diciembre de 2012

Cau la banda que furtava coure a la comarca

La Guàrdia Civil de Carlet ha detingut els cinc integrants d'un grup que furtava coure en pous de reg i l'enllumenat públic de la comarca de la Ribera. Els agents van confiscar dos vehicles i van recuperar més de mitja tona de cable i eines procedents dels robatoris. Els lladres van causar una gran alarma social en la comarca i van deixar sense aigua 24 hores a la població de l'Alcúdia després de cometre un dels seus robatoris.


Triatló Carlet participarà dissabte en una marató solidària contra el càncer



Este dissabte 22 de desembre, a les 16:00h tindrà lloc la "II Marató de natació nadalenca Guadassuar" Organitzada pel Club Triatló Guadassuar a les instal·lacions de la Piscina Coberta municipal.

Esta activitat tornarà enguany a ser solidària, els participants nadaran durant 3 hores contra el càncer i la recaptació íntegra de l'esdeveniment anirà per a la "Associació Espanyola Contra el Càncer" de Guadassuar. Per a esta segona edició des del club esperen la participació de clubs de triatló de la comarca com: Club Triatló L'Alcúdia, Club Triatló Alginet, Club Triatló Algemesí, Club Triatló Carlet, Club Triatló Cullera i el club amfitrió, el nostre Club Triatló Guadassuar.

Enguany també comptarà amb el carril solidari. Els veïns que ho desitgen podran fer la seua inscripció per a poder nadar contra el càncer en este carril. La presidenta de l'Associació Contra el Càncer de Guadassuar, Xelo Miquel San Lorenzo, ja ha confirmat la seua assistència i participació. Per a tots aquells que no puguen nadar i vulguen animar els participants, podran entrar a les instal·lacions de la piscina amb l'entrada d'1 € solidari, que també anirà íntegre a l'Associació.

martes, 18 de diciembre de 2012

lunes, 17 de diciembre de 2012

El carletí Arturo Pérez campió d'Espanya de Karate Kyokushin



El passat dissabte 15 de desembre tingué lloc al poliesportiu municipal de l'Almúnia de Doña Godina (Saragossa) la XXXIV edició del Campionat Nacional Kyokushin Karate, en les categories Sub21 i Senior Masculí (-70, -80, -90 i més 90kg i Femení. El carletí Arturo Pérez Arenes aconseguí proclamar-se Campió d'Espanya en la categoria de pes mitjà a més de rebre el trofeu de tameshiwari (modalitat de trencar fustes). Cal destacar també que el carletí Jose Miguel Gómez quedà tercer en la categoria de pes lleuger i el trofeu al competidor més tècnic.






domingo, 16 de diciembre de 2012

Cora Serrano i Bárbara Romero, triomfen en el I Trofeu Mini-Princeses


Hui s'ha celebrat al Pabelló Esportiu de Teulada el I Trofeu Mini-Princeses, únic a tota la Comunitat Valenciana i que ha estat iniciativa del Club Llebeig de Gimnàstica rítmica de Teulada-Moràira. Este trofeu està pensat per a les esportistes més menudes dels clubs de gimnàstica rítmica que s'inicien en este esport. D'esta forma es pretén ampliar la il·lusió de les gimnastes perquè continuen la seua participació en esta modalitat esportiva. En esta primera edició han participat 12 clubs d'arreu de la Comunitat i un total de 40 mini gimnastes disposades a donar-ho tot per la corona. Les representants del Club de Gimnàstica Rítmica Ciutat de Carlet han sigut Cora Serrano que ha aconseguit la medalla de plata i Bárbara Romero la medalla d'or.



Gran èxit de participació en les "12 hores de Padel"



El passat 7 de desembre es van celebrar a Carlet les "12 Hores de Padel" organitzades pel Club de Tenis de Carlet. 50 jugadors participaren en este torneig que començava a les 15.00h i acabava a les 02.45h de la matinada. Els participants estigueren presents les 12 hores que durava la competició al Club on jugaren, soparen i confraternitzaren amb altres jugadors.

Femení
Semifinalistes             Lina Sanchis & Pili Nogues
Semifinalistes             Elena Perez & Susana Moreno
Finalistes                   Begoña Collado & Alejandra Cervera
Campiones                 Eva Sanz & Teto Pina

Primera Categoria
Finalistas                    Jona Martínez & Jordi Velasco 
Campions                  Álex Martínez & Tonet Martínez

Segona Categoria
Semifinalistes             Oscar Garcia & Juan
Semifinalistes             Manolo Iborra & Vicente Hervás
Finalistes                    Dani Peñalver & Adrian Teruel
Campions                   Ximo Sanchis & Paco Calvo




sábado, 15 de diciembre de 2012

La XI Fira Solidària de Carlet aconsegueix recollir 7.150 euros

Gràcies a la solidaritat dels carletins i les carletines s'han recollit 7.150 euros en la XI Fira Solidària de Carlet. L'ONG Acesval destinarà els diners recaptats per als projectes que tenen a Ibagué (Colòmbia) i a Nazca (Perú).


XI Fira Gastronòmica i Solidària de Carlet

HUI TENS EL DINAR FET:
Durant tot el matí de hui se celebra a Carlet la tradicional Fira Gastronòmica i Solidària, organitzada per l'ONG Acesval i la Plataforma Social de Carlet. El beneficis d'enguany aniran destinats a un centre d'acollida per a xiquets a Ibagué (Colòmbia).
Sardinà, macarrons, entrepans, paella, saladets i dolços, pastissos i tortades, etc. Passa't i col·labora.

El camp torna a donar una treva a les altes xifres d'atur de Carlet


Carlet ha registrat en el mes de novembre la xifra més baixa de desocupació des de desembre del 2010. La desocupació ha concedit una treva a la ciutat que ha tancat el mes amb 1.394 desocupats, 425 parats menys que en el mes d'agost. S’encadenen així baixes consecutives durant tres mesos.
En este últim mes s'ha reduït la desocupació en un 10'2 % respecte al mes d'octubre, un descens molt superior a la mitjana comarcal (5'6 %) i a l'autonòmica (3'1%). Al finalitzar el mes de novembre, Carlet registra una taxa de desocupació registrada del 13'7 %. Per a això s'ha tingut en compte el nombre de parats (1.394) i la població activa (10.124). Esta dada reflecteix un millor comportament de l'ocupació respecte a l'any passat, quan en el mateix mes la desocupació es va reduir en tan sols 142 persones des del mes d'agost (enfront dels 425 d'enguany). Dels actuals 1.394 desocupats, 652 són dones i 742 són hòmens.
Un altra dada molt positiva que ha publicat este mes el SERVEF ha sigut la contractació de 631 persones en el mes de novembre. El 70 % de les contractacions han beneficiat el sector masculí, sobretot els hòmens d'entre 25 i 44 anys. A més, del total de les contractacions, 36 s'han realitzat de forma indefinida i 595 temporals. Tots els sectors econòmics han registrat una milloria, però el gros d'esta contractació (67 %) s'ha realitzat en el sectorserveis, el 23 % en el sector agrícola, el 9 % en l'industrial i l'1% en el sector de la construcció. El sector serveis ha liderat la creació d'ocupació en este últim mes, però ha sigut també determinant en la creació de llocs de treball l'inici de la campanya citrícola. L'agricultura s'ha convertit en un pilar fonamental de l'economia local i s'ha registrat un transvasament de demandants d'ocupació d'altres sectors com el de la construcció a l'agrícola.

Ester Navasquillo guanya el Concurs del Cartell Anunciador de Falles 2013

El cartell d'Ester Navasquillo López fou elegit anit guanyador del Concurs del Cartell Anunciador de Falles 2013. Un total de 16 cartells han participat en esta iniciativa de la Junta Local Fallera de Carlet.

viernes, 14 de diciembre de 2012

Herminio Conca aconsegueix dos primers premis i un tercer en el Campionat Ornitològic d'Espanya



Herminio Conca, un jove veterinari de Carlet, aconsegueix dos primers premis i un tercer en el Campionat Ornitològic d’Espanya que s’ha celebrat a El Toyo Retamar (Almeria) que ha estat organitzat per la Federació Ornitològica Cultural i Esportiva d’Espanya, FOCDE, des dels dies 30 de novembre al 9 de desembre. Enguay el campionat ha  batut el rècord d’assistència de pardals, amb més de 10.200 exemplars. En este campionat es fixen els paràmetres de qualitat sobre els quals els criadors realitzen la millora dels seus exemplars per al proper any.
Conca ha estat guardonat amb les següents varietats:

 - Tots els híbrids pios (primer premi)
 - Jaspi Roig Intens i Nevat (primer premi)
 - Tots els híbrids pios (tercer premi)


jueves, 13 de diciembre de 2012

El PP ratifica la retallada d'un 40% de trens a Carlet



Carlos Alós - Levante EMV 

Que les institucions estan cada vegada més allunyades i es mouen a un ritme diferent al de la ciutadania és ben evident. Un exemple d'això és el que  acaba d'ocórrer al Parlament valencià en un assumpte de transcendència per a la comarca de la Ribera. Els grups polítics representats a les Corts Valencianes van debatre la setmana passada les retallades que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana imposà el gener a la línia 1 de Metrovalencia, quasi un any després de la supressió de diferents serveis.

El resultat del debat va ser l'esperat: el PP rebutjà recuperar les freqüències de pas que liquidà a principis d'any i que afecten els municipis de Castelló de la Ribera, Alberic, Massalavés, l'Alcúdia, Benimodo, Carlet i Alginet. Els populars imposaren la seua majoria per a rebutjar una proposició no de llei de Compromís que reclamava el restabliment del servei en la línia 1 i l'acompliment del pla de millora que el PP va prometre el 2007. Les retallades es produïren a principis d'any, la moció es va presentar el 7 de febrer i de nou el 7 de juliol i s'ha acabant tractant el 7 de desembre. Durant el debat, la diputada de Compromís Mònica Oltra criticà la reducció d'un 40% dels serveis diaris a la Ribera al passar de 20 intervals cada 15 minuts a 12 intervals. A més a més, lamentà l'eliminació de serveis a primera hora del matí i a partir de les 18.00h "quan més treballadors i estudiants l'utilitzen”.

Per part del PP agafà la paraula el diputat Fernando Giner qui assegurà que els serveis suprimits eren els que menys viatgers tenien i assenyalà que "no tenia sentit" posar en marxa trens "amb quatre persones". A més a més, definí que el servei té "una acceptació molt elevada com el demostren les enquestes de satisfacció". Des d'EU, Marina Albiol assegurà que el servei és "cada vegada pitjor" perquè FGV ho consenteix "a pitjor servei menys gent i a més pèrdues menys serveis i per tant es devalua i per a mantindre-ho ha de pujar el preu" afegí.

El portaveu d'infraestructures del PSPV, Francesc Signes, assegurà que el PP ha incomplert "totes i cadascuna de les promeses" que ha realitzat sobre la millora del servei en la línia 1 de Metrovalencia. Signes assegurà que els populars prometeren inversions que permetrien acostar la comarca al centre de València amb freqüència de pas de trens cada 15 minuts en hores punta i lamentà que els estudiants de municipis com Alberic o Castelló de la Ribera els costa més temps anar a la Universitat Politècnica que l'AVE desplaçar-se de València a Madrid. En l'actualitat les freqüències de pas de trens són de 40 minuts des de Castelló de la Ribera i 30 des de l'Alcúdia "i s'han eliminat trens en horaris de matí i vesprada que creen molts problemes per a estudiants i treballadors", afegí. "Han retallat per a estalviar quatre milions quan el deute és de més de 1.000 i han apujat el preus un 12% i un 100% fins a l'aeroport", criticà.  

miércoles, 12 de diciembre de 2012

El Cor del col·legi Sant Bernat es classifica per a la final del XXXIV Certamen de Nadales Populars

El Cor del col·legi Sant Bernat de Carlet ha aconseguit classificar-se per a la final del XXXIV Certamen de Nadales Populars que tindrà lloc dimecres que ve al Palau de la Música.


martes, 11 de diciembre de 2012

Jess, Campió d'Espanya Bellesa 2012 de Pitbulls

El dies 8 i 9 de desembre s'ha celebrat a la localitat madrilenya de El Álamo el tercer campionat nacional d'APBT (American Pitbull Terrier) organitzat per l'associació nacional de defensors d'esta famosa raça. Jess, un jove pitbull de Carlet, ha resultat Campió d'Espanya de Bellesa 2012 en la categoria Jove American Pitbull Terrier.