viernes, 30 de noviembre de 2012

Poalgi consolida la seua presència a França



Poalgi, companyia carletina dedicada al disseny i fabricació d'aigüeres i piques sintètiques i mobiliari de bany i plats de dutxa, ha tancat un acord comercial amb Sanizeo, en virtut del com distribuirà els seus productes a França de manera exclusiva.

Es tracta d'un acord que garanteix la comercialització dels productes de Poalgi al país gal, posa a la seua disposició una xarxa logística de lliurament de comandes a clients francesos i un ampli equip comercial concorde al complex sistema de venda en la distribució comercial del país gal.




El nou soci distribuïdor de Poalgi a França, Sanizeo, té una àmplia experiència en la distribució d'aixeteria i aigüeres de cuina, així com en vendes dirigides tant amb grans superfícies com en botigues independents amb capacitat de decisió de compra a proveïdors com el cas de Poalgi.

Este acord ha estat molt ben valorat per part d'Ángel Mínguez, Gerent de Poalgi, per qui representa un pas avant en la consolidació comercial de Poalgi en un mercat molt exigent i madur la penetració comercial del qual per part de la companyia, representa un exemple de la qualitat dels nostres productes.

Ximo Puig ha visitat hui la Cooperativa de Carlet




El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha visitat hui la comarca de la Ribera Alta, on ha conegut de prop la situació actual del sector agrari valencià. S'ha desplaçat fins a les cooperatives de Carlet i Algemesí, centrades en la producció de caqui i cítrics, i amb un volum de vendes conjunt de quasi 100 milions d'euros i al voltant de 2000 treballadors de mitjana. Ha començat el dia a les 9:30 hores visitant les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Sant Bernat de Carlet, on també es reunirà amb la Junta Rectora per a conéixer la situació en què es troba el cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana. Esta cooperativa, que compta amb 1200 socis, té una producció de 22.500 tones de cítrics i 20.000 tones de caqui, així com un important volum de producció de bresquilla, nectarina i meló d'Alger. De fet, el seu volum aproximat de vendes és de 35 milions d'euros i empra a una mitjana de 700 treballadors, amb bec en campanya de fins a 1.400 persones.

La jornada ha continuat en la cooperativa Agrícola S.C.J. Coop. V. d'Algemesí (COPAL), on també ha mantingut una trobada amb la seua junta rectora per a conéixer la seua estructura i la situació del sector citrícola a la Comunitat Valenciana. En estos moments, Copal compta amb 5.000 socis, comercialitza unes 120.000 tones de cítrics i d'altres de caqui, bresquilla, nectarina, meló d'Alger, magrana i hortalisses. En total, compta amb un volum de vendes de 45 milions d'euros i empra a una mitjana de 900 treballadors, que arriben a 2.000 en campanya. De fet, es tracta de de la cooperativa citrícola més gran d'Espanya. 

Puig ha visitat també la Cooperativa Agrícola d'Alginet Coop.V. (Coagri) per a mantenir posteriorment un dinar de treball amb els presidents de les cooperatives visitades, als quals se sumarà el president del Canal Xuquer-Túria i de la Sèquia Reial del Xúquer al costat de diversos responsables polítics comarcals, el president de la Cooperativa Elèctrica i responsables polítics locals. Durant tot el matí, el secretari general del PSPV-PSOE estarà acompanyat per Francisco Rodríguez Mulero, secretari d'Agricultura i Aigua de la Comissió Executiva Nacional dels socialistes valencians.

Un programa de televisió analitza el model de gestió de l'Hospital de la Ribera



Els regidors alliberats renuncien a la paga de Nadal



Els regidors alliberats de l'Ajuntament de Carlet han renunciat a cobrar la paga extraordinària de Nadal. Els tres edils del Partit Popular amb dedicació exclusiva a l'exercici de les seues funcions en el Consistori han decidit no cobrar esta paga extraordinària del mes de desembre i destinar-la a les persones més necessitades. Per això, els edils han optat per donar esta gratificació econòmica a l'organització solidària Càritas de Carlet.
Esta renúncia es proposa com a mesura de solidaritat amb els empleats municipals, després de l'aplicació del Reial Decret Llei 20/2012 pel qual s'elimina la paga extraordinària de Nadal a tots els funcionaris i com a mesura de solidaritat amb les persones que més estan patint les adversitats econòmiques.
Els edils han manifestat: “es tracta d'un gest de coherència amb la resta de personal municipal, si ells no la cobren, entenem que nosaltres tampoc hem de cobrar-la. Hem decidit donar esta quantitat a Càritas, ja que cada vegada hi ha més gent que requerix de la seua ajuda.”

jueves, 29 de noviembre de 2012

Bloc-Compromís demana una delegació de l'Escola Oficial D'idiomes per a Carlet



El Grup Parlamentari Compromís ha presentat una esmena a la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a la creació d'una Delegació de l'Escola d'Idiomes a la ciutat de Carlet. Compromís argumenta que en l'actualitat són moltes les persones de Carlet que es desplacen a altres poblacions per a cursar estudis oficials d'idiomes i que encara en serien moltes més, tant de la nostra ciutat com dels pobles del voltant, si disposàrem d'un centre d'estes característiques a Carlet. Cal remarcar que hi ha altres experiències en este sentit, com ara les seus d'Algemesí o Ontinyent dependents de l'Escola Oficial d'idiomes, que compten amb molt bona acollida.

La portaveu del Grup Municipal de Bloc-Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha manifestat que "es tracta d'una proposta al nostre entendre molt raonable i que seria enormement positiva per als nostres conciutadans, i més en estos temps en què moltes persones opten per allargar la seua formació davant la greu situació de desocupació i la necessitat de formar-se com més millor de cara al futur". Ortega ha afegit que "la creació de la Delegació de l'Escola Oficial d'Idiomes tindria un cost econòmic reduït ja que no caldria cap infrastructura nova sinó que els cursos d'idiomes es podrien impartir en alguna de les instal·lacions educatives de la nostra ciutat". Per últim, la portaveu de Compromís a Carlet ha remarcat que "espere que l'alcaldia i el PP local donen suport a esta proposta i ens facen costat en el debat a les Corts Valencianes".

D'una altra banda, el Grup Parlamentari Compromís ha proposat també a les Corts que es torne a implantar el batxillerat nocturn a Carlet, ja que la Conselleria d'Educació el va eliminar sense cap explicació i quan major demanda hi havia. Al respecte, Maria Josep Ortega ha declarat que "l'eliminació del nocturn va representar un greu error que ha privat del servici a molts carletins que volien cursar els seus estudis preuniversitaris i ara s'han vist impossibilitats de fer-ho". Ortega ha afegit que "l'alcaldia hauria de posar-se esta vegada al costat dels ciutadans i no en contra com va fer en els moments de lluita ciutadana pel manteniment del batxillerat nocturn. Ara, amb la proposta de Compromís s'enceta una nova oportunitat i cal aprofitar-la des de la unitat de les forces polítiques."

Clausura del curs de gimnàstica de manteniment



Més de 60 dones van despedir ahir junt amb l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, el curs de gimnàstica de manteniment, que porta a terme el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de la ciutat des de fa més de 15 anys. Enguany s'han realitzat tres cursos de gimnàstica de manteniment que han comptat amb la participació de 110 dones.
Este curs forma part del Programa de Formació a la Família i la seua finalitat no és una altra que afavorir el benestar tant de físic com psicològic de les persones majors de 60 anys. Així mateix, esta iniciativa fomenta també l'acció participativa i afavorix les relacions interpersonals i l'autoestima.

Exposició de la fotògrafa Cristina Otero

La Fundació Caixa Carlet organitza l'exposició "El otro él mismo: otra para sí misma" Obra de Cristina Otero.

Divendres a les 19.00h a la sala d'Exposicions de la Casa de la Cultura


martes, 27 de noviembre de 2012

Veïns de Benimodo es llancen a recaptar fons per a salvar el sostre de l'església

Enrique Martinez
La impossibilitat d'obtindre ajudes públiques per a finançar el manteniment del patrimoni davant les dificultats financeres de la Generalitat, ha animat un grup de veïns de Benimodo a tractar de recaptar fons pel seu compte per a salvar el sostre de l'església, molt deteriorat en alguns punts, com importants goteres i l'escrostonament de parets que les últimes pluges han agreujat. 

De moment ja s'ha creat una comissió de veïns per a restaurar l'església. La búsqueda de fons ha començat amb loteries i rifes, berenars, bingos, i jocs infantils. L'alcalde, Paco Teruel assegura que "els veïns estan menejant-se molt i anem a vore si la diputació ens pot tirar una maneta perquè té partides per a rehabilitar este tipus d'espais. Deixant de banda l'aspecte religiós, l'església és patrimoni del poble i hem de reparar-la" explica l'alcalde. El temple presenta un gran deteriorament de la teulada i n'hi ha nombroses filtracions que uneixen els les naus, especialment la del campanar i urgeix una rehabilitació. Els tècnics han estudiat la situació de la teualada i conclouen que és necessària la intervenció. Pero no n'hi ha diners. 

El rector de la Púrissima Concepció, José Ribes, assegura que "de moment, no n'hi ha perill d'ensolsida però estes coses s'han d'agafar en temps. Si no s'actua ja, després serà pitjor. Al ritme que podem, però s'han d'anar fent coses i la resposta dels veïns ha estat molt positiva. No n'hi ha dany gravíssim però hem de solucionar-ho perquè veiem que per les capelles entra aigua quan plou", explica el rector de Benimodo. "Els veïns estan menejant-se perquè són conscients que el major patrimoni històric i religiós que té este poble és la parròquia i volen conservar-la en bon estat" afegí Ribes. L'església de Benimodo data del segle XVI i està dedicada a la Puríssima Concepció. La parròquia té la consideració de Bé de Rellevància Local. Les cròniques assenyalen que començà a construir-se el 1574, sobre una antiga mesquita. 

Levante - Carlos Alós



domingo, 25 de noviembre de 2012

L'IES Eduardo Primo ha estat un any sense el servei de cafeteria-menjador


El Grup Municipal de Bloc-Compromís de Carlet ha denunciat la “gestió desastrosa” de la Conselleria d’Educació que en molts aspectes té l’origen en les retallades però que en altres és, segons el Grup Municipal, “de pura incompetència”. Més de 700 alumnes de l’IES Eduardo Primo de Carlet han passat tot el que duem de 2012 sense el servei de la cafeteria-menjador perquè des del Nadal passat, en què els anteriors adjudicataris van deixar el servei, la Conselleria no ha permés que l’institut es fera càrrec provisionalment de la contractació ni ha dut a terme una gestió mínimament eficaç que poguera donar un servei en un temps prudencial.
No serà fins al proper mes de desembre que podran entrar uns nous adjudicataris i que l’institut podrà tindre de nou la cafeteria en marxa, amb la qual cosa haurà passat pràcticament un any des del seu tancament. Durant tot aquest temps, entre altres coses, els alumnes no s’han pogut quedar a dinar en els dies en què tenien classe de vesprada. Cal assenyalar que la cafeteria compta amb una cuina molt ben equipada per a respondre a les necessitats dels usuaris. Es dóna la circumstància que en este curs, a causa de les retallades en la prestació del servei de transport per part de la Conselleria, el centre s’ha vist forçat a implantar per primera vegada la jornada intensiva, per la qual cosa enguany els alumnes d’ESO i batxillerat només tindran classe als matins.

El regidor de Bloc-Compromís Josep Àngel Hervàs ha manifestat al respecte que “és descoratjador veure com al costat de totes les mesures negatives que s’han pres per part del PP en el tema educatiu a Carlet, com l’eliminació del batxillerat nocturn després de 30 anys, la supressió de professorat, la massificació de les aules, les retallades en el transport escolar, etc., deixen també sense funcionament la cafeteria de l’institut que ha donat un servei important als més de 700 alumnes des de les 8 del matí fins a les 9 de la nit, impossibilitant entre altres coses que els alumnes es pogueren quedar a dinar al centre.”
Hervàs ha afegit que “és indignant que tot açò passe per pura incompetència de la Conselleria d’Educació, que no ha deixat que es gestionara des de l’institut i  ho ha gestionat de forma absolutament desastrosa, per la qual cosa des del nostre punt de vista té un zero redó”. El regidor de Bloc-Compromís ha conclòs exigint a la Generalitat “que no torne a ocórrer un cas com este que, junt a totes les altres mesures negatives cap a l’ensenyament, tant ha perjudicat els alumnes.”

Huit alumnes de Carlet acaben l'Educació Primària amb una nota mitjana de 10


Huit alumnes dels col·legis de Carlet han acabat els seus estudis de Primària amb una nota mitjana de 10. Els estudiants rebran el premi extraordinari al rendiment acadèmic, que concedeix des de fa tres anys la Direcció General d'Innovació i Qualitat Educativa. A la Comunitat Valenciana són un total de 890 els alumnes de Primària i 147 els de Secundària que han tret una mitjana de 10 en el curs 2011-2012. 

En el cas de Carlet, els estudiants "excel·lents" són: 

- Pablo Iglesias Arcos      CEIP Juan Vicente Mora
- Madalina Popa              CEIP Juan Vicente Mora
- Lisbeth Anahi Villalva  CEIP Juan Vicente Mora
- Elena Castro Lafuente   CEIP Sant Bernat
- María López Ferrer       CEIP Sant Bernat
- Neus Nogués Romero   CEIP Sant Bernat
- Pau Peris Martí              La Devesa
- María Roselló Matoses  La Devesa 

Es posa en marxa el "Grup de Teatre Ciutat de Carlet"



Carlet compta amb un nou grup de teatre que començarà el seu camí el pròxim dimecres. El Centre d'Oci i Convivència El Parc acollirà cada dimecres de 20 a 22 hores a partir de la setmana que ve el ‘Grup de Teatre Ciutat de Carlet' format per aficionats i associacions locals com les bandes de música, les comissions falleres i la Coral Polifònica Ciutat de Carlet.
L'objectiu d'este grup de teatre és treballar l'obra “All i pebre i ensalà”, una comèdia musical bilingüe que es va estrenar en 1967 al Teatre Russafa de València, per a poder representar-la durant les Festes Majors de Carlet de l'any que ve. La comèdia tindrà una duració aproximada de 2'5 hores i comptarà amb la participació de més d'un centenar de persones entre actors, cor, cantants, etc.
Dimecres es repartiran els llibrets als assistents i les partitures al cor i als músics. D'esta manera, es posa en marxa a Carlet esta iniciativa cultural que estarà dirigida per Sento Blay i que comptarà amb la col·laboració d'Antonio Rascón (cantant), Carmen Valenci (actriu i cantant), José Madrid (pianista i director musical) i Esther Argilés (coreògrafa i cantant). Des de l'Ajuntament de Carlet s'ha impulsat la creació d'este grup teatral amb diverses reunions informatives encapçalades pel regidor de Cultura, Leo Hernández, i la cessió de les instal·lacions municipals per a dur a terme el projecte.

viernes, 23 de noviembre de 2012

Els cors del col·legi Sant Bernat i de la Devesa inauguren les il·luminacions nadalenques d'El Corte Inglés



La Fallera Major de València, Begoña Jiménez, i la Fallera Major Infantil, Carla González, inauguraran hui a les 19h, la il·luminació nadalenca d'El Corte Inglés de Nuevo Centro de València, en un acte que comptarà amb la participació d'UNICEF, la fundació de Nacions Unides per a la infància i l'associació d'ajuda a les comunitats indígenes de Paraguai. 

A la Plaça del Nadal de Nuevo Centro, les falleres majors de València al costat de la presidenta d'UNICEF, Nidita Guerrero, i el president d'Adecoi, Manuel Soto, seran els encarregats d'accionar el dispositiu que encén la il·luminació nadalenca de la Plaça de Nuevo Centro, donant la benvinguda així a l'època més emotiva de l'any. 

En el mateix acte s'inaugurarà l'arbre solidari d'UNICEF, decorat amb ossets, símbols de la solidaritat, i altres articles patrocinats per UNICEF que poden adquirir-se en tots els centres d'El Corte Inglés de València.

Una vegada inaugurada la il·luminació nadalenca, el cor de Pares i Alumnes del Col·legi Esclaves del Sagrat Cor de València interpretarà les primeres nadales del Nadal 2012, en un ambient festiu i colorista amb l'alegre llum del Nadal. 



Així mateix, a la mateixa hora, diversos cors de xiquets inauguraran el Nadal en els diferents centres d'El Corte Inglés de València.

 El Cor Sons de Mar del CEIP Vicente Blasco Ibáñez de València interpretarà un repertori de nadales en El Corte Inglés de Pintor Sorolla, donant així la benvinguda al Nadal.

 En El Corte Inglés Avinguda de França, el Cor del Col·legi Sant Bernat de Carlet serà l'encarregat d'il·luminar el començament del Nadal amb les seues dolces veus. Una selecció de ‘nadalenques’ donarà la benvinguda al Nadal en El Corte Inglés d'Ademús amb els xiquets i xiquetes de el ‘Cor Farinelli’ del Col·legi La Devesa de Carlet.

Programa d'actes de la Unió Musical de Carlet per a Santa Cecília


jueves, 22 de noviembre de 2012

Julia Tomás delegada del programa Model de Parlament Europeu


L'estudiant de Carlet, Julia Tomas Chenoll, està participant estos dies a Madrid com a delegada en l'edició d'enguany del programa Model de Parlament Europeu. 

En les sessions, que es desenvolupen en anglés, hi participen 150 joves de 27 països d'Europa entre ells Julia i deu estudiants espanyols. 

Els joves 'europarlamentaris' debaten temes com la crisi de l'euro, l'atur juvenil, la propietat intel·lectual, la protecció de la biodiversitat i l'estandarització de l'educació secundària a la Unió Europea.

 La iniciativa s'emmarca en el programa Model de Parlament Europeu (MPE), organitzat a Espanya per l'Obra Social de Caja Madrid i la Fundació San Patricio, i començà el passat 19 de novembre amb una cerimònia d'apertura al Senat. 

Després dels debats d'estos, els textos aprovats seran enviats al Parlament Europeu per a la seua consideració com a "mostra de l'opinió de la juventut". El programa MEP té l'objectiu d'elevar la consciència i identitat europees dels joves i se celebra des de 1994 a distints països de la Unió Europea. 




miércoles, 21 de noviembre de 2012

Tres carletins han participat en el Campionat d'Europa de Karate

Tres karateques carletins han participat en el Campionat d'Europa de Karate Sub-22 i Cadet representant la selecció espanyola. José Miguel Gómez es va classificar en cinquena posició en la modalitat kumite Sub-22, Carles Dauder va obtindre un sisé lloc en kates Cadet i Lidia Soriano va aconseguir una cinquena posició en kumite Cadet.


La competició es va celebrar els dies 16 i 17 de novembre en la ciutat polonesa de Kielce. Han participat més de 200 karateques de països com França, Gran Bretanya, Holanda, Bulgària, Hongria, Romania, Ucraïna, Lituània, Espanya, etc. Així mateix, Pedro Soriano també ha viatjat fins a Polònia per exercir com a àrbitre en les semifinals i en les finals de les diferents categories. El carletí Pedro Soriano està considerat com un dels 10 millors àrbitres d'Europa.




martes, 20 de noviembre de 2012

La Fiscalia demana 4 anys de presó per a dos joves de Carlet que es pegaren quan celebraven la victòria d'Espanya en l'Eurocopa


La Fiscalia de València sol·licita dues penes de quatre anys de presó per a dos joves de Carlet acusats d'agredir-se mútuament quan un d'ells celebrava la victòria de la selecció espanyol de futbol en l'Eurocopa a Carlet el 2008. El juí contra estos joves hauria d'haver-se celebrat este dimarts en la secció primera de l'Audiència Provincial de València, però finalment s'ha suspés i el procediment es derivarà a un jutjat Penal. L'incident va tindre lloc el 26 de juliol de 2008, a la Ronda del Malecó de Carlet. Sobre les 23.00 hores, un dels acusats, de 23 anys, anava en cotxe juntament amb altres dos persones, celebrant la victòria de la selecció, amb la qual cosa anaven tocant el clàxon i tirant coets per la finestra del cotxe.

Un dels coets que tirà va estar a punt d'arribar a un grup de persones que estava patinant, entre els que s'hi trobava l'altre acusat, J.C.E, de 27 anys, que els insultà i els recriminà l'actuació, segons el relat del ministeri públic. Seguidament, els ocupants dels cotxe el detingueren i començaren una discussió en la que el primer acusat colpejà en el cap al segon amb un cendrer de vidre que tenia a l'interior del vehicle, i li pegà puntades de peu i colps. Així mateix, aquest el colpejà --tant a ell com a l'altre xic- amb el seu monopatí.

Al dia següent, el 27 de juliol, sobre les 21.00h, quan J.R.H es trobava en la barra exterior d'un bar de Carlet, arribà J.C.E en companyia d'un grup de persones, amb un casc semi-integral, i portava una navalla en una mà i un bat de beisbol en l'altra. Amb este bat colpejà el primer acusat al cap, esquena i vàries parts del cos. Per estos fets, el ministeri fiscal demana per a J.C.E quatre anys de presó per un delicte de lesions i pagar una multa de 900 euros per dos faltes de lesions. També se sol·licita una indemnització de 2.510 euros; i demana altres quatre anys de presó per a J.R.H per un delicte de lesions i una indemnització de 1550 euros.

L'Ajuntament de Carlet destina més del 50% del pressupost (5 milions d'euros) per a pagar nòmines


La situació financera de la meitat dels ajuntaments de la Ribera és ja "insostenible". Ho assegura la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FVMP) i alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, qui considera que aquells consistoris que consumeixen al voltant del 50% dels seus ingressos en pagar al personal al seu càrrec es veuran abocats a realitzar acomiadaments per a assegurar la seua viabilitat.

En esta situació que descriu Bastidas es troben ya nou municipis de la comarca: L'Ènova (56,3% d'ingressos per a nòmines), Senyera, (55,7%), Castelló de la Ribera (55%), Polinyà de Xúquer (53%), Cullera (50,8%), Carlet (50,64%) Montserrat (50,4%) i Benicull (50,4%), segons les dades de l'avanç dels pressupostos de l'exercici 2012 que les entitats locals han subministrat al Ministeri d'Hisenda , actualitzats el passat 24 d'octubre.

Cap als primers llocs escala Carlet, on anys anteriors se situava en la zona mitjana, però que segons assenyalen fonts municipals s'ha hagut de fer càrrec en els últims temps de la plantilla del conservatori de música la qual cosa ha disparat la seua despesa en personal. Carlet, que té uns ingressos de 9.737.131.16€ destina a personal 4.930.575.85€ (50,64%). Bastidas qualificà de "terminal" la situació dels ajuntaments i no descartà que en el futur els estos no puguen pagar les nòmines i es vegen abocats a expedients de regulació d'educació (ERO).


Carlos Alós - Levante

Es constitueix oficialment el Club de gimnàstica rítima Ciutat de Carlet



S'ha constituït en la ciutat el Club de Gimnàstica Rítmica Ciutat de Carlet, que s'ha inscrit en el registre d'entitats esportives de la Comunitat Valenciana i federat en la Federació de la Comunitat Valenciana de Gimnàstica. El club compta ja amb 64 alumnes que integren els tres nivells del club, esportistes d'iniciació de 3 a 6 anys (25 alumnes), esportistes de l'escola a partir de 7 anys (32 alumnes) i esportistes de competició (7 alumnes). 
El club compta amb tres entrenadores, Coral Cortés, Sara Masià i Vero Morcillo. El grup d'iniciació entrena dos hores setmanals, el grup d'escola ho fa tres hores a la setmana i el de competició 12 hores a la setmana. Les alumnes del grup de competició compaginen la gimnàstica rítmica amb classes de ballet, impartides per la carletina Rosa Mª González. Els entrenaments es fan al pavelló cobert del Poliesportiu municipal que els ha cedit l'Ajuntament de Carlet. 
El Club de Gimnàstica Rítmica Ciutat de Carlet està presidit per Belinda González i actua com a secretària Nuria Navasquillo. A pesar de la seua recent creació, el club de competició de Carlet ha participat ja en la III Exhibició Solidària Montemar-Fundació Alcoa celebrada a Alacant.

Serveis mínims farmàcies

Continua el tancament indefinit de les farmàcies de Carlet pel deute que té amb elles la Generalitat Valenciana. Durant esta setmana els serveis mínims seran els següents:

- Dimarts 20: Virgilio Hervàs (24h) i Cristina Miragall
- Dimecres 21: Rafel Ituren (12hArturo Clariana
- Dijous 22: Virgilio Hervàs (12h) i Juan Miragall
- Divendres 23: C. Miragall (24h) i Rafael Ituren

Carlet registra de matinada un terratrèmol d'1,6 graus

Ha passat desapercebut per complet per a la població, però els sismògrafs detectaren ahir un terratrèmol de magnitud 1,6 graus en l'escala Richter al terme municipal de Carlet. L'epicentre, segons l'Institut Geogràfic Nacional, se situà a 16 kilòmetres de profunditat. El moviment sísmic quedà registrat a les 04:11 de la matinada de dilluns i es localitzà al nord-oest del terme municipal, en direcció a Catadau. La comarca es una zona sensible per als moviments sísmics. Precisament a Carlet està registrat el major terratrèmol que s'ha produït a la comarca en els últims 150 anys. Va ocórrer el 12 de maig de 1872 que arribà a enderrocar vivendes provocà vàries víctimes.

Carlos Alós - Levante

domingo, 18 de noviembre de 2012

Armengol ingressa en l'Acadèmia de Belles Arts de València

L'artista Rafael Armengol, nascut a Benimodo l'any 1941, i on encara manté el seu lloc de treball, ha ingressat esta setmana en la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València. Armengol ha aconseguit un dels màxims reconeixements per a un artista per la seua "consolidada trajectòria artística, les seues destacades investigacions i experiències en el camp dels llenguatges pictòrics", segons indiquen des de la institució de la que ja és acadèmic. 

Armegol explicà ahir al diari Levante que per a accedir a l'acadèmia, que té una trentena de membres, és necessari rebre el suport en una votació de qui són membres. A la plaça optaven nou candidats "És una entitat molt reconeguda que assessora artísticament les institucions" diu Armengol. En un acte solemne i molt emotiu, segons el definiren els assistents, el pintor de Benimodo realitzà un discurs que versà sobre el color i que després fou contestat, com és tradició, per altre discurs del president de l'Acadèmia, Roman de la Calle.

"S'ha de donar un quadre quan s'accedeix a l'acadèmia i jo he decidit que siga un de la sèrie dedicada a Domenico Ghirlandaio, un pintor del Renaixement italià". La candidatura del pintor de Benimodo fou votada i recolzada per unanimitat i  la seua incorporació com a acadèmic numerari de la secció de Pintura, Gravat i Dibuix suposa un colofó a una brillant trajectòria professional. 

Info: Levante-EMV C. Alós
Podeu Visitar la seua obra en la pàgina www.rafaarmengol.com


viernes, 16 de noviembre de 2012

Marxa "Pel manteniment i millora de la línia 1 de FGV"


La marxa organitzada pels col·lectius del Compromís de Picassent, Alginet, Carlet, l'Alcúdia i Castelló de la Ribera eixirà demà dissabte a les 10:55h de l'estació de Picassent i arribarà a les 11:38h a Castelló de la Ribera, parada final de la línia 1 de Metrovalencia. Per Carlet passarà el tren a les 11:17h.

Els participants aniran pujant al tren a mesura que passa pels seus pobles i una vegada arribats al destí final es procedirà a llegir un manifest reivindicatiu pel futur del tren, contra l'augment de les tarifes i la supressió de la targeta jove i demanant l'augment de la 
de la freqüència i reducció del temps dels viatges.

Entre les seues reivindicacions, els col·lectius de Bloc-Compromís de la ribera reclamaran, a través del seu manifest, un tren cada 15 minuts en dies laborables i cada 30 minuts en festius, una reducció del temps de viatge d'un 30% sobre els horaris actuals, un ferrocarril públic i social, Tarifes populars assequibles a totes les butxaques i la recuperació de la targeta mensual jove amb descompte del 25%.